Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Charles Leclerc 2019 v Ferrariju
Veliko se govori
Ali bo Charles Leclerc leta 2019 zares sedel v drugem Ferrariju ob Sebastianu Vettlu? Prav je, da o svoji prihodnosti spregovori tudi 20-letni Monačan.
Bojan Vrbnjak
30. junij 2018 | 11:40:18

Charles Leclerc je dirkač, katerega so si mnogi z debelo zapisali že pred leti. Monačan pa sedaj z velikimi koraki hiti v ekipo Ferrarija. Leta 2016 je postal prvak serije GP3, lansko leto pa je osvojil krono v formuli 2, letos pa v formuli ena v ekipi Sauber in na zadnjih petih dirkah je štirikrat pristal med dobitniki točk. Mnogi dobro obveščeni viri okrog Scuderie iz Maranella vedo povedati, da bo mladi Leclerc že v prihodnji sezoni sedel v dirkalniku Ferrarija – poleg Sebastiana Vettla. Ampak kaj o tem pravi Charles? Ali je pripravljen za ta veliki korak?

Leclerc je v paddocku Red Bull Ringa povedal: "Težko vprašanje. Situacija je kot pred letom dni, ko sem dirkal v formuli 2 in so me nenehno spraševali, ali sem pripravljen na vstop v formulo ena. Ampak to veš šele takrat, ko si v njej. Kar pa lahko povem je tole, da želim iz vsake dirke narediti najboljše. In zagrabiti želim vsako priložnost, ki se mi ponudi."

Kaj Leclerc pravi o svoji sijajni seriji: šesti v Bakuju, deseti v Barceloni, deseti v Montrealu in Le Castelletu. "To samo kaže, da smo na dobri poti. Lahko povem, da sva s šefom ekipe Fredericom Vasseurjem stavila, da mora skočiti v morje pristanišča v Monaku, če bom na kvalifikacijah uspel priti v tretji del. Ampak v to ga nismo prisilili, kajti ne želimo da se utopi," s širokim nasmehom pove Leclerc.

"Zadovoljen sem s tem, kako trenutno poteka sezona. V Bakuju nam je prvič uspelo, da vse kamenčke mozaika postavimo na pravo mesto. Bilo je kot v sanjah. Na zadnjih dirkah je skoraj vse potekalo kot namazano. Vendar pa pri tem obstaja nevarnost, kajti ne smeš pričakovati, da se bo to večno nadaljevalo. Prišli bodo tudi težki trenutki. Tukaj v Avstriji moramo poskusiti, da ponovimo dober rezultat iz Le Castelleta. Na papirju je Red Bull Ring steza, ki bi morala ustrezati našemu dirkalniku." 

Glede zadnjih in vročih govoric okrog Ferrarija pa se mladi Leclerc ne pusti zmesti. "Pomembno je, da ostaneš na tleh z obema nogama. Nisem tip človeka, ki se hitro odlepi od tal. Ne verjamem, da mi bo uspeh stopil v glavo. Zelo pazim na to, da ostanem na tleh. Ampak verjamem, da to pri meni pride samo od sebe. V tem pogledu ni potrebno, da bi me nekdo opozarjal."

Kaj loči izjemnega dirkača od dobrega dirkača? "Trdo moraš delati. Verjamem, da so sijajni dirkači pripravljeni delati več kot ostali. Samo 20 možakarjev dirka v formuli ena. Da bi se ločil od ostalih, moraš svoj dirkalnik razumeti v detajle. Spoznati moraš, kaj potrebuješ kot dirkač, da bi bil hitrejši od ostalih. In pomembno je, da znaš to prenesti svojim inženirjem."

Leclerc nadaljuje: "Od februarja naprej sem se veliko naučil, kako moram nastaviti dirkalnik. To je tudi eden izmed razlogov, zakaj nam je uspel napredek. Imamo  vrhunski motor in ogromno podtlaka. Ponavljam, smo na dobri poti."

Ko je bil Leclerc še nekoliko mlajši, je povedal: "Moje sanje so, da postanem dirkač formule ena." To je mladi Monačan že odkljukal. Sedaj svoj cilj opisuje takole: "Želim postati svetovni prvak formule ena." Mnogi verjamejo, da bo v prihodnosti tudi to odkljukal, navsezadnje bo s prestopom v Ferrari stopil na pravo pot. Še prej pa se bo moral navaditi nove sredine – kljub dejstvu, da spada v Ferrarijev podmladek -, a vedeti je potrebno, da je Leclerc za Ferrari v bistvu naložba z prihodnost.

Na drugi strani pa je prav tako razumljivo, da Leclerc tukaj v Avstriji ne želi dajati izjav o tej govorici, kajti če gre verjeti italijanskim medijem, ki so blizu ekipe iz Maranella, je uradna potrditev Leclerca pri Ferrariju rezervirana za domači dirkaški konec tedna v Monzi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Gazibo2
Zakaj pa ne.
30.6.2018 13:23:02
ripmork
Zelo sposoben in prizemljen poba deluje, le tako naprej.
1.7.2018 11:52:16

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija