Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Ross Brawn o Ferrariju
Smrt Marchionneja povod za krizo
Ferrari in Sebastian Vettel sta v Suzuki doživela naslednji udarec. Ross Brawn sumi, da Scuderia trpi zaradi smrti njihovega nekdanjega šefa.
Bojan Vrbnjak
9. oktober 2018 | 9:41:01

Borba za letošnji naslov prvaka F1 je v veliki meri odločena. Lewis Hamilton lahko že na naslednji dirki v Austinu obrani naslov prvaka. Ferrari očitno na zadnjih štirih dirkah ne more držati koraka z Mercedesom, kar je nekaj, česar si pred dvema mesecema še nihče ni mogel predstavljati. Športni šef F1 Ross Brawn ima svojo teorijo v pogledu nenadnega padca Scuderie in njihovega prvega zvezdnika Sebastiana Vettla.

Britanec, ki je med letoma 1997 in 2006 kot tehnični direktor skupaj s šefom ekipe Jeanom Todtom in oblikovalcem Roryem Byrneom ter seveda Michaelom Schumacherjem slavil največje uspehe v zgodovini ekipe, dobro ve o čem govori, ko tema zadeva ekipo iz Maranella. Britanec verjame, da je Italijane en dogodek v poletju izven steze vrgel iz tira. "Ni dvoma, da je imela nenadna smrt njihovega vodje Sergia Marchionneja, ki je bil znotraj ekipe pomemben člen, ogromne posledice. In to je popolnoma razumljivo," tako 63-letnik.

Drugače si Brawn nenadnega padca forme Ferrarija proti tekmecu srebrnih puščic, sploh po tako odličnem začetku sezone, ne zna razložiti. "Tako kot v lanskem letu je Ferrari v septembru in oktobru zašel s prave poti. Do Monze je kazalo, da je Scuderia še v stanju, da se do konca bori za naslov prvaka." Sicer je Ferrrari tudi v letu 2017 v istem času izgubil bitko za naslov, ampak takrat so jih morebitnega naslova stale okvare v Sepangu in Suzuki. "V primerjavi z lanskim letom se je Ferrari v pogledu zanesljivosti izboljšal. Kje je torej težava?", se vpraša Brawn in namigne na svojo domnevo glede smrti Marchionneja.

"Celo pri površni analizi načina, kako se obnaša dirkalnik, je očitno, da ima Ferrari zelo močan tehnični paket," tako Brawn. "Tukaj gre zahvala prizadevanju v zadnjih letih, ki je ekipi omogočilo, da zakrpa tehnični zaostanek za Mercedesom, ki se je razvil od uvedbe novih pogonskih enot leta 2014." Brawn je prepričan, da padec forme zagotovo ni krivda dirkalnika ali dela inženirjev. Toda njegovo službovanje pri Ferrariju ga je tudi podučilo, da je potrebno nekaj več, če želiš v F1 predstavljati prvo silo. Potem ko je Schumacher iz Benettona prišel v Ferrari, je trajalo tri leta, da je ekipa prvič osvojila konstruktorski naslov. Za dirkaškega so potrebovali še dodatno leto.

Da se pri Ferrariju vzdušje hitro pokvari, če ni uspehov, ni nič novega. Tudi velikim dirkačem kot sta Alain Prost in Fernando Alonso je spodletelo. In nekoč sanjska naveza se je končala z blatenjem v javnosti. To slednje se v zadnjem času pripisuje tudi Vettlu in njegovi ekipi, predvsem z šefom ekipe Mauriziom Arrivabenejem, ki je tudi sam pod velikim pritiskom uspeha.

"Ker sem v svojem času pri Ferrariju tudi sam doživel krize, dobro vem, da je nastopil čas, da se usedejo za mizo, strnejo glave, ostanejo enotni in gledajo naprej. In sicer brez medsebojnega obdolževanja in umazanih igric," poudari Brawn. Čeprav bo letošnje leto, po zelo obetavnem začetku, znova neuspešno, pa Brawn verjame, da si lahko ekipa na zadnjih štirih dirkah znova privozi zmagovalno mentaliteto.

"Dirkači, inženirji, vodstvo – vsi skupaj izgubljajo in zmagujejo. To je v vseh športih nepisano pravilo, ne samo v F1. To ve tudi vsak zaposleni v Maranellu. Sedaj je nastopil čas, da naredijo vse za preobrat in da sezono, ki je imela veliko pozitivnega, končajo v stilu," še zaključi Brawn.         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
borut1
Pozabljajo, da je tukaj največji problem Mercedes, ki ima verjetno najboljši paket oz tehnično podporo....vseh časov. Tukaj je še odličen Hamilton in rezultat je to, kar vidimo. Ferrari je odličen, manjka pa delček do srebrnih. Žal tako je in težko jih je kriviti za vse nastalo. Pač rdeči hodijo po robu, gredo na vse ali nič...ampak žal jim manjka tudi malo sreče. Potem še kakšen Max naredi svoje in rezultati so tukaj. Tudi uspehi v F1 so relativni in za končni uspeh je potrebna včasih le drobtinica oz en dogodek. Sam sem še vseeno mišljenja, da se je ta trenutek zgodil v Monzi, ki je bila prelomna za letošnje prvenstvo. Težko je in bo premagati srebrne puščice. Imajo res izjemen dirkalnik, izjemne inženirje. In tudi letošnji dirkalnik je prava "pošast", ki (zgleda) da ima še ogromno potenciala, ki ga počasi razkrivajo. In tudi zato Ferrari ne more držati korak z Mercedesom.
9.10.2018 9:58:06
zoki
Pa dejstvo je da ima Ferrari še FIO celi čas na svojem vratu, ki jim ne pusti dihat in v miru delat, napake se pač zgodijo. Predvsem tu vidim problem Ferrarijevega vodstva, ki se javno ne upre tem pritiskom. Očitno so zadovoljni s vsemi milijoni in prvo ali drugo mesto ni tako pomembno. Nam navijačem je, njim pa je glavno da zaslužijo dovolj saj živijo od tega. Tudi Mercedesu letos ni bil brez napak, ampak se jim je na koncu vedno pozitivno izšlo. Ferrari pa letos vsaka najmanjša napaka drago stane.
9.10.2018 10:26:17
aichi
MErcedes je letos naredil samo dve napaki - Avstralijo so pušili zaradi napake v strategiji, v Avstriji se je zgodila tehnična okvara, medtem ko lahko samo Sebu pripišemo 5 kapitalnih felerjev, da o pultu od Rdečih ne govorimo...
9.10.2018 10:53:01
hubertfast
Drži, Mercedes je res prava pošast kot ekipa. Na vseh področjih dominirajo.
9.10.2018 11:38:04
etilometer
Za smrt SM sem pisal od samega začetka pa mi veliko kdo ni verjel tudi na tujih forumih so se Italijani smejali. Pa sem imel prav. SM je bil eden najbolj sposobnih ljudi modrem dobe avtomobilizma. Zdaj ima Ferrari problem ker v celotnem fca nimajo človeka ki bi udaril po mizi in vodil ekipo. Tudi pri osebnih avtih vidim poslabšanje.
9.10.2018 14:15:59
duss
Bomo videli kako dobro je stvari SM zastavil z mladim Leclercom. Rekel bi, da je VVettla slovo "Rajkota" kar precej zdelalo, ko je uvidel, da nima takšne vloge v ekipi, kot bi jo pričakoval.
9.10.2018 18:49:07
Brumbrum44
Duss res je Vetel je bil za Rajka. Sm je to nastavil za 2020... Arivabene je po smrti SM dubil pooblastila in krila ker prej ni smel pisnit.. S to potezo si je zagotovil stolček za dodatne 4 leta baje.. Ker SM je štimal Binotta za vodilnega...
9.10.2018 21:12:55
SR1
Ja smrt Marchionneja je prišla ob najmanj primernem času ... RIP
9.10.2018 21:25:42
Tadejkrze
Hamilton fan boyi vejo o Ferrariju več kot Ferrari sam. Daleč smo prišli
9.10.2018 23:26:44
zoki
Vidiš Aichi kako hitro pozabljamo Mercedesove felerje. Se spomniš Avstrije ko se je Vowles po radijski zvezi opravičeval jokajočemu Hamiltonu zaradi zgrešene taktike, kar na koncu ni bilo pomembno zaradi tehničnih težav. Toliko o mirnosti in ne obtoževanju v Mercedesu takrat. Pa v Sočiju so zajebali ampak je pol z manevrom Lewis rešil, imel je srečo da ni bil Max pred njim, ga ne bi tako enostavno (varno) prehitel. Pa v Nemčiji kvalifikacije Lewisa, ampak ga je dež med dirko rešil. Da ne pozabimo kakšne manevre je takrat izvajal Lewis na kvalifikacijah in tudi uvozu v bokse na dirke, vse nekaznovano. Pa sigurno so še bili dogodki...
10.10.2018 7:21:03
hubertfast
Lewis na koncu sam reši ekipo 😎😎
10.10.2018 7:39:48
Soling
*Tadejkrze, vemo tudi to, da v nekaterih moštvih traja in traja suša...haha
10.10.2018 10:14:53
Tadejkrze
Mhm. V Mclarnu. To je tisto moštvo za katerega so navijali vsi "jaz sem že od nekdaj za Mercedes" kvazi navijači 😃
10.10.2018 11:01:29
tadejkrze
Izjeme so seveda tisti zvesti: dbench, macolar...itd.
10.10.2018 11:23:38
dbench
Ja Tadej ampak tudi jaz nisem ravno imun na obračanje po vetru, je pa res da zaenkrat vsaj piha ves čas v eno smer.. hočem reči, sedaj ko so naše pomaranče tako zelo zadaj, in to že nekaj sezon (zadeva je skozi oči navijača že zelo zaskrbljujoča), moram priznat da za rezervo pač navijam tudi za Merčota ali bolj natančno za "otroka McLarna".
10.10.2018 12:46:49
hubertfast
Jaz bom navijal za Hamiltona, dokler ne bo šel v Ferrari 🤣
10.10.2018 15:38:54
mojsterjaka
"Ker sem v svojem času pri Ferrariju tudi sam doživel krize, dobro vem, da je nastopil čas, da se usedejo za mizo, strnejo glave, ostanejo enotni in gledajo naprej. In sicer brez medsebojnega obdolževanja in umazanih igric," poudari Brawn. HAHA zadn ko lahko to reče! Jao smo naivni res.!
10.10.2018 18:46:06
jahve
Tu zmaguje predvsem Nemška miselnost in pristop k delu pred Italijanskim šalabajzerizmom.
10.10.2018 18:57:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija