Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Pirelli o 18 palčnih kolesih
Tri sekunde hitreje na krog
Kljub večji teži in manjšemu vzmetenju so pri Pirelliju prepričani, da bomo leta 2021 s 18 palčnimi gumami doživeli nižje čase krogov. Razvoj le-teh pa bi lahko spremljala pametna guma in kovinske zavore.
Bojan Vrbnjak
10. avgust 2018 | 8:00:54

Uvedba 18 palčnih koles od sezone 2021 naprej, bi lahko v F1 spremenila več kot optika dirkalnikov. "To bo povsem drugačna guma," domneva tehnični šef ekipe Williams Paddy Lowe in pri tem v prvi vrsti misli na večjo težo in veliko večja platišča. Iz tehničnega vidika za njega ne bo nobene prednosti, da bi stavili na te nove gume. "Na cestnih avtomobilih je to modno, na dirkalniku F1 pa s tem poskrbimo le za večjo maso. In manj bo tudi oprijema," tako Lowe.

Pirelli pa tej ugotovitvi Lowea ugovarja. Mario Isola, športni šef Pirellija, pri tem navede, da so že bili pripravljeni na 18 palčna kolesa, ko je takratna serija GP2 (danes F2) leta 2016 želela prestopiti na ta format, vendar so se potem odločili proti. Pirellijevi izračuni za takratno serijo GP2 so pokazali, da bi se časi krogov občutno izboljšali. "Trdil bi, da bi šlo za tri sekunde. To pa je ogromno," tako Isola. Vendar pa Italijan pri tem opozarja na zahrbtnosti razvoja, ki bi jih morali njegovi inženirji v primeru, da bo Pirelli ostal še naprej dobavitelj gum, premagati.

Manj zraka v gumah z manjšo bočno višino pomeni, da sama guma nudi manj vzmetenja. To pa na drugi strani pomeni, da potrebujejo dirkalniki daljšo pot vzmetenja. Zraven pa še pride to, da še vedno ni jasno, kako bodo dirkalniki – po pravilniku Liberty Medie za leto 2021 – sploh izgledali. "Moramo vedeti, koliko bo podtlaka, kako močan bo motor in kakšen navor bo imel," zahteva Isola. Pitelli si želi mnoge razvojne možnosti. V idealnem primeru želijo imeti na razpolago tri do štiri aktualne testne dirkalnike in sodelovanje z vsemi vrhunskimi ekipami. Doslej je to bila le utopija.

Uvedba 18 palčnih koles je ena izmed tem aktualnega F1-podcasta "Starting Grid", ki se ta teden izčrpno ukvarja z vročimi temami poletnega premora. Nekdanji F1 dirkač Marc Surer v njem pojasnjuje, zakaj je zanj ta korak na 18 palčna kolesa nujen in zakaj so aktualna 13 palčna kolesa zastarela.

Pirelli pa se poleg nove velikosti koles v F1, relevantne serijski proizvodnji, zavzema tudi za tako imenovane pametne gume, v katere bi bili vgrajeni senzorji, ki bi komandnemu pultu in tudi proizvajalcu posredovali pomembne informacije v realnem času. "Ali bo ta tehnika v motošportu in še posebej v F1 sploh uporabna, moramo to, v primerjavi s cestnimi avtomobili, pri veliko višjih silah, vrednostih pospeškov in temperatur šele odkriti. Pozorno moramo biti tudi na komercialne vidike in ne smemo objavljati nobenih občutljivih informacij, kajti v tem primeru ekipe ne bi bile ravno srečne," meni Isola.  

Za televizijske gledalce pa naj bi informacije teh pametnih gum nudile le omejeno vzpodbudo. "Gre bolj za tehnične vidike," meni Isola in se pri tem naveže na že obstoječo verzijo gum za cestne avtomobile. "Lahko izboljšamo varnost, v tem ko s senzorji sprožimo opozorila pred močno obrabljenimi gumami, preveliko hitrostjo in manjšim oprijemom zaradi akvaplaninga." Poleg tega bi lahko F1 poskusila, da se s spremembo velikosti koles vrne k kovinskim zavoram, kar bi botrovalo nižjim stroškom in zaradi daljše zavorne poti bi bilo tudi prehitevanje lažje kot doslej.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija