Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Debata o črnem zlatu F1
Sistem točk za gume?
Šefi ekip so se v Abu Dabiju skupaj s Charliejem Whitiningom srečali na nenačrtovanem sestanku, kjer je beseda tekla izključno o novih pravilih gum za sezono 2019.
Bojan Vrbnjak
23. november 2018 | 9:08:53

Vendar pa so to tematiko pokrenili dirkači, ki so se na sestanku s športnim šefom Pirellija Mariom Isolo v Braziliji pritoževali nad tem, da z njihovimi gumami ni mogoče napadati na polno, brez da bi se pri tem pregrevale. Razlog za to tiči v politiki italijanskega proizvajalca, da izdela obstojnejše gume.

Ker je prehitevanje tako težko, je položaj na stezi postal vedno bolj pomemben. To ekipe prisili k temu, da na dirki raje opravijo manj postankov v boksih. Posledično s tem, smo letos v večini primerov imeli dirke enega postanka in sodeč po ustvarjalcih panike in mnogih strokovnjakov scene, bomo tudi v prihodnjem letu pogosto govorili o dolgočasnih dirkah.

Zaradi tega je direktor dirk FIA Charlie Whiting včeraj v Abu Dabiju sklical nenapovedan sestanek s šefi ekip, da bi skupaj našli pot iz te mizerije. Želja dirkačev, da bi imeli dirko brez varčevanja gum, se zagotovo ne bo izpolnila. Tudi zaradi porabe goriva. "Če bi dirkači v Austinu smeli dirkati ma polno, bi dva kroga pred koncem dirke vsi ostali brez goriva v rezervoarju," je povedal eden izmed šefov ekip.

Whiting je želel na tem sestanku s športnimi šefi desetih ekip predebatirati nekatere ideje oziroma modele, ki so se pred kratkim znašli na mizi varuhov pravil. Tako naj bi v bodoče vsi dirkači prosto izbirali zmesi gum, tudi tisti, ki so se uvrstili v tretji del kvalifikacij. A manjše ekipe so pri tem predlogu imele pomisleke. "Potem bodo dirke še bolj dolgočasne. Če bodo vrhunske ekipe izbrale najbolj zdržljivo zmes gume iz izbora posamezne dirke, nam grozi prava procesija."

Drugi predlog je uvedba dveh obveznih postankov, pri čem bi imele ekipe proste roke pri izbiri zmesi gum. Pravilo, da se mora na posamezni dirki obvezno uporabiti dve različni zmesi gum, bi potem odpadlo. Vendar pa bi to pravilo najverjetneje vodilo do tega, da bi pri gledalcih vladala še večja zmeda.

Pojavil se je tudi predlog točkovnega sistema za gume. Ta predvideva, da se vsaka zmes gum tudi ovrednoti. Trda zmes s šestimi točkami, srednja s štirimi in mehka s tremi. Vsak udeleženec oziroma dirkač mora na koncu dirke priti na 12 točk. Tako lahko na primer uporabi dvakrat trdo zmes, trikrat srednjo ali štirikrat mehko. Seveda lahko tudi meša. Vendar pa ima tudi ta ideja zelo malo možnosti, da preseže oviro soglasja, ki se potrebuje za poznejše spremembe pravil za sezono 2019. Šefi ekip so si tukaj enotni, ko trdijo, da je ta predlog preveč zapleten.

Edina zadeva, ki bi lahko naletela na soglasje in bila tudi sprejeta, je prošnja, da ekipe na petkovih prostih treningih dobijo več kompletov dežnih gum. Vendar pa Sauberjev moštveni menedžer Beat Zehnder dvomi, da se bo zaradi tega več vozilo kot doslej. "Potem bo za nekoga preveč vode na stezi, drugemu bo presuho, spet tretji bo želel varčevati z motorjem, četrti pa ne bo želel v dežju tvegati novih delov na dirkalniku."

Eden izmed Mercedesovih inženirjev pa se čudi nad to, v neki meri panično reakcijo varuhov pravil. "V prihodnjem letu imamo nove dirkalnike in nove gume. Prav je, da najprej vidimo, kakšen učinek bo to imeli na dirke, preden želimo uvesti neke nove stvari."

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
QuickNick
Naj že enkrat ukinejo varčevanje v F1 in naredijo gume kot je treba. Omejitev goriva je pa tudi bedarija.
24.11.2018 10:08:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija