Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Lewis Hamilton
Micku Schumacherju bo uspelo
Aktualni in tudi bodoči svetovni prvak Lewis Hamilton je prepričan, da bomo v F1 znova imeli Schumacherja in dodaja, da bo Micku uspelo – tudi zaradi njegovega priimka.
Bojan Vrbnjak
19. oktober 2018 | 8:32:27

19-letni Mick Schumacher je z izjemno drugo polovico sezone osvojil naslov prvaka F3. Kmalu naj bi bilo znano, kako se bo nadaljevala njegova kariera. Znano pa je, da se bo Mick udeležil finala F3 v Macauu. Ampak logičen korak bi bil, da mladi Nemec prestopi v F2. Zvezdnik ekipe Mercedes Lewis Hamilton je v Teksasu dejal: "Stoodstotno bomo v F1 znova imeli priimek Schumacher. Micku bo uspelo, tudi zaradi njegovega priimka," tako Britanec, ki v isti sapi doda: "Sam osebno ne vidim, da bi bil zanj priimek Schumacher veliko breme. Prepričan sem, da bo šel svojo pot, ravno zaradi tega, ker se piše Schumacher in tudi zaradi tega, ker enostavno opravlja dobro delo."

Razvoj Micka Schumacherja je osupljiv. Po drugih mestih v prvenstvu (svetovnem in evropskem) gokarta, je prestopil v F4. Tam je v drugi sezoni osvojil dve drugi mesti in sicer v nemškem in italijanskem prvenstvu. Prva sezona v F3 leta 2017 ni bila dobra, saj je sezono končal na dvanajstem mestu. Ampak v letošnjem poletju je Mick vklopil turbo in v povprečju dobil vsako drugo dirko. S tem se je nezadržno zavihtel na vrh in osvojil naslov prvaka.

Lewis Hamilton je k temu povedal: "Talent Micka Schumacherja je očiten. To smo že videli pri Kekeju in Nicu Rosbergu." Potem si je Lewis dovolil šalo na račun Fernanda Alonsa, ki je sedel poleg njega: "Ko bo imel Fernando otroke, potem bomo v F1 znova videli tudi Alonsa." Španec se je nasmejal in odgovoril: "Ko bo tako daleč, bodo nekateri še sedeli na tiskovni konferenci." Hamilton pa nadaljuje: "Tudi ko bom sam nekoč imel otroka, bo ta imel dobre možnosti, da se znajde v F1 – zaradi svojega priimka. Ampak Mick Schumacher opravlja izvrstno delo. Je sijajen mladenič. Prišel je na nekatere dirke in nas je v lanski sezoni tudi nekajkrat obiskal. Za šport bi bilo sijajno, če bi znova imeli enega Schumacherja."

Mick Schumacher je naslov prvaka v F3 osvojil z motorjem Mercedesa. Njegov oče je v preteklosti v F1 vstopil kot mladi dirkač Mercedesa, povrhu pa je svoje zadnje tri sezone (2010 – 2012) kariere v F1 odpeljal v srebrni puščici. Menedžment Micka Schumacherja je bil dovolj pameten, da se doslej niso vezali na eno ekipo in njihov program mladih dirkačev. Ampak priimek Schumacher pri navijačih povzroča sanje, šefih ekip pa se že "slinijo". Michael Schumacher in Ferrari, to bo ostala večna naveza, zato mnogi sanjajo o kooperaciji z najbolj znano ekipo na svetu. Sploh če upoštevamo, da Mickovo aktualno moštvo Prema goji tesne odnose s Ferrarijem.  

Maurizio Arrivabene je že v Singapurju Micku Schumacher položil rdečo preprogo. "S takšnim priimkom, ki je tesno povezan z zgodovino Ferrarija, so Micku vrata pri naši ekipi vedno odprta. V to ni dvoma. Kako bi lahko v Maranellu takšnemu priimku zaprli vrata? Ampak ne smemo se prenagliti. To je namreč odločitev družine Schumacher."

Italijan pa še doda: "Pri Micku je najbolj pomembno, da mu damo možnost, da v miru raste, brez da bi ga pri tem postavljali pod pritisk. Rezultati doslej so zelo dobri in želim mu samo najboljše. Ampak tačas se mora predvsem zabavati. Osredotočati se mora na današnje naloge, kajti prihodnost bo prišla zelo hitro."          

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mitja Bonča
Upam, da je potegnil tudi kaj tega posebnega karakterja po očetu, po čemer je bil zelo znam in priljuljen in meni osebno edini za katerega sem kdaj koli navijal, no še vedno, da bi ga mogoče še enkrat srečal osebno.
20.10.2018 0:26:07

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija