Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   70 let Lotusa
Zapuščina Colina Chapmana
Tradicionalno moštvo F1 Lotus slavi 70-letni jubilej in prav je, da se spomnimo zapuščine konstruktorja in šefa ekipe Colina Chapmana.
Bojan Vrbnjak
27. september 2018 | 9:10:47

Bilo je v Monte Carlu leta 1958, ko sta se na štartu prvič pojavila dirkalnika z oznako Lotus. Na drugi dirki sezone še nihče ni slutil, da je to začetek neke uspešne zgodbe. Kajti Lotus je v naslednjih desetletjih deloma dominiral v F1, a predvsem je vedno znova presenečal. Še več, ekipa Colina Chapmana je s svojimi smelimi konstrukcijami veljala za pionirja trendov kraljevega razreda motošporta.

Toda junaška dela Lotusa so medtem že predmet preteklosti, kajti ekipa ne obstaja več. Pred 24 leti je prvotna ekipa Lotus opravila svojo zadnjo sezono v F1. Ustanovitelj in konstruktor Chapman tega ni več doživel. Leta 1982 je namreč prezgodaj umrl (star samo 54 let) in s tem ni bil priča, kako je njegova ekipa sredi 80-let znova skrbela za udarne vesti, preden je natopil konec tradicionalnega moštva. Lotus se je leta 1994 iz F1 poslovil brez osvojene točke.

Poleg zvenečega imena ekipe so predvsem ostali spomini na številne inovacije Chapmana in njegove ekipe. Leta 1962 je uvedel šasijo iz litine. Njegov monokok iz ogljikovih vlaken ni izboljšal le trpežnosti dirkalnika, temveč tudi varnost dirkačev. Konec 60-ih let je Chapman znova spadal med pionirje, ko je svojim dirkalnikom Lotus 49B dodal krilca, da bi z njimi generiral večjo potisno silo k tlom. Bil je prvi oblikovalec, ki je hladilnike iz prednjega dela dirkalnika prestavil v stranske zaboje, s čimer je imel Lotus 72 manjši zračni upor. Te njegove ideje so še danes osnovne karakteristike dirkalnika F1. In Chapman je ostal še naprej inovativen. Konec 70-ih let je z Lotusom 79 na stezo postavil dirkalnik, ki se je, s pomočjo "Ground-Effecta",  dobesedno zalepil na asfaltno površino, toda FIA je leta 1981 ta sistem prepovedala.

Toda Chapman je bil več kot le inovativen konstruktor z nosom za tehnične novosti, bil je namreč tudi komercialni vizionar. Ko so dirkalniki v tistem času nastopali še v tipični nacionalnih barvah, kot je zelena za Britance, rdeča za Italijane ali modra za Francoze, je Chapman kot prvi na stezo poslal svoje dirkalnike kot vozeče reklame in sicer v zunanji podobi svojih sponzorjev. Tudi ta njegova ideja obstaja še danes.

Lotus, ki stoji tako za napredne inovacije kot tudi za športne uspehe, je na drugi strani povezan tudi z velikimi tragedijami. Chapmanov najljubši dirkač in prijatelj Jim Clark je z Lotusom osvojil naslov v F1 in 500 milj Indianapolisa, vendar pa je v Lotusovem dirkalniku F2 našel smrt. Jochen Rindt, edini dirkač F1, ki je naslov prvaka prejel posthumno, se je prav tako smrtno ponesrečil v Chapmanovem dirkalniku.

Čeprav so bile konstrukcije Chapmana genialne, so bile včasih tudi tvegane. To pa sploh ne čudi, kajti Chapman je bil prijatelj ekstremov. "Vsak dirkalnik, ki celotno dirko konča v enem kosu, je pretežak," se glasi eden izmed njegovih znamenitih citatov. Chapman in Lotus sta bila znana za to, da sta dodobra izkoriščala sive cone pravilnika, povrhu pa sta prestavljala meje tehnike.

Po smrti genialnega ustanovitelja, je inovacijska moč britanske zasebne ekipa začela bledeti. Mladi Ayrton Senna je od leta 1985 ekipi privozil zadnje velike zmage, njegov rojak Nelson Piquet pa je leta 1988 privozil zadnje stopničke za Lotus. Johnny Herbert je leta 1993 kot zadnji dirkač Lotusa osvojil točke. Na zadnji dirki ekipe leta 1994 v Adelaidu, sta oba dirkalnika odstopila.

Kar ostaja, so spomini na verjetno najlepše dirkalnike F1 vseh časov in na njihovega oblikovalca. To je veljalo tudi dve desetletji po koncu ekipe Lotus. In tudi 70 let po prvem nastopu te tradicionalne znamke.      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
mehatronik
"Vsak dirkalnik, ki celotno dirko konča v enem kosu, je pretežak" - tega pa zagotovo ni rekel, ker bi to pomenilo, da bi moral razpadati med dirko. Verjel je, da bi idealen dirkalni avto moral razpasti, KO prevozi ciljno črto.
28.9.2018 15:00:16

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija