Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Kvalifikacijska farsa v Sočiju
Whiting za spremembo pravil
Ker se je o štartnih mestih nedeljske dirke večjega števila dirkačev, ki so bili deležni kazni, odločilo že pred prostim treningom, je drugi del kvalifikacij postal prava farsa. FIA želi ukrepati.
Bojan Vrbnjak
3. oktober 2018 | 8:21:47

Šlo je zagotovo za največje razburjenje sobotnih kvalifikacij v Sočiju. Kajti kar pet dirkačev, ki se je uvrstilo v drugi del kvalifikacij, sploh ni nastopilo. Odločitev, kdo naj bi napredoval v tretji del kvalifikacij najhitrejših deset dirkačev, je postala prava farsa. Navsezadnje na stezi nihče ni mogel izpasti. Ampak tej nenavadni situaciji je botroval prav pravilnik krovne organizacije FIA. Trije dirkači, ki so se uvrstili v Q2 – oba dirkača Red Bulla in Gasly iz Toro Rossa – so zaradi menjave delov motorja prejeli kazen in bi dirko tako ali tako pričeli iz začelja.

To pa je vodilo do tega, da so se pri Renaultu brez boja zadovoljili z mesti 11 in 12 in si s tem pridobili prosto izbiro pri gumah. Največji poraženci so bili pa navijači, tako na dirkališču kot tudi pred televizijskimi sprejemniki, ki so namesto spektakla dobili manj akcije in dobesedno razvrednoten drugi del kvalifikacij. Zaradi tega Charlie Whiting premišljuje, da bi v FIA spremenili pravila v pogledu štartnega mesta kaznovanih dirkačev.  

Če bo, tako kot je bil primer v Sočiju, več dirkačev po menjavi komponent motorja poslanih na začelje štartne vrste, bi se lahko njihov natančno štartno mesto v bodoče določilo na podlagi odpeljanih časov kroga. Na ta način bi bile ekipe prisiljene odpeljati več krogov. Aktualno pa velja, da če je kaznovanih več dirkačev, odloča sledeče, kdo prvi dobi nove dele. Če smo natančni: Kdor v prvem prostem treningu najprej zapelje iz boksov, dobi boljše štartno mesto.

V Monzi je to vodilo do nenavadne situacije, saj sta si dirkač Renaulta Nico Hülkenberg in njegov bodoči kolega Ricciardo privoščila zasebno dirko v boksih in sicer kdo bo kot prvi stal pred belo črto ob izhodu iz boksov, čeprav je bilo do pričetka prostega treninga še kar nekaj časa. V Sočiju se je rezervni dirkač McLarna Lando Norris v dirkalniku Fernanda Alonsa na izhod iz boksov postavil 15 minut pred pričetkom prostega treninga, za njim pa so se v vrsti postavili dirkalniki Red Bulla in Toro Rossa.

Za Whitinga je bilo to bizarno igranje preveč in Britanec želi temu narediti konec. V bodoče naj bi vsi dirkači nastopili na kvalifikacijah. Tačas pa kaznovanim dirkačem ni v interesu, da pred dirko nepotrebno obremenjujejo motorje in uporabljajo sveže gume. "Ampak obstaja druga pot, da se to uredi. Če imamo pet dirkačev na začelju štartne vrste, potem jih moramo pustiti štartati tako, kot so se kvalificirali. To bi bilo bolje, kot pa ta farsa z dolgo vrsto dirkalnikov na izhodu iz boksov pred prostim treningom," doda Britanec.

Whiting verjame: "To bi bil razlog, da se bodo na kvalifikacijah zares zapeljali na stezo in poskušali doseči kar se da najboljše mesto. Potem bi vsaj med 16. in 20. mestom imeli vrstni red, ki bi bil rezultat doseženih časov krogov na kvalifikacijah. O tem predlogu se bomo pogovorili tudi z ekipami." Do aktualnega pravilnika pa je prišlo, ker je FIA pred sezono 2018 odločila, da konča te absurdne kazni pribitka mest. V lanskem letu je na primer McLarnov dirkač Stoffel Vandoorne v Spaju prejel 65 mest pribitka, saj mu je morala ekipa večkrat zamenjati motor.  

"Čeprav so bile kazni ogromne, nikoli nismo imeli dveh dirkačev na istem štartnem mestu. En dirkač je prejel 40 mest in ta je bil pač na zadnjem mestu. Potem je bil kaznovan naslednji in s tem se je vse lepo uredilo na koncu štartne vrste. Sedaj pa imamo z novim pravilnikom primer, da pet dirkačev dobi isto kazen. In kako jih potem naj razvrstimo? Pomislek komisarjev je bil ta, da na koncu štartnega polja pomeni pač na koncu štartnega polja. Karkoli se zgodi, teh pet dirkalnikov mora dirko pričeti iz začelja."

In pri tem naj bi ostalo tudi v prihodnje, vendar pa želi Whiting natančen vrsti red določiti na stezi in ne v boksih. Ali bo njegov predlog sprejet s strani ekip in komisije F1, o tem Britanec ni želel govoriti. "Videli bomo. Vendar pa menim, da gre za razumno rešitev. Mogoče obstajajo tudi pomanjkljivosti, o katerih še nismo premišljevali, kajti ideja je še povsem sveža," še zaključi Whiting.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
macolar
Že kar vidim mesarsko klanje za to kdo bo štartal na 18tem mestu namesto na 19tem ali 20tem....
3.10.2018 17:51:05

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija