Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Pravilnik 2019 kot velika priložnost
Sauber ustavil razvoj dirkalnika C37
Pri ekipi Alfa Romeo Sauber so se odločili, da ustavijo nadaljnji razvoj dirkalnika C37 sezone 2018 in se v celoti posvetijo pravilniku sezone 2019.
Bojan Vrbnjak
25. julij 2018 | 8:57:48

Moštvo Alfa Romeo Sauber je s takojšnjim učinkom ustavilo nadaljnji razvoj svojega aktualnega dirkalnika C37. Šef ekipe Frederic Vasseur je v okviru dirkaškega konca tedna VN Nemčije potrdil, so kljub vse boljši letošnji sezoni ugotovili, da je bolj smiselno, če se osredotočijo na prihodnjo sezono 2019 s poenostavljenim pravilom aerodinamike. In to v celoti: "Konec tega tedna bomo v celoti ustavili razvoj za sezono 2018 in se osredotočili na prihodnje leto," tako Vasseur.

Pri tem pa lahko trdimo, da je v njihovem aktualnem dirkalniku C37 vsekakor še dovolj neizkoriščenega potenciala. Kajti krivulja forme je na zadnjih dirkah kazala smer navzgor. To dokazujejo tudi rezultati, saj je Sauberju uspel preskok celo v tretji del kvalifikacij in se trdno zasidrani pri vrhu sredine polja. "Ključni dejavnik je bila aerodinamika. Ampak izboljšali smo se na vseh področjih, vključno z dirkačema. Težko je, da bi vse pripisali samo enemu področju. Tudi v pogledu obes smo opravili dobre modifikacije," tako Vasseur z opisom uspešne zgodbe Sauberja v letošnji sezoni.  Charles Leclerc pa je že pred tem pojasnil, da je njegova ekipa zelo dobra v tem, da mu dirkalnik spravi v idealno okno delovanja, da so mu našli idealno nastavitev za njegov stil dirkanja, kar je vodilo do tega, da je pridobil zaupanje v svoje delovno orodje, katerega je lahko premikal vse do limita.

Toda postavlja se vprašanje, zakaj so se odrekli poskusu, da dosežejo še večji korak naprej? Odgovor je preprost. Sauber namreč računa, da bo v sezoni 2019 dosegel še več, kot pa na primer z nadaljnjim razvojem v letošnji sezoni. Spomnimo se, da so lastniki Sauberja – Pascal Picci na primer – sanjali o tem, da prihodnje leto lahko posežejo na mesto takoj za najboljšimi tremi ekipami. "Nova pravila za prihodnje leto so enostavno velika priložnost, katero želimo izkoristiti. Vsaj tako vidim sam. zaradi tega se moramo sedaj v celoti osredotočiti na 2019," pojasni Vasseur.

Strahu, da so na isto idejo prišle tudi druge ekipe, Francoz nima. "Ne, v tem pogledu nisem zaskrbljen. To bi bil napačen pristop. Biti moramo popolnoma osredotočeni in zaupati v naše možnosti. Če bi lahko letos nadoknadili razliko, potem nam mora to uspeti tudi v prihodnjem letu," doda Vasseur.

Zgodnji preklop na sezono 2019 bi bil mogoč tudi pri ekipah Williams in McLaren, ki sta letos razočarali na celi fronti. Manj pa je to mogoče pri Vrhunskih ekipah, ki se nahajajo v vročem boju za naslov prvaka in zato letos potrebujejo vsako desetinko sekunde, ki jo lahko najdejo v novih delih.

Toliko bolj delikatna je ta tema tudi pri Mercedesu, Ferrariju in Red Bullu. "Da, tako tudi je. Vsako posamezno sezono se moraš vprašati, kdaj boš preklopil na novo. In če obstajajo nova pravila, je krivulja razvoja na začetku zelo strma, toda potem začne padati," je v Hockenheimu povedal šef ekipe Mercedes Toto Wolff. "Kdor je v stanju, da lahko z novim dirkalnikom prične dni mesec prej, bo imel na začetku nove sezone prednost. Zato si to vprašanje zastavljamo sleherni dan in razumljivo, da pri tem določeno vlogo igrajo tudi kooperacije med ekipami."

Tako na primer partner Mercedesa, ekipa Force India, načrtuje za testiranja po dirki na Madžarskem, preizkušanje novega koncepta prednjega krilca za sezono 2019. Po izjavah Vasseurja, je zelo verjetno, da tudi Ferrarijev partner Sauber ne bo mislil le nase, temveč bo pri tem ključno vlogo razvoja za sezono 2019 igrala tudi Scuderia iz Maranella.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Falcon
na zapisano v zadnjem stavku sem tudi sam pomislil. To je dobra prilika za Ferrari, da vnaprej dobi koristne infomacije za naslednjo sezono, obenem pa še vedno razvija letošnji dirkalnik. Slednje jim do sedaj gre zelo dobro, ne vem če je bila kje kakšna posodobitev ki so se ji odpovedali oz se ni izkazala za ustrezno nadgradnjo. mi pa tale situacija s preklopom na razvoj za naslednjo sezono spominja na nekaj drugega-sauber je bil 10 let nazaj BMW sauber. In točno 10 let nazaj so imeli oni brilijantno idejo, da bodo ustavili razvoj dirkalnika sezone 08 ter se usmerili v razvoj dirkalnika za sezono 09. Ker je takrat prišlo do velikih sprememb na področju aerodinamike itd. končalo se je z enim najgrših dirkalnikov, kar bi bilo še ok, če ne bi bila zadeva daleč od vrha ter če ne bi s tem v sezoni 2008 lastnoročno odrezali Kubico od, vsaj potencialnega, boja za naslov. Res upam da Sauber ne ponovi te zgodbe izpred 10ih let obenem so tisti dogodki tudi vodili do tega da je BMW enostavno zaprl pipco in svoj projekt v F1.
25.7.2018 10:10:33
ripmork
Falcon: dobro napisano, tudi sam sem se ob branju najprej spomnil na BMW-jevo zgodbo. Upam, da se jim tokrat bolje izteče
25.7.2018 10:32:01
Lotus_72
To so normalne razvojne strategije ekip z začelja. Pravzaprav že zdaj večje ekipe delajo enako. @Falcon Ja mogoče bo zdaj Simmoneju Resti (ex dizajner- letošnji dirkalnik je praktično "njegov") ravno blizu Ferrarijevega kontejnerja padel USB ključ.. Haha Prav gotovo bodo druge ekipe zelo previdne, ker načeloma je tole prepovedano. Velika SIVA CONA. Spomnimo se tudi tiste luknje v pravilniku pred 2015 med Ferrarijevimi in Haasovimi inženirji v vetrovniku. Zdaj so tole načeloma prepovedali. Podatkov se ne sme deliti, lahko pa se deli ideje in razvojne poti ob kavici. Že tole je dovolj, še posebej, ko gre za močno spremenjen pravilnik. Ravno v teh situacijah, kjer se nekatere naučene dobre prakse pri AERO (outwash, brakeducts, kaskade) zavržejo in iščejo novi načinu. Sam za drugo leto vidim potencialno zelo dober Red Bull, ker so zdaj praktično izven prvenstva. Ferrari pa Merc pa se bosta borila do konca. Skoraj bi dal večino žetonov za drugo leto Red Bullu. Rekel bi celo, da je večina na HONDI, če lahko postane pretendent za naslov.
25.7.2018 19:12:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija