Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Robert Kubica
Imel sem pogodbo s Ferrarijem za 2012
Poljak, ki se letos udinja kot testni voznik pri Williamsu, je potrdil, da je pred usodno nesrečo v začetku 2011 imel veljavno pogodbo s Ferrarijem za naslednjo sezono.
Artur Švarc
12. julij 2018 | 1:37:11

Kubica je sodeloval na rallyju Ronde di Andora pred začetkom sezone 2011, kjer je zadel v ograjo in dobil smrtno nevarne poškodbe. Od takrat naprej ni več dirkal v F1 in je letos na treningu z Williamsom prvič sodeloval na dirkaškem vikendu po zadnji dirki sezone 2010 v Abu Dabiju.

Dolgo se je govorilo, da je imel Kubica v žepu pogodbo za Ferrarijev sedež, vendar zgolj neuradno.

Robert Kubica je za F1 povedal, da je razmišljal, da rallyja v Italiji v začetku 2011 ne bi odpeljal, a ni hotel razočarati ekipe, ki mu je ponudila vožnjo. Vedel je tudi, da ekipa, ki ga je čakala naslednje leto, ni dovoljevala izletov v rally. Kubica je Tomu Clarksonu v podcastu na vprašanje, če bi res vozil 2012 ob Alonsu v Ferrariju, odgovoril pritrdilno.

Kubica je tudi povedal, da je pogodbo podpisal z Domenicalijem in da bi pri njih zaslužil manj denarja kot ga je dobil pri Renaultu.

Kubica je povedal: »Prvi cilj je priti v F1, drugi je, da se uveljaviš, da imaš ime in sloves, kar je težje. Tretji cilj je postati svetovni prvak ali voziti za Ferrari. Nisem osvojil naslova prvaka, pa tudi za Ferrari nisem vozil, bil pa sem zelo blizu.«

Kubica je dodal, da takoj po nesreči tega ni jemal kot tragedijo, ga pa muči danes.

»Moje okrevanje je bilo tako naporno, da prvih 16 do 18 mesecev na to sploh nisem pomislil. Boril sem se, osredotočal sem se na okrevanje, šel sem skozi zares težko obdobje. Več časa kot je minilo, težje je bilo, saj sem upal, da se bodo stvari uredile, izginile. Na trenutke je okrevanje potekalo zelo dobro in potem so bili tu meseci, ko operacije niso uspele in sem nazadoval za šest mesecev, namesto da bi napredoval.«

»Boleče je bilo ne voziti v F1, a ne tako, ker sem vedel, da bom vozil za Ferrari.«

Kubica je priznal, da rallyja ni vozil le za zabavo, pač pa da bi postal bolj kompleten dirkač, da bi dosegel stvari, ki jih drugi dirkači niso.

»Nisem bil zadovoljen, s tem, kar sem bil. Potreboval sem več, mislil sem, da mi bo rally to dal. In mi seveda je, a za to sem plačal previsoko ceno.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Tattoo-
Če je res že imel v roki (neuradno) pogodbo s Ferrarijem, potem je še toliko bolj neodgovorno od njega, da je šel vse skupaj postaviti na kocko zaradi tekmovanja na neki drugorazredni rally dirki...
12.7.2018 9:15:51
skopusnik
"It was painful [not racing in F1] but it was not more painful because I knew I was going to race for Ferrari." Malo narobe ste prevedli, nič bolj ga ni bolelo zaradi tega, ker bi moral voziti za Ferrari.
12.7.2018 9:34:18
Aichi
Ok
12.7.2018 9:38:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija