Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Načrt Ferrarija za 2019
Leclerc namesto Raikkonena, Giovinazzi v Sauber
Je Ferrari dovolj korajžen, da v prihodnjem letu namesto Kimija Raikkonena v drugi dirkalnik posedi mladega Charlesa Leclerca? Če bo temu tako, bo Leclercov naslednik pri Sauberju Antonio Giovinazzi.
Bojan Vrbnjak
29. junij 2018 | 10:40:44

Ko se je Kimi Raikkonen leta 2012 vrnil v formulo ena, so ga nekateri novinarji vprašali, zakaj je pri ekipi Lotus podpisal le enoletno pogodbo. Njegov takratni odgovor se je glasil: "Kdo ve, kako dolgo bom še dirkal v formuli ena in kdo me bo sploh hotel." Medtem smo že v zgodnjem poletju leta 2018 in Kimi je še vedno tukaj. A postavlja se vprašanje: Kako dolgo še?

Nekdanji dirkač formule ena in aktualni strokovni komentator britanske televizije Sky Martin Brundle pravi: "Ferrari mora biti v pogledu Kimija Raikkonena zaskrbljen. Vem kako je Finec priljubljen med navijači. Ampak, tako kot v Kanadi v cilj pripeljati pol minute za Vettlom, z enakim dirkalnikom, tega ni mogoče ignorirati. Sam osebno menim, da je Kimi prispel na konec svoje poti. Občasno pokaže sijajno hitrost, vendar tega ne more več držati na konstantni ravni. In premalo podpira Vettla. Ekipni naslov je namreč za Ferrari zelo pomemben. Če ga želijo osvojiti, potem v prihodnjem letu potrebujejo dirkača kot je Charles Leclerc."

Brundle nadaljuje: "Monačan je iz pravega lesa. S svojim Sauberjem dirka preko možnosti, ki mu jih dirkalnik nudi, tako kot je nekoč Senna dirkal s Tolemanom ali je to počel Alonso z Minardijem. Mene osebno je zelo navdušil, sploh v Španiji, ko je za seboj imel velikega Alonsa. Prepričan sem, da ima v formuli ena veliko prihodnost, čeprav na oko ne izgleda ravno kot nek dirkač, prej kot začudeni Harry Potter."

Po koncu letošnje sezone bo imel le Michael Schumacher več dirk za Ferrari kot Kimi Raikkonen. Nadaljnje leto Finca pri Ferrariju bi bil da za stabilnost in ne za tveganje. Frakcija ljudi  Maranellu, ki se je vedno zavzemala za to, da mora mladina končno dobiti svojo priložnost (Leclerc ali Giovinazzi), ta se je očitno pred letom dni uspešno prebila skozi čeri staromodnih veljakov. In tokrat je povsem drugače, kajti Leclerc v Sauberju dokazuje, da je pripravljen tudi za kaj večjega.

V preteklosti smo bili pri Ferrriju vajeni, da so v Maranellu vedno stavili na izkušene dirkače, nikoli na mlade – z izjemo Felipeja Masse, ki je bil takrat star 24 let. Pogodbe so sklepali le z dirkači, ki so osvojili vsaj stopničke ali pa so se lahko pohvalili z zmagami in naslovi prvaka. Pri tem pa jih je vodila le ena misel: Samo dva izkušena zmagovalca formule ena lahko Ferrari pripeljeta do tega, da se borijo za naslov konstruktorskega prvaka.

Če bo Ferrari v prihodnji sezoni zares iz Sauberja pripeljal Charlesa Leclerca in ga posadil ob Sebastiana Vettla, je znan že njegov naslednik v ekipi Alfa Romeo Sauber in to je 24-letni Italijan Antonio Giovinazzi, ki je tačas tretji dirkač Ferrarija. Sebastian Vettel je vedno znova poudaril, kako veliko in pomembno vlogo igra Giovinazzi v tovarni, ko vzporedno z dirkaško ekipo na licu mesta v simulatorju zbira dragocene podatke. Tehniki ekipe so polni pohval na račun njegovega truda in preciznih povratnih informacij.

Kljub temu pa je Leclerc v Ferrarijevi hierarhiji prehitel Giovinazzija. Na eni strani ker je Charles v zadnjem času tako dober in po drugi strani, ker Giovinazzi ni znal izkoristiti svoje priložnosti pri Sauberju. Sicer je v Avstraliji 2017 odpeljal dobro dirko (dvanajsti), potem se je razbil v Šanghaju. Spomnimo, da je takrat Giovinazzi vstopil za poškodovanega Pascala Wehrleina. Poskus Ferrarija, da mladega Giovinazzija parkirajo v dirkalnik ekipe Haas, je spodletel, kajti tako Grosjean kot tudi Magnussen sta imela veljavne pogodbe. Od takrat naprej se je veliko zgodilo. Danec Magnussen je zelo dober deseti, samo sedem točk za Hülkenbergom, ki je sedmi, Grosjean pa je še vedno brez točke. Njegova prihodnost v ameriški ekipi je zaradi tega negotova.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija