Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Zaradi športnega dna
Claire Williams razmišlja o odstopu
Zaradi trajajoče krize – tako na športnem in tudi finančnem področju – šefica ekipe Claire Williams ne želi več izključevati, da bi lahko vrgla puško v koruzo.
Bojan Vrbnjak
29. julij 2018 | 13:40:48

Na včerajšnjih kvalifikacijah VN Madžarske je Sergej Sirotkin odpeljal najpočasnejši čas kroga. Stroll si je v Q2 polomil prednje krilce in bo današnjo dirko začel s 15. mesta. To je le še eno poglavje Williamsove trajajoče krize, kjer se lahko "pohvalijo" z naslovom najslabše ekipe letošnje sezone.  Šefica ekipe Claire Williams, ki to vlogo opravlja namesto očeta, zaradi tega razmišlja o tem, da bo, če bo seveda potrebno, odstopila s položaja. "Seveda sem že razmišljala tudi o tem, da odneham. Ampak ne, ker mi ne bi bilo več pomembno. Sama si postavljam vprašanje, ali sem še prava oseba za ta položaj. Ampak nisem še prispela do te točke, da bi se pogledala v ogledalo in menila, da sem jaz ta težava. Če sem v paddocku in na socialnih omrežjih deležna kritik, je to v redu. Ampak če bi mi nekdo v ekipi v obraz dejal, da škodim moštvu, potem bi takoj odstopila," tako Claire za britanski časnik The Sun.

Claire to službo opravlja že od leta 2013. Njen oče Frank Williams, ustanovitelj ekipe in lastnik, se je z leti, zaradi zdravstvenih težav, vedno bolj umaknil v ozadje, saj ni bil več v stanju voditi svojega moštva. "Pred nekaj meseci sem imela dolg pogovor z očetom in je bil veliko bolj razumljiv kot sem menila. Menila sem, da mi bo rekel: O bo, kaj sploh počneš. Ampak bil je zelo filozofski ter mi je povedal: 'Claire, že prej smo morali skozi takšne čase in nam je uspelo. Naprej se še moraš boriti.' Zelo rada bi mu poplačala za vso zaupanje, ki ga uživam pri njem. Ne želim ga osramotiti in dovoliti, da ekipa propade. To bi bilo grozno."

Tukaj na Hingaroringu je morala družina Williams gledati novo razočaranje. Čeprav sta se oba dirkača veselila kaotičnih razmer na kvalifikacijah, pa jima le-te ni uspelo izkoristiti. Sirotkin se je skliceval na slabo časovno usklajevanje pri menjavi intermediates na dežne gume, Stroll pa je napačno ocenil pogoje, zaradi česar se je ob bližnjem srečanju z robniki, zavrtel.

Od Hockenheima naprej imata oba dirkača bolje uravnotežen dirkalnik, vendar pa se to na področju rezultata ne pozna. Še vedno je ekipa Williams na zadnjem mestu in povrhu vse kaže na to, da bo Grove s svojimi milijoni zapustil tudi Lawrence Stroll – skupaj s sinom Lanceom. Imenski sponzor Martini pa bo prav tako po koncu letošnje sezone prenehal sodelovanje.

Tačas teče debata o tesnejšem sodelovanju z Mercedesom. Govora je o tem, da bi lahko v bodoče poleg motorjev dobivali tudi menjalnik in zadnjo obeso. Vendar pa se svoje neodvisnosti ekipa ne želi odreči. "Nikoli ne bomo B-ekipa nekoga drugega," zatrjuje Claire Williams. "Ponosni smo na naš položaj v tem športu in to želimo tudi zaščititi. V F1 smo že več kot let in veliko ljudi se je žrtvovalo za to ekipo. Vendar pa si ogledujemo, kaj lahko storimo na sodelovanjih. Prav tako tudi ne želimo biti dinozavri, ki bi se na vse pretege branili prilagoditvam."  

In na koncu tudi sama ne želi tako enostavno vreči puške v koruzo. "Ne bom se predala. Mi smo tačas deseti in od nas samih je odvisno, da to spremenimo. Gre za težak proces, ki je tudi sramoten. Toda na vsaki dirkaški konec tedna se odpravljamo z enakim borbenim duhom in se borimo naprej," še doda Claire.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
GTI
V tej sezoni večjih sprememb ne bo, to je jasno. Kaj bodo skonstruirali za naslednjo, pa se bo videlo. Upam, da razumejo napake.
29.7.2018 20:39:49
Lotus_72
Poleg težav pri F1 ekipi, ki se na žalost kopičijo že desetletje. Me bolj skrbi finančni model. R
29.7.2018 21:10:56
Lotus_72
Ups stisnil TAB. Da nadaljujem. Slabi uspehi v F1 se tudi odražajo negativno pri sestrskim podjetju Williams advanced engineering, ki izgublja stranke. Recimo zadnji udarec je bilo naročilo za baterije pri formuli E od 2019 dalje. Saj ne da bi lahko s tem pokrili že same stroške izdelave zgolj enega F1 dirkalnika. Gre se zgolj za njihov DIY model upravljanja ekipe, ki izgublja dober PR s tem finančno strukturo. Se bojim se tudi zanašanje na paydriver sistem, krepko maščuje pri razvoju dirkalnika. Stroll na žalost vsaj po mojem mnenju ni merilo. Rabili bi vsaj enega "veterana". Zato je Massa bil dober. Kajti konstantni feedback je zelo pomemben. Še posebej, če se inženirska ekipa lovi pri konstrukciji in posledično z nastavljanjem "nestabilnega" dirkalnika na stezi. Konec-koncev moraš vedno iz bilo-kakega paketa iztisnit največ. Samo pogumno, mogoče za začetek, dokler si ne opomorejo lahko poglobijo sodelovanje z Mercedesom. Za začetek mogoče neb bilo tako slabo. Že drugo leto bo priložnost z novimi AERO pravili, lahko se odkrije kaka luknja...
29.7.2018 21:48:21
Lotus_72
Čeprav je verjetno najbolje, da delajo na mladem kadru in skušajo najti nove vodje, ter zgraditi ogrodnje ekipe za 2021 naprej. Moje mnenje je ravno na Paddyu, da zlobira uporabo aktivnega vzmetenja. Ste vedeli, da je bil slednji ravno zadolžen za programiranje vzmetne in TC elektronike zloglasnih williamsov iz začetka 90ih (FW-14B in FW-15 modeli). Mislim, da je bil z ekipo ravno Paddy idejni vodja, ko je prišel , kot mladenič iz univerze v ekipo. Recimo sam sem že večkrat izrazil mnenje, da bi lahko aktivno vzmetenje pomagalo znižat stroške AERO razvoja in odpravljanja težav pri korelaciji stabilnosti dna dirkalnika-recimo temu inženirji rečejo stabilnost platforme. Kaže, da imajo ravno tukaj največje težave z letošnjim dirkalnikom pri prehodu iz zaviranja v zavoj. Takrat dirkalnik pade "dol" pa kasneje tudi na "stran", kar povzroči pri slabi oz. neprimerni konstrukciji aero površin stall dna, difuzorja in lahko tudi zadnjega krilca... Dirkalnik izgublja oprijem. Je pregovorno nestabilen, nepredvidljiv. Občutljiv na prečne vetrove.. In ostal bla bla (snowball efect). Skratka, ko imaš dva zelenca za volanom imaš perfektni recept za katastrofo. Upam, da jim uspe vedno so mi bili v srcu. Tehnično je to ekipa, ki je proizvedla nekaj mojstrovin (el vzmetenje, mrož nos, krivec za moderne bargeboarde, začetki modernega 2000 aero paketa, KERS na vztrajnik, mislim, da tudi pihanje v difuzor v 90ih). Se opravičujem. Malokrat kaj napišem, samo spoštujem Franka&Family pa četudi takoj zaprejo vse in prodaju drugim. Za mene je Williams samo tisti, ki ga vodi njegova družina. Zgodovine in spoštovanja, ki so dali za »garažiste« v F1 je neprecenljiva.
29.7.2018 21:51:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija