Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Christian Horner in Toto Wolff
Strupene puščice na tekočem traku
Christian Horner, šef ekipe Red Bull, že dober teden ne izpusti nobene priložnosti, da v smeri ekipe Mercedes in njenega šefa Tota Wolffa ne ustreli kakšno verbalno strupeno puščico.
Bojan Vrbnjak
6. julij 2018 | 10:14:25

V paddocku formule ena ni nobena skrivnost, da sta rojaka Helmut Marko in Toto Wolff takšna prijatelja kot pes in mačka. In gledano v celoti ima Red Bull zagotov boljše prijatelje kot je šef ekipe Mercedes, ki je leta 2013 izjavil, da ni sprejemljivo, da se pred srebrnimi puščicami vozi nek proizvajalec energijskih pijač. Vrhovni šef red Bulla Dietrich Mateschitz je bil nad to provokacijo, tako je slišati, zelo užaljen in besen.

Zaradi tega je skorajda še fascinantno opazovati, kako Christian Horner že dober teden ob stiku s sedmo silo ne izpusti nobene priložnosti, da v smeri Wolffa ne ustreli kakšno strupeno puščico. Sicer nikoli na zloben način, temveč vedno na neposredni ravni z mežikanjem. Kljub temu pa gre za verbalne puščice. To Hornerjevo streljanje se je pričelo v petek na Red Bull Ringu, ko je bila na vrsti uradna FIA tiskovna konferenca izbranih šefov ekip. Novinarji so želeli od Hornerja izvedeti, kako je situacija s Carlosom Sainzem. Njegov odgovor je bil bolj kot novinarjem namenjen Wolffu: "Celoten dirkaški trg čaka na to, da ga Toto končno požene." In potem se Horner obrne neposredno na Wolffa: "Ali boste v Silverstoneu kočno prijeli za nalivno pero in podpisali? On je tega vreden. Daj no, vreden je vsakega centa." Seveda je tukaj govora o podaljšanju pogodbe z Lewisom Hamiltonom, ki se z ekipo pogovarja že leto dni, a do tega trenutka ni nič uradnega. Kljub temu, da je Lauda še v Avstriji zatrjeval, da je vse pod varno streho.

Že pri naslednjem vprašanju za oba šefa ekipe, ali je za njiju bolj pomembna dirka v Avstriji ali Nemčiji, je Horner takoj prevzel pobudo: "Za nas je seveda Avstrija bolj pomembna kot Nemčija," je z mežikanjem povedal Britanec. "zame je nekoliko presenetljivo, da v zadnjem času ni bilo več podpore za nemško Grand Prix dirko, predvsem z nemškim svetovnim prvakom in nemško ekipo." Seveda je bil ta odgovor ponovna strupena puščica v smeri Mercedesa, kajti med vrsticami se nahaja namreč pomembno sporočilo: Medtem ko Red Bull financira celotno Grand Prix dirko, je Mercedes v Hockenheimu celo prekinil podporo organizatorju in sicer v obliki Mercedesove tribune.

Med dirkama v Spielbergu in Silverstoneu je Horner izkoristil naslednjo priložnost, da se spravi na Mercedes in sicer ob analizi dirke v Avstriji. Lep čas smo bili soočeni s temo, da naj bi bil Mercedes pripravljen šefa strategije Jamesa Vowlesa javno preko radijske zveze razglasiti za grešnega kozla, samo da bi pomirili Hamiltona v kokpitu. "Razumem, da mora nekdo prevzeti odgovornost, ampak to se mora zgoditi v pravem okolju. Za zaprtimi vrati in ne v javnosti. Da se je Vowlesa naprosilo, da se še med dirko preko radijske zveze opraviči Hamiltonu, ni način, kako jaz vodim ekipo. Moje stališče kot šef ekipe je takšno, da sem tukaj, da ščitim svoje sodelavce in da so na najboljši način reprezentirani. In sicer v dobrih in slabih dneh."

Odločitev Mercedesa, da so morali pomiriti Hamiltona in se je zato moral nekdo preko radijske zveze opravičiti, Horner vidi kot zelo čudno: "Ne vem, kako deluje Lewis, ker z njim nikoli nisem delal. Ampak da se nekoga vrže pred vozeči vlak, da bi bil Lewis s tem bolj motiviran in bi s četrtega mesta napredoval na prvo, pa je zame osebno zelo bizarno."

In na koncu se je Horner dotaknil še starega mita, ki se glasi: Toto Wolff in Niki Lauda imata le zelo majhen del zaslug pri uspehu ekipe Mercedes, kajti temelje uspehov srebrnih puščic je že leta 2013 postavil Ross Brawn  - pred svojim odhodom. Oba Avstrijca sta bila dobra le v tem, da požanjeta to, kar je Brawn posejal. "Če pogledaš zgodovino Mercedesa, potem je to v jedru ekipa, ki jo je pred leti na noge postavil Ross. In njihova največja prednost v zadnjih letih je bila ta, da so imeli največja tekmeca v svojih dirkačih. Vodstvo ekipe ni bilo nikoli v položaju, da se celotno sezono kolo ob kolesu pomeri z drugo ekipo," tako Horner, ki še doda, da je letos to drugače in zaradi tega se Mercedesu dogaja toliko napak.  

Na koncu je potrebno k verbalnim puščicam Hornerja dodati: Kdor zna pravilno prebrati njegove izjave, ta lahko razume, da ko je Britanec nagovorjen na Mercedes, vedno doda dozo polemike. Večinoma svoje izjave pospremi z mežikanjem. In na koncu lahko rečemo, da tudi to spada v šov paddocka formule ena.        

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
abt
Bravo horner,ti samo udri po tem antipatiku.. pa se lepo ga je podkuril glede cmeravca hamleta😂😂
6.7.2018 11:10:20
ripmork
Hehe, Horner kar par dobrih povedal
6.7.2018 11:29:04
hubertfast
Kar se tiče proizvajalca energijskih pijač je bil, ki je s tem žalil RB Luca Di Montezemolo. Da ne bo Hornerju še žal, če bo še bolj našponal pubece v Mercedesu. 😎🤣😅🍻
6.7.2018 11:30:18
newsman
@hubertfast - poleg Montezemola je bil tudi Wolff. In ker je rojak Mateschitza, mu je slednji zelo zameril. Na druge se sploh ni oziral.
6.7.2018 11:42:18
hubertfast
@newsman, verjamem, da je Wollf to ponovil, je pa to vse del igre. Nekaj se mora dogajati. Non stop pričakovati gentelmanske izjave bi bilo dolgčas. Imajo pa tipi dovolj trdo kožo, da gre skozi eno uho not in drugo ven.
6.7.2018 11:54:08
hubertfast
Bi bilo pa zanimivo vedeti katera situacija je bila vzrok za Totojevo izjavo. Za Luco vemo, ni namreč mogel preboleti 4 leta zmagovanja RB, no saj na koncu je moral spakirati kovčke.
6.7.2018 11:56:51
2fast4y
A je dons kaka luna? glede na hubijeve komentarje...
6.7.2018 12:30:58
hubertfast
Luna je vsak dan a sem napisal kaj slabega?
6.7.2018 14:29:36
Soling
Horner nima kaj dost povedat v prid RB, pa pozornost, seveda na svoj način preusmerja. Seveda, ga je treba razumeti v šali in satiri in niti približno, kot si to tolmači *abt, ki je velik realist...hahaha
6.7.2018 15:27:20

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija