Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   FIA predstavlja
Nova pravila 2019
Nova pravila za sezono F1 2019 so sprejeta. Ciljne zastavice ni več, predelana so pravila varnostnega avta, na zadnjih krilcih pa uvedene dodatne luči.
Bojan Vrbnjak
15. oktober 2018 | 8:14:28

V petek je v Parizu zasedal svet FIA. Med drugim so bila na dnevnem redu tudi pravila sezone 2019. Poleg potrditve uradnega koledarja dirk, so sprejeli nekaj zadev tudi na tehničnem in športnem pravilniku.   

Spremembe športnega pravilnika 2019

Ena izmed spremembe je odprava ciljne zastavice kot simbola za konec dirke. Potem ko se je na dirki v Kanadi zgodil neljubi primer, ko je neka manekenka (Winnie Harlow) en krog prehitro začela mahati z zastavico, bo v prihodnje uraden konec dirke označil LED signal. Ciljna zastavica pa ostaja kot simboličen konec dirke.  

Spremembe obstajajo tudi pri procedure ponovnega štarta po fazah varnostnega avta. Namen te spremembe je ta, da se ustvari konstanten trenutek, v katerem je prehitevanje dovoljeno. Tačas je to urejeno z linijo varnostnega avta, zaradi česar na nekaterih stezah, kot je Azerbajdžan, lahko pride do nevarnih situacij. Kako natančno bo to pravilo izgledalo, še ni znano. Detajli naj bi bili kmalu pojasnjeni v popolnem pravilniku.

Spremembe pa so tudi pri tehničnem prevzemu dirkalnikov v četrtek dirkaškega konca tedna. Ekipe se sedaj zavezujejo, da na štart pripeljejo dirkalnike, ki so v sozvočju z vsemu varnostnimi pravili.

Spremembe tehničnega pravilnika 2019

Zanimiva novost se nahaja na končnih ploščah zadnjega krilca. Že na testiranjih je imel Lewis Hamilton na zadnjem krilcu nameščene LED lučke, ki bodo sedaj v sezoni 2019 obvezne in bodo dopolnile centralno zadnjo luč v primeru dežja.

Potem ko je bila namestitev vzvratnih ogledal v letošnji sezoni F1 dokaj vroča tema, je pravilnik v glede tega v členih 3.6 in 14.3 dodatno izpopolnjen. Tako bo ta tema v sezoni 2019 bolj jasno definirana in sicer kje in kako bo lahko vzvratno ogledalo nameščeno.

Poleg tega obstaja tudi manjša sprememba pri položajih kamer na dirkalnikih. Pri tem gre predvsem za kamero na tako imenovanem Airboxu. Njen položaj se spremeni, da bo sedaj tudi z varnostnim sistemom Halo pogled bistveno boljši kot doslej.

Istočasno je prišlo tudi do manjše modifikacije sistema Halo. Ta varnostni lok ostaja sicer identičen, spremenijo pa se predpisi za aerodinamično prekritje tega loka. Ozadje te spremembe je v tem, da bo reševanje dirkačev v primeru nesreče sedaj lažje.

Obsežne spremembe aerodinamike pa so bile znane že pred določenim časom. Prednje krilce bo sedaj bistveno enostavnejše in širše. Istočasno bodo poenostavljeno tudi hlajenje zavor, nekoliko pa bo se spremenila dimenzija zadnjega krilca. Te spremembe bodo sicer nekoliko vplivale na performanco dirkalnika, vendar pa naj bi olajšale prehitevanje.

Že dlje časa pa je znano tudi to, da se bo povečal limit goriva. Tačas lahko ekipe od štarta dirke do cilja maksimalno pokurijo 105 kilogramov goriva, v prihodnjem letu bo ta limit povečan na 110 kilogramov.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija