Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Pat Symonds o dirkalnikih 2019
Morali smo ukrepati
Dolgoletni tehnični šef v F1 Pat Smonds pravi, da ne verjame, da bo spremenjena aerodinamika za sezono 2019 revolucionirala šport, toda morali so ukrepati, drugače bi bilo še veliko slabše.
Bojan Vrbnjak
11. januar 2019 | 10:32:21

Športni šef F1 Ross Brawn želi dirkačem predati ostrejša orodja. Zahvaljujoč enostavnejši aerodinamiki bo dirkačem omogočeno, da bolj uspešno napadajo svoje tekmece. A kritiki na to gledajo povsem drugače. Potrebne investicije so za prazen nič, kajti tako ali tako se ne bo nič spremenilo. Šef ekipe Red Bull Christian Horner pravi: "Od vseh sprememb v pogledu kompletne nove F1 leta 2021, je FIA za sezono 2019 izbrala nekaj majhnih zrnc. Vendar pa to ni bilo prav, da se je prenaglilo."

Patrick Bruce Reith "Pat" Symonds s svojimi 65 leti spada med staroselce F1. Skupaj z lastnikom ekipe Tedom Tolemanom je v 80-ih letih iz F2 prestopil v F1, leta 1984 pa je sodeloval s takratnim debitantom v F1, legendarnim Ayrtonom Senno. Iz Tolemana je nastal Benetton, kjer je bil Pat prisoten pri prvih dveh naslovih prvaka Michaela Schumacherja in sicer 1994 in 1995. Iz Benettona je nastal Renault, kjer je Symonds, v vlogi šefa inženirjev, sodeloval pri dveh naslovih Fernanda Alonsa. Pozneje je Symonds postal tehnični šef ekipe Williams, danes pa je dejaven v službi lastnikov F1. Na letošnji prireditvi Autosport International Show se je udeležil debate, kjer je med drugi tekla beseda tudi o prehitevanjih.

Športni šef F1 Ross Brawn poudarja, da naj bi spremembe na prednjih in zadnjih krilcih, hlajenju zavor kot tudi na stranski usmerjevalnikih zraka pripomogle k temu, da se bo dirkanje v zavetrju izboljšalo za 20 odstotkov. Pat Symonds pojasni: "Menili smo, da lahko s sorazmerno enostavnimi sredstvi že letos nekaj izboljšamo. Gre samo za vrtinčenje zraka, ki ga ustvarja dirkalnik pred tekmecem. Spremenjena aerodinamika bo zasledovalcu dovolila, da se lažje obdrži v zavetrju. Seveda to ne bo nikoli perfektno, kajti ne moremo na novo iznajti zakonov fizike. Ampak govorim o občutnem izboljšanju za zasledovalce."

Symonds nadaljuje: "V primerjavi z aerodinamiko dirkalnikov leta 2021, je to le majhen korak. Toda F1 se razvija v alarmantnem tempu in zato smo morali ukrepati, drugače bi vse skupaj postalo še slabše, sploh v pogledu dirkačev, ki želijo napasti tekmeca. Ne verjamem, da bo spremenjena aerodinamika za sezono 2019 revolucionirala naš šport. Ampak gre za korak v pravo smer."

Kritika nekaterih šefov ekip se glasi: Vse to stane veliko denarja in ne prinaša veliko. Pat Symonds: "Zelo je težko, da to zajamemo v številke. Nihče ne more oporekati, da je prednje krilce postalo vedno bolj zapleteno, z vsemi temi izrastki. In ne gre le za to, da gledamo vse te majhne izrastke na dirkalnikih. Za vsem tem stojijo ogromni resursi, vse te dele je potrebno oblikovati in izdelati, nihče pa ne zagotavlja, da bo to tudi učinkovito delovalo. Če bomo torej uvedli enostavnejše prednje krilce, potem to ne bo dražje, temveč cenejše."

Veliko se je govorilo, da naj bi te spremembe aerodinamike za leto 2019 posamezno ekipo stale okrog 15 milijonov dolarjev. Pat Symonds zavrača takšna natolcevanja. "Kdor trdi nekaj takšnega, je zelo nepošten. Vzemimo en primer: Nobena ekipa ne bi za sezono 2019 uporabila enako prednje krilce kot v lanski sezoni, četudi ne bi sprejeli nobene spremembe pravilnika. Če si bodo ekipe na koncu sezone 2019 pogledale svoje stroške, potem bodo videle, da bodo stroški v oddelku prednjega krilca nižji in ne večji, čeprav bo razvoj še naprej ostal tako intenziven kot doslej."  

        

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija