Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Univerzalni robniki ne obstajajo
F1 želi strožje omejitve steze
Vettel, Hamilton in Verstappen so bili letos žrtve peščenih izletnih con in robnikov. FIA želi še več takšnih primerov. Vendar pa jih pri tem ovirajo druge dirkalne serije kot je na primer MotoGP.
Bojan Vrbnjak
8. november 2018 | 8:11:58

Sebastian Vettel je na dirkališču Hockenheimring postal žrtev peščene izletne cone, katere so v F1 postale prava redkost. Zelo malo je še ovinkov v koledarju dirk, kjer so dirkači za svoje napake kaznovani z vožnjo po travi ali peščeni izletni coni. Tako puristi F1 med navijači F1 kot tudi dirkači sami si želijo več takšnih mest. Vendar pa morebitna vrnitev peščenih izletnih con ni mogoče in to iz gospodarskih razlogov. Alternative za omejitve stez pa so težko izvedljive.

V preteklih letih so bili dirkači za kršitev omejitve steze v prvi vrsti kaznovani z agresivnimi robniki. V Hockenheimu je Lewis Hamilton pri ostrem prečkanju robnika staknil poškodbo dirkalnika, v Austinu pa je pretiraval Max Verstappen, ki si je uničil zadnjo obeso. Ti agresivni robniki so po mnenju direktorja dirk Charlieja Whitinga učinkovita metoda, ki med dirkači skrbi za večjo disciplino. "Definitivno. To je najboljša pot, da se upošteva omejitev steze," tako Britanec.

Leta 2016 je FIA v Avstriji z namestitvijo rustikalnega robnika pri izhodu predzadnjega ovinka poskrbela za veliko jeze med ekipami, ki so se serijsko ubadale s poškodbami obes. "Dirkalniki se s temi robniki niso najbolje znašli," tako Whiting. Vendar pa posamezni primeri letošnje sezone – kot tudi prej omenjeni primer iz leta 2016 – pa po besedah Whitinga niso glavna težava. "To je ena izmed tistih temeljnih razprav, ki jih nenehno vodim z ekipami. Želijo si, da so robniki takšni, ki bodo prilagojeni njihovim dirkalnikom. Ne, tako pa to ne bo šlo. Vi morate svoje dirkalnike oblikovati tako, da bodo primerni za dirkalno stezo."

Kljub dejstvu, da so tako imenovani dvojni robniki alternativa peščeni izletni coni, pa jih FIA ne more uporabiti na vseh stezah. "Dirkališča so potem za druge motošportne serije neuporabna oziroma neprimerna. In to je največja težava," pravi Whiting. Jedro težave pri tem ni samo drugi profesionalni motošport kot na primer MotoGP.

Medtem ko je F1 na vsakem dirkališču aktivna le tri dni, promotorji steze svoj denar v glavnem služijo s tako imenovanimi Trakcdays in zasebnimi testnimi vožnjami klubov in proizvajalcev avtomobilov. Agresivni robniki ali celo peščene izletne cone bi udeleženca testa ali Trackday prireditve ob vozniški napaki zelo drago stala, predvsem če imamo v mislih motocikliste. Da bi stezo predelovali le za dirkaški konec tedna F1, pa za prireditelje oziroma promotorje ne pride v poštev.

"Lastnikom steze in prirediteljem mora biti omogočeno, da svoje steze brez velikega spreminjanja ponudijo za dirkanja in testiranja – in to celotno leto," tako Whiting, ki v tem pogledu pozna samo eno izjemo. "Na dirkališču Red Bull Ring odstranijo robnike, namenjene dirkam F1, če na stezi gostijo MotoGP." Robnik, ki bi bil primeren za F1, DTM, športne avtomobile in motocikle, ne obstaja.

"Bilo bi tako enostavno, če bi jim lahko dejali, da naj namestijo robnike, ki bi bili primerni za vse avtomobile. Ampak potem bi bili verjetno za F1 preveč agresivni. To je težava, ker imaš vse te gospode dirkače, ki dirkajo v Ferrari Challenge ali drugih serijah in so nenehno ob stezi," pojasni Whiting. "Ampak to seveda ni naša težava, vendar tu so še potem motociklisti iz MotoGP in serija WSBK, ki želijo dirkah na nekaterih F1 stezah. In ti potrebujejo robnike, ki jim ne povzročajo težave."  

Namesto agresivnih robnikov pri neupoštevanju omejitve steze, ki lahko vodijo do poškodb dirkalnika, je oblikovalec Red Bulla Adrian Newey nazadnje omenjal povsem drugačno rešitev. Britanec je namreč predlagal spolzke robnike, ki bi vodili do izgube časa. "Rekel sem mu, da je to sijajno in naj me obvesti, ko bo našel robnik, ki je primeren za vse avtomobile in motocikle," tako Whiting z rahlim nasmehom. Do takrat pa še naprej velja, da se ustvari ta kompromis med F1 in MotoGP.

Po mnenju Whitinga sta kraljeva razreda na štirih in dveh kolesih še naprej absolutni prioriteti. "Imamo robnike, ki so dovolj dobri za dirkalnike F1, za serijo kot je Porsche Supercup pa ne dovolj, zato pa so dobri za motocikle. To je trenutno najboljši kompromis, ki ga lahko imamo."         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
roberto
Tu bi morali sprejeti kakšno pravilo, da kadar zapelješ izven steze, bi moral potem odpeljati kakšen kazenski ovinek. Veliko prog ima tako možnost in tam bi izgubili nekaj sekund. To bi bila kar ustrezna kazen. Ker letos to, kar se je zgodilo Sebu v Nemčiji je bila pa huda kazen za dokaj majhno napako, sploh glede na to, da tega skoraj ni več v F1.
8.11.2018 9:28:26
Fero
Včasih je bila to rutina. Sedaj si pa nesrečnik če se ti to zgodi tam kjer je pesek ali pa srečko če se to zgodi tam kjer je asfalt.
8.11.2018 9:33:45

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija