Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   FIA
Novo pravilo za vzvratno ogledalo
Skorajšnje trčenje med Vettlom in Sainzem na kvalifikacijah VN Avstrije, je vodilo do tega, da je FIA bila primorana ukrepati. Ker dirkači v novih vzvratnih ogledalih vidijo vedno manj, bo FIA uvedla stroge predpise.
Bojan Vrbnjak
17. julij 2018 | 7:24:33

Na sestanku šefov ekip in krovne organizacije FIA, ki bo na sporedu v okvirju VN Madžarske konec julija, bo govora tudi o pravilih za vzvratna ogledala dirkalnikov formule ena 2018. Pri tem naj bi se pojasnilo, kako se bi lahko izboljšala vidljivost dirkačev na to, kar se dogaja za njimi. Nazadnje je bilo vedno več pomislekov o tem, da aktualni dizajn dirkalnikov voznikom vedno bolj otežuje pogled nazaj. Iz varnostnih razlogov so pri varuhih pravil FIA prvotno načrtovali, da novo pravilo vzvratnih ogledal uvedejo že na dirki v Singapurju, toda to bi moral blagosloviti svet FIA.

Namesto tega so odgovorni FIA ekipam sporočili, da bodo na Hungaroringu s tehničnimi direktorji razpravljali o rešitvah za to leto in prihodnjo sezono. Aktualni dizajn vzvratnih ogledal je že dolgo pod opazovanjem. Vsa zadeva pa se je dodatno ogrela po kvalifikacijah na Red Bull Ringu, ko je prišlo do skorajšnjega trčenja med Sebastianom Vettlom in Carlosom Sainzem. Nemec je namreč spregledal Španca, ki je bil na hitrem krogu in je zaradi blokiranja bil tudi kaznovan s pribitkom treh mest na štartu dirke.

Po kvalifikacijah se je v Ferrarijevi garaži pokazal tehnični komisar FIA Jo Bauer, kjer je z Vettlom opravil nekaj testov vidljivosti, da bi izvedel, koliko je lahko dirkač Ferrarija dejansko videl v svojih vzvratnih ogledalih. Po dirki v Silverstonu je na naslov ekip romal tehnični predpis, da bodo za dirko v Singapurju uvedene nove varnostne smernice. Nikolas Tombazis, ki je pri FIA zadolžen za tehnična področja, je v teh smernicah zapisal, da zgornja površina stranskih zabojev in spodnja področja zadnjega krilca dirkalnikov formule ena občutno otežujejo vidljivost v vzvratnih ogledalih.

Nadaljnji vzrok za nastalo težavo so tudi dirkalniki sami. V svoji direktivi želi zato FIA oblikovalcem ekip predpisati točno določeno mesto, kje se morajo namestiti vzvratna ogledala: 640 milimetrov nad primerjalno ploskvijo in 450 milimetrov od središčne točke dirkalnika. Toleriralo se bo le 5 milimetrov odstopanja. Toda ta sprememba pravilnika bi potrebovala soglasje sveta FIA, poleg tega pa so obstajale še določene luknje v predlogu varuhov pravil. Zaradi tega so to zahtevo znova umaknili. Iz tega razloga bodo sedaj počakali na sestanek s tehničnimi šefi ekip na Hungaroringu in potem predlagati nove načrte.  

V okviru dirkaškega konca tedna VN Velike Britanije je Mercedes – še pred umaknjeno direktivo FIA  - testiral novo namestitev vzvratnih ogledal. Na dirkalnikih Hamiltona in Bottasa smo lahko opazili dodatno ogledalo pod obstoječim. Pri Mercedesu so želeli s tem preizkušati, ali dirkača bolje vidita dogajanje za seboj. Po napovedi FIA, da se želijo pogovoriti o novem položaju vzvratnih ogledal, se bo o dokončni odločitvi glede novega ogledala Mercedesa razpravljalo po Hungaroringu.

Skupaj z morebitno spremembo položaja vzvratnih ogledal pa bi lahko stekla beseda tudi o kontroverznosti dodatnih delov ogledala kot aerodinamičnih komponent. Kot smo že poročali, je v zadnjem času prišlo do spora med vrhunskimi ekipami. Začelo se je v Španiji, ko je Ferrari na svoj dirkalnik namestil predelano vzvratno ogledalo, na katerim je bilo dodatno manjše krilce. Ferrari je moral to novost odstraniti. A Italijani so pobesneli, ko je Mercedes v Avstrijo pripeljal svojo konstrukcijo z dvema podpornikoma na spodnji strani ogledala.

Ferrari je tukaj sumil, da gre za aerodinamične prednosti, saj te podpore vplivajo na pretok zraka preko stranskih zabojev. Vendar pa varuhi pravil pri FIA niso opazili nobenega razloga za ukrepanje in zatrdili, da je vse v duhu pravilnika in da te podpore služijo le za stabilizacijo ogledal. Tudi Red Bull in Force India uporabljata podobne rešitve. V svojem dopisu glede spremembe položaja vzvratnih ogledal, je FIA ekipe opozorila na to, da morajo biti njihove spremembe prevzete s strani tehničnih delegatov, da bi s tem preprečili razprave o legalnosti in nelegalnosti rešitev.  

Tombazis je k temu dodal: "Zaradi popolnosti in jasnosti želim še enkrat omeniti, da vsi dodatni deli na ogledalu morajo služiti za to, da izboljšajo njihov način delovanja. Aerodinamični vplivi lahko rezultirajo kvečjemu iz tega. Menim, da je omenjen novi položaj vzvratnega ogledala dober za smiselno pritrditev na stranske zaboje in od ekip zahtevam, da nam pošljejo slike svojih novih konstrukcij, da bi lahko na koncu preprečili nepotrebne razprave."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija