Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Pred VN V. Britanije
Še en spektakel v Silverstonu
Legenda Man TT in zdaj TV voditelj Guy Martin se bo v petek pred angleško dirko udaril z Jensonom Buttonom v Williamsovih dirkalnikih.
Miran Švarc
13. junij 2018 | 10:14:44

Williams Heritage, oddelek za negovanje njihove dirkaške zgodovine, z ekipo Channel 4 pripravlja zgodbo, kako so prenovili prvi dirkalnik F1, ki ga je kdaj vozil Ayrton Senna, FW08C.

Spomnimo, Senna je konec leta 1983 najprej testiral z Williamsom, kjer je za več kot sekundo prehitel testnega voznika Jonathana Palmerja, vendar je ata Frank že imel pogodbo za 1984 z Rosbergom in Lafittom.

Drugega Williamsa bo kot rečeno vozil Jenson Button, gre pa za prototip FW08B s šestimi kolesi. Takrat so se z dodatnim parom pogonskih koles poigravali še kje, tudi pri Ferrariju, vendar je FIA potem zelo jasno napisala pravila – dirkalnik F1 ima štiri kolesa in nič več.

Oddaja bo na Channelu 4 na sporedu jeseni z naslovom Speed with Guy Martin: Classic F1 Driver. FW08C smo videli že v Monte Carlu, kjer je ata Rosberg z njim preganjal sina Nica.

»Za volanom FW08C se počutim dobro,« je povedal Guy Martin. »To je bil prvi dirkalnik F1, v katerem je sedel Ayrton Senna, Rosberg pa je z njim dobil tudi VN Monaka 1983.«

»Zame je posebna čast, da sem lahko sodeloval z Wiliamsom pri prenovi tega legendarnega dirkalnika. Jenson je svetovni prvak, a s tako posebnim dirkalnikom je vse mogoče.«

Tudi Jonathan Williams, ki vodi Williams Heritage, je nad prenovo legendarnih dirkalnikov navdušen.

»Odpreti vrata Guyu Martinu še enkrat več, tokrat pri prenovi dirkalnikov, je velik dogodek. Guy se je še enkrat več izkazal, da gre za pravega profesionalca – tako pri poznavanju mehanike kot za volanom dirkalnega avtomobila.«

»FW08C ima pomembno vlogo v naši 41 let trajajoči zgodovini in presrečni smo, da bomo Guyu in Jensonu omogočili predstavitev le-te v Silverstonu.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija