Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Intervju Daniel Ricciardo
Pogodba 2019 in Honda
Po podpisu pogodbe o sodelovanju med Red Bullom in Hondo, je lahko sledilo le eno vprašanje: Kaj si o tem misli Daniel Ricciardo, ki za 2019 še nima podpisane pogodbe in katerega pripisujejo ekipam Ferrari, McLaren in Renault.
Bojan Vrbnjak
22. junij 2018 | 8:13:38

Spričo podpisa sodelovanja med Red Bullom in Hondo za sezoni 2019 in 2020, so kolegi iz Speedweek želeli od Daniela Ricciarda izvedeti, kaj si on misli o navezi njegovega delodajalca z japonskim proizvajalcem in kaj to pomeni za njegovo prihodnost. Kajti Daniel Ricciardo še vedno nima pogodbe za sezono 2019, čeprav se zanj, poleg aktualnega delodajalca, zanimajo ekipe Ferrari, Renault in McLaren.

Daniel, kaj pomeni to sodelovanje s Hondo za tvojo lastno prihodnost?

"Vedel sem, da se nekaj dogaja. Zato podpis pogodbe s Hondo zame ni bilo presenečenje. Na to sem se tudi mentalno pripravil. Sedaj pa želim o tem izvedeti nekoliko več in bom poskušal, da zase postavim kamenčke mozaika na pravo mesto."

Ali si želel, da se to zgodi?

"Renault se je letos izboljšal, čeprav nimamo posebnega kvalifikacijskega modusa. Toda če morajo na dirki vsi varčevati z gorivom, potem smo bolj konkurenčni kot prej. Francozi so očitno dosegli napredek. Ampak to dela tudi Honda, kot smo lahko videli pri Toro Rossu. Oba proizvajalca vidim v naraščajočem trendu. Red Bull verjame v to, da lahko Japonci hitreje napredujejo."

Red Bull je vedno trdil, da želijo najprej rešiti vprašanje motorjev in šele potem se bodo brigali za Ricciarda. Ali so ti že ponudili kakšno pogodbo?

"Verjamem, da bodo želeli sedaj to hitro opraviti. Ampak jaz ne čutim pritiska, verjamem pa, da se bo v prihodnjih dveh tedni nekaj premaknilo. Pred nami sta namreč dve domači dirki v Avstriji in Veliki Britaniji."

Obstajajo govorice, da ti je McLaren ponudil 20 milijonov.

Ricciardo z nasmehom: "To ni dovolj! Ne, resno, o tem se slišal v medijih in tega ne želim komentirati. Ampak vem, da vsi govorijo o Mercedesu in Ferrariju, toda zanimanje prihaja tudi od drugih ekip. Pri McLarnu je vse odvisno od Fernanda Alonsa. Če gre on, potem bodo želeli dobiti izkušenega dirkača. Tako da imam veliko za pretehtati."

Ali si si postavil nek rok?

"Red Bull želi v prihodnjih dveh tednih odgovor. Kaj bom počel v prihodnosti, bi želel izvedeti še pred poletnim premorom. Dopust ni noben dopust, če imaš nenehno telefon na ušesu."

Ali se pogovarjaš z Mercedesom in Ferrarijem?

"Jaz ne."

In tvoj menedžment?

Daniel spet v smehu: "Ljudje se vedno pogovarjajo, ob kavi ali ob Red Bullu."

Kako pomemben je denar?

"Prva prioriteta je ta, da dobim dirkalnik, s katerim lahko osvojim naslov prvaka. Dokazal sem, da to zmorem. Koliko si vreden, se ne more vrednotiti le z denarjem. Ampak želim biti tudi primerno plačan. Lahko je misliti, da bi bilo drugje lepše. Mogoče je to tako. Ampak tukaj se počutim dobro. Ne želim požigati mostov. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi v tem športu. Kariera lahko ubere nepričakovane poti."

Ali je to tvoja najtežja odločitev tvoje kariere?

"Ne, najtežja je bila ta, da sem zapustil Avstralijo in svojo srečo iskal v Evropi. Ker takrat še nisem vedel, ali sem bil dovolj dober. Ampak zagotovo je to moja druga najtežja odločitev, ker želim narediti kar je prav. Zame osebno."

Za kaj se zavzemaš pri trajanju pogodbe?

"Želel bi se vezati za dve leti, kajti potem pride sprememba pravilnika in zaradi tega želim ostati fleksibilen."

Ali se bojiš, da bi lahko motivacija Renaulta pri delu z Red Bullom trpela, sedaj ko je jasno, da bo Red Bull v prihodnjih dveh letih sodeloval s Hondo?

"Dokler bomo konkurenčni in se borili za najvišja mesta, ne vidim nobenih težav. Ne nazadnje je imel tudi Renault korist od zmage v Monaku."    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija