Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Novi lastniki ekipe Force India
Kdo je še zraven Strolla?
Lawrence Stroll je najbolj znano ime za prevzemom ekipe Force India, toda k finančnemu konzorciju spadajo še drugi vplivni poslovneži.
Bojan Vrbnjak
9. avgust 2018 | 8:46:43

Udeležba Lawrenca Strolla je pri prevzemu ekipe Force India skrbela za udarne vesti v medijih, pri tem pa oče dirkača Williamsa Lancea ni edini, ki je udeležen pri rešitvi ekipe. Kanadčan vodi konzorcij, sestavljen iz tesnih partnerjev in prijateljev, ki bodo v bodoče skrbeli za poslovanje moštva s sedežem v Silverstoneu.

Stroll starejši naj bi bil pri tem glavni investitor in bo v ekipo prinesel največ denarja, njegovi partnerji pa bodo kot solastniki udeleženi z manjšimi zneski. Kljub temu pa tudi oni igrajo pomembno vlogo, zaradi česar je prav, da se pojasni, kdo vse je poleg Strolla udeležen pri prevzemu Force Indie.

Andre Desmarais iz Kanade: Družina Desmarais je po navedbah magazina Canadian Business sedma najbogatejša v Kanadi, medtem ko se Stroll nahaja na 55. mestu. Družinsko podjetje Power Cooperation je bilo ustanovljeno s strani Paula Desmaraisa. Njegov najmlajši sin Andre je podpredsednik uprave, predsednik in namestnik poslovnega direktorja. Podjetje se v glavnem ukvarja s finančnimi servisi, udeleženo pa je tudi v komunikacijskem in energetskem področju. Poleg tega imajo v lasti manjše deleže blagovnih znam in podjetij kot so Adidas, Total in Pernod Ricard. Povrhu pa so znani tudi po političnih povezavah. Žena Andrea, France, je namreč hčerka nekdanjega predsednika vlade Jeana Chretiena.

Jonathan Dudman iz Velike Britanije: Dudman je poslovni direktor podjetja Monaco Sports and Management, ki se samo označuje kot menedžersko in svetovalno podjetje za bogate stranke in njihove družine. MSM je bilo ustanovljeno kot del podjetja IMG in je leta 2010 dobilo svojo aktualno identiteto. Dudman sodeluje z mnogimi ugledneži in športniki in skrbi predvsem za njihove finančne in pravne zadeve ter interese. Stroll je njihova dolgoletna stranka. Poleg povezav z motošportom, je bil Dudman prej direktor podjetja Laverstoke Farm, ki je pripadalo Jodyu Scheckterju.

John Idol iz ZDA: Idol se je leta 1984 zaposlil pri podjetju Polo Ralph Lauren, kjer je opravljal službo področnega vodje. Leta 1997 je bil imenovan za direktorja blagovne znamke Donna Karan. Po združitvi podjetja z LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton leta 2001 je podjetje zapustil. Od leta 2003 je solastnik in poslovni direktor modne znamke Michael Kors in tesno sodeluje s Strollom, s katerim je na noge tudi postavil omenjeno podjetje. Najbolj odmeven posel je bil nakup prestižnega proizvajalca čevljev Jimmya Chooja. V letih 2016 in 2017 je bil Michael Kors tudi sponzor ekipe McLaren.

John McCaw mlajši iz ZDA: McCaw je tretji od štirih bratov, ki so svoje premoženje dosegli na področju telekomunikacij, ko so leta 1994 prodali očetovo podjetje McCaw Cellular ameriškemu gigantu AT&T in sicer za 12,6 milijarde dolarjev. Najstarejši brat Bruce ima močne vezi z motošportom. Njemu je pripadalo namreč moštvo PacWest v seriji ChampCar, za katerega so med letoma 1993 in 2002 dirkali Mauricio Gugelmin, Mark Blundell in Scott Dixon. John McCaw mlajši pa se je raje osredotočal na druge športne zvrsti in je bil prej solatnik NHL hokejskega moštva Vancouver Canucks, ekipe Vancouver Grizzlies v NBA in Seattle Mariners v MLB. Tako kot brata Bruce in Craig se je tudi John mlajši zanimal za starodobnike in v njegovi lasti je neverjetna zbirka avtomobilov vključno s Ferrarijem 250GTO.

Michael de Picciotto iz Švice: De Picciotto je bil prej glavni direktor finančne ustanove Union Bancaire Privée s sedežem v Ženevi, katero je ustanovil njegov stric Edgar. Leta 2016 je zapustil svoj položaj, da je lahko postal podpredsednik nadzornega odbora podjetja Engel&Völkers, franšiznega podjetja na področju nepremičnin, jaht in letal. Po navedbah podjetja v Hamburgu, ima Švicar dober uveljavljeni ugled kot kreativen in izkušen bankir, ki se dobro razume v finančnem svetu.

Silas Chou iz Hong Konga: 73-letni Chou je že tri desetletja tesen partner Strolla starejšega. Izhaja iz bogate družine v Hong Kongu, ki ima veliko zanimanje na področju tekstila in je bila do sedaj osredotočena na proizvodnjo v različnih modnih področij Daljnega vzhoda. Skupaj sta Tommya Hilfigerja (aktualni sponzor ekipe Mercedes), kjer je Chou predsednik uprave, vodila do globalne blagovne znamke. Isto sta potem pozneje, s pomočjo Johna Idola, to storila tudi z znamko Michael Kors. Chou je bil med drugim vpleten tudi pri Karlu Lagerfeldu ter blagovnima znamkama Pepe Jeans in Esprit.      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija