Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Sauberjeva prihodnost
Marchionnejeva šahovska igra
Sergio Marchionne je z zadnjo kadrovsko okrepitvijo nakazal, da z Alfa Romeom v Sauberju ne bo samo sponzor.
Peter Žmak
1. junij 2018 | 10:22:16

Marsikdo se je na predstavitvi letošnje ekipe Alfa Romeo Sauber, muzal ob besedah prvega moža FCA in predsednika Ferrarija, Sergia Marchionneja, da pri angažiranju legendarnega imena ne gre samo za marketing, ampak za resen namen zgraditi ekipo vredno simbola milanskega grba. Po šestih dirkah sezone je jasno, da Marchionne misli resno. Četici mehanikov in inženirjev, ki so že zamenjali oblačila s poskočnim konjičkom s takimi, na katerih se bohoti napis Alfa Romeo, se je malce presenetljivo pridružil še Simone Resta, o čemer ste bili obveščeni tudi na naših straneh. In kdo je pravzaprav Simone Resta? Resnici na ljubo, je italijanski inženir eden ključnih oblikovalcev pri Ferrariju, ki ga je pod okrilje vzel še vedno aktivni Rory Byrne in ki se je od leta 2015 podpisal pod vse rdeče dirkalnike. Vsekakor je to eden izmed tistih posameznikov, ki so zelo zaslužni za Ferrarijev preporod v zadnjih letih. Cenjen je tudi izven Ferrarijevega tabora, saj ga je v svoje vrste želel zvabiti tudi Mercedes, kar zgovorno priča o njegovih kvalitetah. Tudi zato na prvi pogled čudi dejstvo, da odhaja k moštvu Sauber, ki ga mnogi smatrajo za nekakšnega Ferrarijevega poizkusnega zajčka v tehnološkem in kadrovskem smislu. Če potegnemo vzporednico, si predstavljate, da bi Adriana Neweya sredi leta prestavili v Toro Rosso? Sploh letos, ko je Ferrari spet v boju za naslov in ko bo prav kontinuiran, učinkovit razvoj dirkalnikov med letom igral veliko vlogo.

Je torej Resta naredil kakšno večjo napako  v stilu Sassija, ki ga je Marchionne odpustil v lanski sezoni? Ne. Resta še vedno uživa veliko zaupanje svojih šefov in prav zaradi tega je dobil priložnost pri Sauberju v vlogi glavnega tehničnega direktorja. Tudi Resta je s to potezo povsem zadovoljen, kar daje slutiti, da gre za dobro premišljeno potezo vodilnega moža Ferrarija. Tesna integracija med moštvoma in dvig znamke Alfa Romeo med premijske, kar je Marchionne pred nekaj dnevi napovedal v obliki združitve z Maseratijem, vse bolj kažeta na dejstvo, da z Alfa Romeom mislijo resno. K temu pa se poda tudi konkurenčno moštvo v F1. Za tak podvig je potreben denar in premišljena izbira človeških resursov. Oboje Ferrari premore, sedaj pa to aktivno prenaša še na švicarsko ekipo. Sveži denar se Sauberju pozna na vseh področjih, kar smo lahko sami izkusili tudi v paddocku na dirki v Monaku, saj je Sauberjev bivalnik in prostor za medije povsem prenovljen, povečan in izboljšan, vidi pa se mu, da ga je oblikovala italijanska roka. Zgovorni so Ferrarijevi nahrbtniki tehničnega osebja v sicer Sauberjevi opravi. Resta je torej postavljen pred nov izziv. Dvigniti formo Sauberja, ki se prav lahko kmalu preimenuje v Alfa Romeo. Čas prestopa je bil namerno izbran tudi zaradi tega, ker se precej prekriva z začetkom del na dirkalniku za naslednjo sezono, kjer Sauber potrebuje nov veter. Lahko si predstavljamo, da bo Simone Resta skrbel za pretok informacij med Hinwilom in Maranellom, tudi zato, ker Ferrari ne bo iskal njegove zamenjave. V Maranellu bosta namreč delo na razvoju nadaljevala Enrico Cardile in David Sanchez, ki sta bila del Restove ekipe. Če vzamemo v obzir, da se Ferrari nahaja sredi trdega boja za naslov, potem je to bodisi pogumna poteza, ki kaže na izjemno zaupanje v horizontalno kadrovsko vejo, ali pa gre za sebično potezo posameznika, ki želi zagotoviti višjo ceno B ekipi. Glede na harmonijo v Maranellu in razvoj dogodkov zadnjih sezon, je bolj verjetna prva opcija.

Sauber in Marchionne potrebujejo eden drugega. Ekipa Sauber bi brez tehnične in finančne podpore po neuspešni sezoni 2017, bržkone še nazadovala, Marchionne pa potrebuje Sauber za širjenje svojega vpliva pri pogajanjih o prihodnosti Formule 1. V ozadju pa se dogajajo še veliko bolj pomembne poteze, ki se tičejo lastništva Sauberja. Švicarski mediji so razkrili, da lastniki moštva (sicer) še ostajajo isti, da pa so ustanovili novo podjetje, ki bi se mu lahko pridružil še kdo in pri tem se namiguje v smer Marchionneja. Sergio Marchionne je namreč že napovedal, da bo po koncu mandata, leta 2020 odstopil iz položaja šefa koncerna FCA in če upoštevamo, da je že švicarski rezident in seštejemo ena in ena, potem je dokaj verjetna možnost, da si po zaključeni karieri v FCA, Italijan želi vstopiti v lastniško strukturo ekipe iz Hinwila. Priznati mu moramo, da mu gre tak šah očtino dobro od rok.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
etilometer
Jaz sem že večkrat ponovil da je Sergio Marchione eden najbolj inteligentnih menedžerjev v svetu avto industrije. Koncern fca je do dobra streznil Ferrari v F1 naredil konkurenčen z alfa Romeo pa s tem prestopom očitno misli resno in ne bom presenečen če bo alfa Romeo sauber do konca sezone ali v sezoni 2019 4 moč v F1 ali celo 3. In Alfo gledat na stopničkah v F1 nekaj najlepšega kar si lahko jaz predstavljam. Dejstvo je da je sauber alfa Romeo od lani pa do letos naredila največji preskok v smislu hitrosti lani je bil sauber itak zadnji.
1.6.2018 11:47:02
hubertfast
Drži, če bo Alfa prehitela Ferrari bo tretja 👌😎
1.6.2018 13:00:39
cosword99
Eeee HUBI HUBI, žare res ni pomoči. Ko si enkrat z pametjo na vrhuncu je res težko a je tako HUBI?!
1.6.2018 14:03:48
matjazh
To hkrati pomeni, da se obetajo slabši časi ha Haas?
1.6.2018 19:55:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija