Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Intervju Cyril Abiteboul
Renault ima jasno začrtano pot
V petek zjutraj smo se pogovarjali z izvršnim direktorjem ekipe Renault F1, Cyrilom Abiteboulom. 40-letni Parižan je govoril o njihovi ekipi in načrtih za letošnjo sezono in naprej, pa tudi o odnosu z Red Bullom in o dirkaški zasedbi za prihodnje leto.
Artur Švarc
27. julij 2018 | 14:36:08

Renault je v svetovnem prvenstvu na četrtem mestu, kar je zelo dober rezultat, kako gledate na to?

Strinjam se, da je to zelo dober rezultat, to je bil rezulat, ki smo ga načrtovali in pričakovali. Pomembno je, ko ste ekipa formula 1, ki se šele razvija, ki nastaja, da izpolnite pričakovanja in se držite načrta. Četrto mesto ta hip je fantastičen rezultat, ki ga dosegmo po dveh sezonah po vrnitvi. Vemo, da smo bili deveti, šesti, zdaj smo četrti in naša pričakovanja so še višja, da posegamo še višje, a vemo, da so naslednji koraki bolj zahtevni. Najprej moramo obraniti četrto mesto do konca sezone in videti, če lahko še kaj naredimo na razvoju in potem v dveh, treh letih zmagujemo.

Vaši načrti so bili, da 2021 zmagujete in potem postanete prvaki, lahko to glede na trenutni trend dosežete prej?

Ne. Mislim, da bomo naslednje leto v stanju, da napademo stopničke in da se nahajamo v dobrem  stanju in da so tudi okoliščine primerne. Lahko bi se borili tudi za zmage, a ko pogledate našo konkurenco, Mercedes, Ferrari, Red Bull in vse ljudi, s katerimi delajo, potem bi bil to zelo ambiciozen plan. Nismo še tam.

Zakona z Red Bullom je konec, mislite, da bi se lahko razšli na lepši način kot s pranjem umazanega perila pred javnostjo?

Mislim, da je bil pravi čas, da gremo vsak svojo pot. Naša strategija v formuli 1 je jasna, smo tovarniška ekipa, dobro sodelujemo z McLarnom, ki je tako kot mi proizvajalec avtomobilov, dobro se razumemo. Mislim, da je bilo pomembno za Red Bull, da si najdejo svojo pot s svojim proizvajalcem motorjev. Mislim, da je to dobro tudi za Renault, McLaren in tudi celo F1, da pride do stabilne pozicije s štirimi proizvajalci.

Kaj pa trenutni motorji, hibridi, kaj menite o tej kompleksnosti, bi morali biti motorji bolj enostavni ali naj ostanejo taki kot so?

Veste, star sem 40 let, s formulo 1 sem se srečal, ko so bili še V10 motorji, potem V8 in zdaj so tu V6. Vedno se bom spominjal zvoka V10, a mislim, da smo v časih, ko moramo sprejeti spremembe, svet se spreminja, avtomobilizem se spremenja. Sprejeti moramo, da je F1 gnezdo moderne tehnologije in aktualni motorji so moderna tehnologija. Glavna priroriteta je stabilnost, nič ni boljšega kot to, da so pravilniki jasni in da se da na tem izboljševati zmogljivosti. Verjamem, da s platformo, motorjem, ki ga imamo, lahko naredimo še veliko, z več  pretoka goriva, malimi izboljšavami kot sta poenostavljen softver in menedžment energije. Ne potrebujemo novega motorja, na ta način lahko naredimo bolj učinkovit in stroškovno boljši motor za dirke.

Razvoj vašega dirkalnika za letos še vedno teče, kako pa kaže za novo leto?

Kar se tega tiče smo zelo ozaveščeni in če želite narediti korak naprej, morate gledati tudi v naslednjo sezono. Smo že osredotočeni na naslednjo sezono, šasija za 2019 je že narejena. Smo v dobrem položaju in lahko delamo vzporedno, razvijamo letošnji dirkalnik in finiširamo tega za naslednje leto. Ker se prihodnje leto spremenijo pravila ,tega ne bi radi zamudili. Po premoru bomo pripeljali aerodinamične novosti, ki jih bomo testirali že na letošnjem dirkalniku, s katerim moramo obraniti četrto mesto in hkrati preverjali podatke za dirkalnik za 2019.

Brez Red Bulla imate več resursov za razvoj motor?

Niti ne, tako ali tako imamo poln nadzor. Lahko sami odločamo, kako bomo razvijali motor in kar se tega tiče imamo svojo komunikacijo, čeprav Red Bull o tem govori po svoje. Mislim, da je dobro, da lahko sami odločamo o tem, v katero smer gremo.

Obstaja bojazen, da bo Renaultova tehnologija prišla do Honde?

Seveda, zato imamo svoje inženirje pri Red Bullu in ohranjamo določen nadzor, motorji in komponente se vračajo v našo tovarno. To je eden od načinov, da preprečiš uhajanje informacij. A po 12 letih sodelovanja in uspehov, ne verjamemo, da bi Red Bull naše znanje predal naprej.

Seveda, gre za gentlemanski šport. Kako pa je z dirkači, vemo, da ima Nico pogodbo, kako pa je z drugim dirkačem.

Nismo se še odločili o drugem dirkaču, imamo nekaj opcij in potekajo zelo intenzivna pogajanja in verjetno bo vse znano že v nekaj dneh. Lahko pa zagotovim, da imamo nekaj opcij in ker se razvijamo in napredujemo, se tudi dirkači zanimajo za nas, tudi to nekaj pomeni.

Pirelli in njihove gume, mislite, da bi morali delati drugačne gume, ki bi zahtevale več postankov?

Absolutno. Ni dobro, da pridete na dirko in že veste, kakšna bo strategija, z le enim postankom. To ni le efekt gum, pač pa tudi prehitevanja. Če želite več postankov, morate tudi več prehitevati, a z aktualnimi dirkalniki je težko prehitevati. Gre za kompleksno situacijo. Pirelli lahko tu pomaga, a potrebujemo več kot le spremembo sestave in obrabe gume, da bi dobili bolj zanimive dirke.

Kaj pa spremembe, ki jih je v F1 s prevezemom prinesel Liberty Media? Kako vidite te spremembe?

Naj povem takole. Mislim, da so se tega dobro lotili, zastavili so dobro vizijo za ta šport za naslednjih 5 do 10 lert. Videli bomo še veliko sprememb v tej smeri. Naredili so veliko sprememb v digitalno smer, mislim pa da bomo videli tudi nekaj sprememb na koledarjih. Imajo prave ljudi za to in zaupam vanje, da bodo reči izboljšali. A naj poudarim, Formula 1 ni »pokvarjena«, videli smo dirke v Franciji, Silverstonu, dirke so bile razprodane, zelo dobro pa delajo tudi v smeri širjenja v digitalni smeri. Kot rečeno, mislim, da formula 1 ni pokvarjena in bi jo morali popravljati, razmisliti moramo le to, kako privabiti nove gledalce, ki nikoli niso gledali F1, pa tudi mlajše generacije. Razmišljati moramo predvsem o mlajši generaciji.

Bernie je zamudil čas, da preskoči na digitalne platforme in nagovarja mlade...Še vedno moramo delati intervju z vami po starem. (z diktafonom in prepisovanjem, namesto s telefonom...)

Točno tako. Formula 1 je tu zaostala in čas je da se spremeni.

Omenili ste, da gledanost F1 raste, mislite, da število dirk vpliva na to?

Ne, to ni faktor, je pa res, da Liberty dela v pravi smeri, da se pojavljajo nova prizorišča, drugo pa je, kam vodi količina dirk.

Kaj bi raje imeli, 25 dirk ali 16 dirk?

Zame je vsekakor število dirk nekje od 16 do 18 čisto dovolj.

Hvala lepa za pogovor in veliko uspehov še naprej!

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
avtodenis
škoda, da nimate video posnetek
27.7.2018 20:38:47
tadejkrze
'A po 12 letih sodelovanja in uspehov, ne verjamemo, da bi Red Bull naše znanje predal naprej.' To je F1. Ni prostora za tako naivnost
27.7.2018 23:04:57
Aichi
avtodenis, žal ga ne smemo imeti...
28.7.2018 0:38:07
hubertfast
Se pravi, meniš se lahko snemat pa ne smeš?
28.7.2018 8:46:09
RenaultF1
Pogovarjali ste se v angescini ali francoscini ? ker ce v anglescini, je blo verjetno precej smeha z z .
28.7.2018 9:05:17
Aichi
Ne, razen to, da ga od daleč naslišiš, da je francoz ,govori zelo dobro angleško. Pri prepisovanju nisem imel nobenih problemov... BOm dal pol en odlomek MP3 gor
28.7.2018 9:30:28
Aichi
Avtodenis, takole je, snemanje videa znotraj paddocka je strictly prohibited, kazni so petmestne. V evrih. To je zahvaljujoč Berniju še vedno ekskluzivna pravica televizij, ki za to masno odkantajo že v paketih, ki jih kupijo. In v pogodbi, ki jo podpišeš, lahko FOM komisarji (F1 zdaj) kadarkoli od tebe zahtevajo telefon al pa fotoaparat na pregled in če najdejo video, si adijo. Skratka, namesto da bi s Cyrilom s telefonom naredli šikano video debato, moramo pretipkavat iz avdio posnetka.
28.7.2018 9:37:27
avtodenis
@Aichi hvala za pojasnilo in škoda, da so tako togi
28.7.2018 18:28:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija