Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Mercedesu in Hamiltonu ne mudi
Je Hamiltonov podpis zares le formalnost?
Že nekaj tednov je nova pogodba za Lewisa Hamiltona pripravljena za podpis, toda svetovni prvak se še vedno obotavlja.
Bojan Vrbnjak
5. junij 2018 | 11:28:07

Pravzaprav naj bi bilo med Lewisom Hamiltonom in Mercedesom vse jasno, toda manjka še glavna zadeva in to je podpis, ki bi zapečatil podaljšanje pogodbe med aktualnim svetovnim prvakom in ekipo srebrnih puščic. Zaradi tega se navijači in strokovnjaki istočasno sprašujejo, zakaj še vedno ni prišlo do podpisa. Navsezadnje tako Hamilton kot tudi Mercedes ves čas trdita, da je dogovor tik pred vrati.

Na podlagi tega težko razumemo besede Nikija Laude, da sta si obe strani 110 odstotno sigurni. Podaljšanje pogodbe se bo zgodilo, saj so si enotni v vseh točkah. Zakaj potem še vedno manjka avtogram Hamiltona? Lauda meni, da je vseeno, kdaj bo Britanec podpisal ta dokument in kategorično zavrača špekulacije, da želi Hamilton izsiliti več denarja. "Vse je dogovorjeno." Ampak, zakaj to čakanje? 

Na to je odgovoril sam Hamilton, ki pravi: "Formula ena se spreminja in ne vemo, v katero smer se bo podala." S koncem leta 2020 poteče aktualni pravilnik, kaj bo prišlo potem, je negotovo. "Gre pa tudi za mojo prihodnost. Odločiti se moram, kako dolgo bom še dirkal in kaj bom počel. Zaradi tega se mi nikamor ne mudi."

Morebiten spektakularen prestop v drugo ekipo ne pride v poštev, tako Hamilton. "Z nobeno drugo ekipo se ne pogovarjam in o tem sploh ne razmišljam." Hamilton ne vidi razloga, zakaj bi moral hiteti s podpisom nove pogodbe. "Še vedno imam veljavno pogodbo za letošnjo sezono in lepo je, da mediji še naprej ugibajo o moji prihodnosti." Sicer pa, kaj lahko Hamilton sploh izgubi? Mercedes njegovega sedeža zagotovo ne bo kar tako dodelil drugemu dirkaču. To je večkrat pojasnil tudi šef ekipe Toto Wolff. "Lewisa ne želimo izgubiti. Prav tako ne verjamem, da želi kam drugam. Vse bo dobro."

Wolff še dodaja, da je potrebno manjkajoči podpis Hamiltona prej pripisati dinamiki letošnje sezone in da so imeli v zadnjih tednih druge pomembne prioritete. Zaradi tega so zamrznili podpis pogodbe, čeprav je po njihovih besedah skoraj vse jasno. "K temu bomo pristopili v pravem času. Upamo, da se bo to kmalu zgodilo. Vendar nihče ni pod pritiskom, saj nismo določili nobenega termina. Mogoče bomo za podpis pogodbe izbrali lepo dirko v prihodnjih mesecih." 

Seveda to obotavljanje za seboj privleče tudi številne špekulacije, pri katerih sodelujejo tudi tekmeci. Mogoče tudi zaradi tega, da se v ekipo svetovnih prvakov vnese nemir. Šef ekipe Red Bull, Christian Horner, meni: "Prepričan sem, da gre pri podaljšanju pogodbe Hamiltona le za ljubi denar. Navsezadnje je Hamiltonov ekskluzivni stil življenja zelo drag. Zaradi tega ima denar vsekakor opravka s tem, da pogodba še vedno ni podpisana." Čeprav šef McLarna, Zak Brown, ne verjame, da bi se Hamilton v prihodnjem letu znašel v neki drugi ekipi, pa tudi on meni, da ima to obotavljanje opravka z denarjem.

Vendar pa se pri vsem tem pozablja, da je tudi Hamiltonov moštveni kolega Valtteri Bottas še brez pogodbe za prihodnje leto. Vendar se Finec nahaja v povsem drugačnem položaju, kajti medtem ko se Hamiltonu polaga rdeča preproga, si mora Bottas podaljšanje pogodbe zaslužiti. Finec si še kako želi ostati v ekipi, a meni, da bi bil čas, da tokrat prejme dolgoročno pogodbo, vsaj za dve leti in ne kot doslej, ko so mu odgovorni ekipe vsakič podaljševali pogodbo le za naslednjo sezono.

Povrhu pa Bottas za mnoge ni ravno vrhunski dirkač, ki bi izpolnjeval visoke cilje Mercedesa. Nekdanji dirkač formule ena Marc Surer je že od začetka dvomil v kvalitete mladega Finca. "Že od začetka, ko je Bottas prišel v ekipo Mercedes, sem dejal, da ni noben nadpovprečnež in to mnenje še danes zastopam. Je dober dirkač, vendar ne spada med velike. Kadarkoli se je boril proti dirkačem kot so Hamilton, Alonso, Vettel in Verstappen, je izgubil. Bottas opravlja dobro delo, toda zame bo vedno ostal dirkač številka dve."    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
marcipan
Kdaj pa je izgubil proti Alonsu in Vertappnu ? V direktnem dvoboju mislim.
5.6.2018 16:01:31

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija