Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Sveže ideje za sezono 2019
Konec z ekološkim tekmovanjem v F1?
Dirkači so odgovornim F1 izrazili svojo nejevoljo nad tem, kakšen je trenutno njihov šport. Varčevanje z gorivom, gumami in motorji. Gre za pravo ekološko tekmovanje. Dirkači želijo znova dirkati na polno. In kot kaže, so rešitve na vidiku.
Bojan Vrbnjak
12. november 2018 | 10:51:08

Dirkači kraljevega razreda motošporta imajo dovolj, da na dirkah vozijo v stili serije WEC oziroma Le Mansa. Ker morajo bdeti nad porabo goriva, ker imajo na sezono le tri pogonske enote brez kazni in ker gume ne zdržijo to, kar si želijo, dirkači ostajajo daleč za svojimi možnostmi. Tukaj je nekaj konkretnih opazk dirkačev: "To je Le Mans, to ni več F1," meni na primer Romain Grosjean, dirkač ekipe Haas. "Navijači ne želijo gledati kako mi varčujemo z našimi motorji," pravi Max Verstappen iz Red Bulla. "Ravnati z električno energijo, upravljati z gumami kot s surovimi jajci, varčevati gorivo, vse to je v nasprotju z našim dirkalnim instinktom," pa trdi Fernando Alonso.

V okviru dirke v Braziliji so dirkači na sestanku z odgovornimi F1 izrazili svoje skrbi in nejevoljo. Tako se ne more več nadaljevati, menijo vsi v en glas. Spet si želijo imeti gume, ki jim bi dovoljevale, da počnejo to, kar znajo najboljše in to je dirkanje na limitu.

Postavlja se vprašanje, kako naj bi to sploh potekalo? Tačas se razpravlja o dveh zadevah, ki naj bi v športnem pravilniku vodili do spremembe. Danes na primer velja predpis, da morajo dirkači dirko pričeti z gumami, s katerimi so v drugem delu kvalifikacij (Q2) dosegli najhitrejši čas. Izkušnje pa so pokazale, da so dirkalniki ekip Mercedes, Ferrari in Red Bull daleč pred ostalo sedmerico. Tako daleč spredaj, da si lahko privoščijo, da v drugem delu kvalifikacij uporabijo celo tršo zmes gum. To jih za nedeljsko dirko v taktičnem smislu postavlja v bistveno boljše izhodišče. Začeti dirko s tršo zmesjo pomeni, da prvih šest dirkalnikov ostane dlje na stezi kot je to primer pri ostalih.

Spričo tega dejstva se je ekipa Racing Point Force India v Mehiki odločila, da se odreče boljše štartnega mesta in s tem možnosti, da napredujejo v tretji del kvalifikacij. To odločitev je sprejel šef ekipe Otmar Szafnauer, da je bolje, če dirko pričnejo s tršo zmesjo in so s tem bolje opremljeni za nedeljski Grand Prix.

Seveda obstaja rešitev in ta je zelo preprosta. Vsaka ekipa lahko prosto izbere zmes gum in pika. Konec. Katera zmes se bo uporabila v drugem delu kvalifikacij ni več pomembno in to ne bi smelo imeti vpliva na štartno mesto.

Ekipe se sedaj nagibajo k temu, da svojim dirkačem ukažejo varčevanje z gumami, da bi s tem omogočili strategijo enega postanka. Ampak to je mogoče le, če se ne dirka na polno. Ampak F1 ne bi smela biti v neki meri ekološko tekmovanje. Zaradi tega se tudi razmišlja o tem, da bi za vsako dirko predpisali dva obvezna postanka v boksih. To prakticirajo na primer v nemški seriji DTM. In krajši segmenti dirk oziroma tako imenovani stinti bi vodili do tega, da dirkači iz gum izvlečejo več kot doslej.

Verjetno ne bi našli navijača – in tudi dirkača -, ki si ne bi želel, da dirkači s svojimi delovnimi orodji pokažejo vse kar je mogoče in da bi ponovno gledali dirkanje na limitu. In da se iz podzavesti dirkačev odpravi misel o tem, na kaj vse mora paziti in kje vse mora varčevati, da bo prišel do cilja in po možnosti dosegel želen rezultat.

Prav tako pa si nihče ne želi nekakših procesij na dirkah in predvidljivosti, katero videvamo v zadnjih letih. Kljub temu, da se gledanost, sodeč po informacijah odgovornih F1, v zadnjem času povečuje, pa je zanimanje za obisk dirk v živo, pa ne samo zaradi pregrešno dragih vstopnic, manjše kot bi si želeli. Ista slika, ki je po vsej verjetnosti še bolj očitna, pa je z gledanostjo pred televizijskimi zasloni.        

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
delfy
kot bi gledu slovenski parlament ... najprej ustrelijo kozla, pol pa še 2 zraven, ko hočejo prvega popravit
12.11.2018 10:58:13
hubertfast
2 obvezna postanka sem že sam predlagal svoj čas. Tako bi tudi vodeči pritiskati, da ima recimo dovolj rezerve za zadnji postanek.
12.11.2018 11:16:00
webb_x
Naj gredo toliko daleč, da bodo lahkoimeli spredaj in zadaj isto ali drugačno trdoto gum (podobno kot pri moto GP),.
12.11.2018 13:30:16
matjazh
1200 konjev in rahlo prekrmarjeni dirkalniki
12.11.2018 16:15:32
HondaAcura
Bil je že čas da končajo to sparanje
12.11.2018 21:29:13
roberto
Da lahko na dirki zmaga voznik, ki vozi 12 sekund slabše čase kot jih je imel na kvalifikacijaj (Ricci v Monacu) ... to povsem pove, da je nekaj hudo narobe s to formulo. Tiste surove hitrosti je bolj malo, potem je pa v glavnem neko šparanje.
12.11.2018 23:14:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija