Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Za Todta alarmantno stanje
Preveč perfektna F1
Ekipe F1 delajo skoraj z grozljivo perfekcijo. Celo na prvem zimskem testu ni nič nenavadnega, da povsem novi dirkalnik odpelje 100 krogov brez težav. Krivda za to tiči v delu v skritih sobanah tovarn ekip.
Bojan Vrbnjak
9. januar 2019 | 8:40:27

Kaj je nastalo iz resničnih ustvarjalnih sil v F1? Prikličimo si nekaj stavkov lani preminulega predsednika Ferrarija Sergia Marchionneja, ki je govoril iz dna duše mnogih navijačev kraljevega razreda motošporta. "Če danes na dirkalniku samo za milimeter ali manj prekoračimo dovoljeno mero, smo že na udaru varuhov pravil. V tem pogledu je skorajda nemogoče, da izdelamo kreativen dirkalnik. Sam bi najraje želel, da vsa ta pravila vržemo skozi okno. Sam bi dovolil, da je vse dovoljeno in potem bi že videli, česar so sposobni tehniki in inženirji. To bi bil pravi izziv."

Manjka element negotovosti. Fernando Alonso je to formuliral s temi besedami: "Bila so leta, kjer sem vedel, da ne bom osvojil veliko dirk – 2003, 2004, 2008, 2009 in 2011. In kljub temu je ostal element nepredvidljivosti. Tega danes ni več. Gremo v Barcelono in že po prvem zimskem testu je jasno, kako bo potekala celotna sezona. To je že skoraj neprebavljivo. Vendar pa lahko zase trdim, da se dosegel več, kot sem si lahko predstavljal. Za druge dirkače pa mora to biti še veliko težje. Upati morajo na to, da njihovim ekipam uspe narediti ogromen korak naprej ali da jih pokličejo iz pravega moštva."

Športni šef F1 Ross Brawn meni: "Sem strasten pristaš nogometa. Toda tudi sam sem doživel tekme najboljših ekip na svetu, ki sta pokazali puščoben rezultat 0:0 z nezanimivo in dolgočasno igro in potem se vprašaš, zakaj sem si sploh ogledal to tekmo? Ocenjujem, da je tako tudi na svetovnem nogometnem prvenstvu. Kar potrebujemo v F1 je veliko več presenečenj. Želimo spektakularen in nepreračunljiv šport in tega bomo imeli takrat, ko bo celotno polje bolj izenačeno. Mnoge dirke v sezoni 2018 so pokazale, kako ne bi smelo biti. Dirkalniki treh vrhunskih ekip v ospredju, Nico Hülkenber kot "bes tof the rest" na sedmem mestu s krogom zaostanka. To smo v lanskem letu pogosto doživeli in to seveda ni dobro za šport."

Italijanki oblikovalec pri ekipi Sauber Luca Furbatto pa pravi: "Formulo ena spremljam že od sredine 70-ih let. Zame obstajajo trije elementi, ki so potrebni za dober šov. Prvi je ta, da moramo na vsaki dirki imeti najmanj tri ali štiri dirkače, ki lahko zmagajo. Kot drugo morajo biti dirkalniki težje obvladljivi, da se lahko v ospredje postavi talent posameznih dirkačev. Ne želim imeti dirkalnikov, ki skozi zavoje gredo kot na tirnicah, raje imam drsenje. Želim imeti tudi dirkalnike, ki so pri zaviranju zelo nemirni in prehitevanja morajo postati umetnost. Kot tretje potrebujemo veliko več elementov nepredvidljivosti. Kot dirkanje na mokri stezi, kot pri trčenjih, okvarah. Želim si, da so napake dirkačev kaznovane, če zaidejo izven steze, seveda pa brez da bi se pri tem poškodovali."

Ampak tole z okvarami je poglavje zase. Ekipe namreč delajo na tako visokem nivoju, s tako natančnimi simulacijskimi orodji, da je zanesljivost dirkalnikov že skorajda neverjetna. Celo na zimskih testiranjih s povsem novimi dirkalniki ni nič nenavadnega, da nek dirkalnik na testni stezi v Španiji že prvi dan odpelje 100 krogov brez težav.

Pred dvajsetimi leti bi bilo to nepredstavljivo, kar dobro ve tudi šef FIA Jean Todt, ki je za kolege iz Sky Sports povedal: "Stvari v F1 se spreminjajo, včasih na bolje, včasih na slabše. Menim, da so današnji dirkalniki preveč zanesljivi. Preveč se dogaja v ozadju, kar navijači ne vidijo. Vse te simulacije in podobno. Prej smo imeli neomejena testiranja. Potem smo dejali, da je to predrago in da moramo to občutno omejiti oziroma prepovedati."

Todt nadaljuje: "Vendar smo takrat lahko vsaj videvali dirkalnike posameznih ekip. Mnogi pogrešajo zasebna testiranja in trdijo, da se preveč dela opravi v tihih sobanah moštvenih tovarn. Strinjam se z njimi. Sicer se ne moremo upreti toku časa, toda nekoliko več omejitev bi bilo tukaj dobrodošlo." V osnovi ima predsednik FIA še kako prav, ampak kako bi to konkretno uvedli oziroma izpeljali, pa Francoz na žalost ne izda.                     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Ko Brawn že omenja nogomet tudi tam vemo ,da so le tri, štiri ekipe sposobne osvajat naslove, tudi tam je razlika med Barco in Sampdorio gromozanska, kot je med Mercedesom in Williamsom ali pa Haasom... če se pa hoče neko uravnilovko kot v socializmu, kjer bodo imeli vsi umetno ustvarjene približno iste pogoje, potem smo po moje na poti do popolnega razvrednotenja F1! To je približno tako, kot,da bi v znamenju večje izenačenosti in nepredvidljivosti Real prisilil igrati z 8 igralci na igrišču, prepričan sem ,da takega nogometa ne bi nihče gledal! Isto velja za F1 ter za bilo kateri drugi šport.
9.1.2019 17:52:04
matt0
Težko je postavit ravnovesje, in to od začetka F1 in ostalih športov. Če pustijo vse odprto bo prišel nekdo (Mercedes) in vrgel par miljard v posel in pobral vse. Če se vse standardizira, je pa isto, kot bi gledal bowling. Nekje vmes imamo menda danes.. Pa imamo res?
9.1.2019 21:21:31
mojsterjaka
Zadaj pa jamrajo, ko so vse zafurali s svojimi debelimi ritimi! F1 glede samo še nas ene par, večino folka pa to sploh več ne zanima, preveč dolgočasno pove vsak.
10.1.2019 11:45:39
hubertfast
Itak, kaj se zdaj Todt joče. Badoer je skoraj 24 ur na dan testiral doma, da je Ferrari imel 5 letno dominanco. Po drugi strani je pa tudi tehnologija in orodja šla tako naprej, da pač tipi zadeve maksimalno stestirajo,prej si moral testirati zunaj, zdaj testirajo pač noter.
10.1.2019 11:59:07

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija