Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Zavezništvo zaradi denarja
Ekipe F1 proti Liberty Media
Pri desetih ekipah F1 zvoni alarm. Liberty Media je namreč že drugič zapored izplačala manj denarja. In bolj se bliža konec aktualnega sporazuma Concorde, večja je nervoza pri ekipah. Zaradi tega sedaj ekipe poskušajo, da same uredijo zgornjo mejo proračuna in porazdelitev denarja. A obstaja strah pred prevelikim vplivom Toto Wolffa.
Bojan Vrbnjak
26. oktober 2018 | 10:16:17

V Suzuki sta bila opravljena dva sestanka, eden pa v Austinu. Šefi vseh ekip se na zadnjih dve dirkah dobivajo redno in razpravljajo o svojem položaju. In to brez krovne organizacije FIA in brez večinskih lastnikov F1  Liberty Medie. Konspirativni sestanki se vodijo, tako kolegi iz auto motor und sport, pod delovnim naslovom: Kako lahko izboljšamo šov, da bi s tem tudi več zaslužili? V neki meri je to pričakovano, kajti bilo je samo vprašanje časa, kdaj se bodo pojavili prvi dvomi v vodenje novih lastnikov.

Ekipe najbolj skrbi dejstvo, da bodo v bodoče od večinskih lastnikov F1 dobivale manj denarja. Liberty Media je morala že drugič zapored izdati opozorilo za manjši dobiček. V prihodnjem letu bo za 3,7 odstotka manj prihodkov. Razlogi pa so na dlani. Na področju televizije, je namreč novim lastnikom F1 v stečaj odšel azijski partner. Poleg tega pa organizatorji dirk niso več tako pripravljeni, da plačujejo visoke pristojbine za dirko kot v času Ecclestonea. Gre za običajen proces, katerega ne bi mogel zadržati tudi nekdanji šef F1.

Kdor ima le omejeno vsoto denarja, ta ne more porabiti več. Če na primer Silverstone kljub polnim tribunam beleži izgubo, potem je nekaj hudo narobe s poslovnim modelom. To se je moralo slej ali prej obelodaniti. Liberty Media želi temu nasprotovati z večjim številom dirk, kar pa ekipe ne želijo. Potem pa je tukaj še dodatno zaskrbljenost pred sezono 2021. Po koncu aktualnega sporazuma Concorde grozi namreč brezpravni prostor. FIA bi imel zgodovinsko priložnost, da pravila reformira brez vpliva ekip. Ampak verjetnost takšnega scenarija je relativno majhna, saj se predsednik FIA Jean Todt boji konfliktov z ekipami.  

In Francoz je bil tisti, ki ni želel sodelovati pri reduciranju hibridne tehnike v F1. zaradi strahu, ker bi se lahko poslovil kakšen proizvajalec. Športni svetovalec Red Bulla Helmut Marko samo zmaje z glavo: "V MotoGP šef Ezpeleta nikogar ne vpraša in sprejme odločitev, da bodo imeli enotno motorno programsko opremo. Proizvajalci, ki so grozili z odhodom, še danes nastopajo na dirkah."

Ampak ekipe F1 so bolj zaskrbljene zaradi morebitnega solo nastopa Liberty Medie v komercialnih vprašanjih. V neskončnih sestankih so se že sporazumeli na postopno približanje zgornji meji proračuna. Leta 2021 naj bi ekipe porabile maksimalno 200 milijonov dolarjev, potem 175 milijonov leta 2022 in na koncu 150 milijonov leta 2023. vendar pa obstaja tukaj veliko pravil izjem, zaradi česar so vsa ta prizadevanja zvodenela. Ekipam je bila predstavljena tudi porazdelitev denarja. V principu bodo vsi dobili enako vsoto denarja, proizvajalci nekoliko več, Ferrari pa še povrhu dodaten bonus. Ampak to pohlevnim ekipam ni dovolj. Vsaka od njih – seveda gre za vrhunske – se namreč boji za svoje privilegije.

To razsuto stanje je ekipe v Suzuki, na iniciativo Mercedesa, spravilo za isto mizo. Potem ko so si pri prvih dveh sestankih na Japonskem le ogrelo glave brez kakršnega koli rezultata, so v Austinu sprejeli vsaj dve iniciativi. Ekipe želijo sedaj interno glasovati, pri kateri vsoti proračuna naj bi na koncu pristali. Tudi porazdelitev denarja naj bi uredili sami. Lahko samo rečemo: Veliko zabave pri prerekanju. Šef ekipe Mercedes je povzel: "Cilji so različni, ampak v principu želijo vsi isto. Želimo nuditi boljši šov."

Težko je razumeti, zakaj so ekipe znova odprle sod, ki je bil že zdavnaj zaprt. To glasovanje o zgornji meji proračuna smo enkrat že imeli. Leta 2014 je FIA ekipam postavila vprašanje, kateri znesek zgornje meje proračuna bi bil za vsako posamezno ekipo smiseln. Rezultat te ankete je znan in večina takratnih anketirancev je še danes prisotna.   

Zelo težko bo najti skupni imenovalec, ker ekipe med seboj niso ravno enotne v vseh pogledih. Red Bullu je na primer vse sporno, kar pride iz tabora Mercedesa. Poleg rdečih bikov pa se tudi nekateri drugi bojijo, da si bo Toto Wolff pridobil preveliki vpliv. Red Bull je tako pred velikim sestankom vseh ekip v Austinu opravil manjšega samo s Ferrarijem. Očitno se že iščejo zavezniki za prihodnost.

Red Bull tukaj igra trdo linijo in svetuje za radikalno razorožitev, najboljše kar z diktaturo, kot je to primer v MotoGp. Rdeči biki verjamejo, da bi lahko po ponovni izgubi naslova ekipo Ferrari ulovili na šibki točki, na drugi strani pa obstaja bojazen, da bo aktualnem stanju razvojne oborožitve Mercedes še naprej nepremagljiv. Poslovno poročilo Mercedesa iz leta 2017 se nahaja v britanskem trgovinskem registru. Oba lanska naslova – dirkaški in ekipni – sta srebrne puščice stala 320 milijonov britanskih funtov.        

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
To zgornjo mejo bo po moje težko kontrolirati. Mercedes bi lahko teoretično nekaj naredil v Stuttgartu in potem brez razvojne evidence prinesel v Anglijo. Tam bi bili recimo načrti končne verzije, kot da so zadevo naredili iz prvega poskusa z majhnimi stroški... Kaj pa vem, tu bo še trda borba. Naj se raje denar deli kontra po uvrstitvi v prvenstvu. Bi se približno približali Nba draftu. Ekipe na začelju bi laže zvozile sezono. Dodaten bonus pa ukiniti.
26.10.2018 11:20:10
zoki
Pusti Mercedes, ko ne bodo mogli delat več kaj hočejo bodo preprosto odšli. Najbolj antipatična ekipa v karavani.
26.10.2018 11:27:15
hubertfast
Dal sem samo primer kako bi lahko nategnil sistem. Mercedesu tudi počasi zmanjkuje sape, rešuje jih Hamilton. Zato pa tudi želja po Binottu, da prinese nov veter. Poskušal sem zadevo opisati nepristransko ne kot navijač.
26.10.2018 11:32:49
Fero
Mislim da je Mercedes rešil kar sam Ferrari, ko je s performanso padel kot kamen v vodnjak.
26.10.2018 12:40:44
hubertfast
Ferrari + Vettel = -70
26.10.2018 13:04:21
brumbrum44
Fero in to z dodatnim bonusom vred...
26.10.2018 13:37:24
hubertfast
Dodaten bonus je Vettel
26.10.2018 13:50:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija