Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Maurizio Arrivabene in Ferrari
Zakaj je bil odpuščen?
Čeprav še ni uradno, pa naj bi Arrivabene, sodeč po navedbah italijanskih medijev, izgubil službo pri Ferrariju. O tem se je govorilo že proti koncu lanske sezone, toda Italijan je te govorice označeval kot Fake News. Očitno te niso bile tako fake…
Bojan Vrbnjak
7. januar 2019 | 14:13:56

Nekatere govorice se v F1 vračajo kot bumerang. Kot na primer zgodba, da naj bi se Ferrari vrnil na star vzorec obnašanja in da bi lahko izguba naslova Vettla nekoga stala glave. In to se je očitno zgodilo, kajti oseba "brez glave" je nihče drug kot Maurizio Arrivabene. Italijan je takšne govorice nenehno označeval, po vzoru ameriškega predsednika Trumpa, kot "Fake News", ampak na začetku letošnjega leta je naprej udaril časnik Gazzetta dello Sport, pozneje pa so jim sledili še ostali italijanski mediji: Ferrari je odpustil  šefa ekipe Maurizia Arrivabeneja, na njegovo mesto pa je postavljen tehnični šef Mattia Binotto. Ferrari se o tem – vsaj do sedaj – še ni opredelil.

In kaj se je sploh zgodilo? Domnevno naj bi predsednik koncerna Fiat-Chrysler John Elkann v času božičnih praznikov odločil, da dirkalno moštvo Ferrarija potrebuje novo vodenje. Arrivabenejev naslednik Mattia Binotto naj bi v bodoče opravljal dvojno vlogo in sicer šefa ekipe in šefa tehnikov. Že dlje časa smo bili priča govoricam o boju za prevlado v ekipi in kot kaže je zmagovalec le-tega Binotto. Slednji je kot zadnje sredstvo za pritisk na odgovorne Ferrarija uporabil ponudbe od drugih ekip. Pač po vzoru: Če ne bom napredoval, potem odhajam. Mercedes je zanikal, da naj bi Binottu ponudil službo, Renault pa se glede tega sploh ni opredelil. V Italiji pa so prav tako krožile govorice, da je želel nekdanji predsednik Ferrarija Sergio Marchionne v bodoče staviti na Binotta. Kako resni so bili ti načrti, pa žal nikoli ne bomo izvedeli.

Sebastian Vettel je v lanski sezoni, kot tudi leto poprej, izgubil boj za naslov prvaka proti Lewisu Hamiltonu. In v sezoni 2018 je imel Ferrari na začetku sezone boljši dirkalnik – vse do poletnega premora. Ampak Vettlove napake, obupna strategija Ferrarija in predvsem bolj učinkoviti razvoj pri Mercedesu je vodilo do tega, da so bile srebrne puščice po poletnem premoru bolj uspešne. Italijani tako še vedno čakajo na naslov prvaka. Zadnjega so osvojili leta 2007.

Ampak izgubljeni naslov prvaka verjetno ni bil edini razlog. Kamen spotike je bil tudi Arrivabenejev način vodenja. Govora je o tem, da je želel skoraj o vsem odločati sam, kar je pri sodelavcih naletelo na neodobravanje. Svoje kolege je zastraševal, o čem pa nihče ni javno spregovoril, zaradi česar lahko to uvrstimo med natolcevanje. Na dirkališčih je vodil politiko ničelne informiranosti, za kar obstaja kar nekaj dokazov. Bil je edini šef ekipe, ki ni bil dostopen za FIA tiskovne konference in kratke intervjuje za televizije. Nič kaj inteligenten pristop, sploh v primeru, če si na čelu najbolj znane dirkalne ekipe na svetu.

Za Vettla je menjava na vrhu ekipe šok, kajti v moštvu Ferrari še vedno ni miru in ker se je dobro razumel z Arrivabenejem. Vendar pa se pri njegovem delu ne bo nič spremenilo, povrhu pa Binotto odlično pozna celotno ekipo. Če bo iz tehničnega šefa Binotta postal šef ekipe Binotto, potem tehnični oddelek moštva ne bo oslabljen. Binotto velja za dobrega poznavalca ljudi, ki zna prisluhniti in modro oceniti posamezno situacijo. Na področju šasije in aerodinamike, pa bo novi šef potreboval pomoč svojih sodelavcev. Pri novem dirkalniku sezone 2019 s projektno številko 670 je Binotto v celoti zaupal svojim inženirjem.

In kaj bo z Arrivabenejem? Domnevno ga čaka vodilna funkcija pri nogometnemu klubu Juventus iz Torina.     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija