Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Intervju: Moko
How are you, my friend?
Vpadljiv, pisan, nenavaden, a vedno vljuden, prijazen in pripravljen na pogovor. Vse to je Moko, najbolj kričeče oblečen osebek v paddocku.
Marko Hanželič
27. avgust 2018 | 13:08:49

Eden od razlogov, zakaj je formula 1 skozi desetletja postala tako uspešen poslovni model, je elitizem, ki ga prinaša dirkanje na najvišji ravni. Ekskluzivnost s seboj prinaša zanimanje sponzorjev in navijačev, tudi zato, ker je celoten cirkus še vedno precej zaprt za širšo javnost.

Dostop do zakulisja je namreč še vedno precej omejen, dostopnost pa običajno pogojena s tem, kako globoko ste zanjo pripravljeni seči v žep. Kljub vsemu se, kot tako rekoč povsod, tudi tukaj najdejo izjeme, in ena izmed njih je vsekakor Moko, v pisane barve odet Senegalec, ki je zvezda stalnica paddockov skoraj vseh dirkaških vikendov v letu. Za mnoge je zatorej nenavadni oblikovalec nakita pri podjetju Crome Hearts, kjer kupujejo zvezde kot so Cher, Lenny Kravitz in Madonna, edini pravi F1 superfan. Z njim smo na Hungaroringu opravili krajši intervju, ki se je zaradi Mokojeve zgovornosti, dostopnosti in prijaznosti izkazal za precej daljšega, kot smo predvidevali. Pa čeprav, ležerno zleknjen v fotelj in z akreditacijo, enostavno naslovljeno na ime Moko, ni hotel razkriti niti svojega imena niti svoje starosti.

Moko, kako se je začela ljubezen med vami in formulo 1?

Vse skupaj se je zame začelo leta 1979, ko je Jody Sheckter postal svetovni prvak s Ferrarijem. Ko je prvi človek z moje celine postal svetovni prvak v enem najbolj čislanih športov, sem se zaljubil v formulo 1, Sheckterja in Ferrari. Od takrat navijam za rdeče. 

Kaj vas tako zelo fascinira pri formuli 1, da lep del leta preživite na dirkališčih po svetu?

Sem mnenja, da mora vsak človek v življenju občutiti pravo strast. Zame je strast formula 1, dirkalnik pa umetniško delo. Tega se praktično ne da razložiti, a bom poskusil - ko sta Picasso ali Matisse svoje ideje prelila na platno in z njimi tako navdušila ljudi, da danes za njune stvaritve plačujejo stotine milijonov dolarjev, sta ustvarila umetnine, a zame je prava umetnost voziti na limitu, tudi prek 350 kilometrov na uro, v zahtevnih pogojih, in se nato srečno vrniti. In prav ta negotovost podžiga mojo strast.

Če upoštevamo vašo strast do dirkanja ne morem mimo vprašanja o vaših vozniških vzgibih, priljubljenih avtomobilih in morebitnih dirkaških izkušnjah…

Svojo strast do dirkanja izživljam izključno kot gledalec in navijač. Pravzaprav nimam niti vozniškega izpita in najraje imam, če me vozijo varno in počasi. 

Glede na dejstvo, da ste obiskali tako rekoč vsa dirkališča formule 1 v zadnjih desetletjih, nam zaupate, katero je vaše najljubše?

Všeč so mi Suzuka, Monza in Silverstone, vrhunec vsake sezone zame pa je Spa-Francorchamps, vsekakor najbolj atraktivno dirkališče v formuli 1, ki v nobenem primeru ne bi smelo biti vprašljivo. Med novejšimi dirkališči me je najbolj navdušil Abu Dabi.

Moko seveda ni edini, ki ga je mogoče redno srečevati v paddockih dirkališč po vsem svetu. Občasen gost ekipe Red Bulla je slepi Francoz maroških korenin, Charaf Ait Taleb, ki rezultate spremlja s pomočjo govorne aplikacije. Marcelo da Silva, stric Ayrtona Senne, nekoč soorganizator VN Brazilije, je kljub temu, da je prikovan na invalidski voziček, prav tako prisoten na skoraj na vseh dirkah sezone.

Kakorkoli že, po včerajšnji Vettlovi zmagi v Spaju bo Moko imel dodaten razlog, da dirkališče sredi ardenskih gozdov ostane njegovo najljubše.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija