Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Mick Schumacher
Pred podpisom pogodbe s Ferrarijem?
Po navedbah italijanskih medijev se v F1 načrtuje senzacija. Mick Schumacher naj bi bil tik pred podpisom pogodbe s Ferrarijem. Testiranja že v letošnjem letu?
Bojan Vrbnjak
15. januar 2019 | 9:59:09

Za Micka Schumacherja se avantura v F2 še sploh ni začela, pa se napoveduje že naslednji korak v njegovi karieri. Po navedbah italijanskega spletnega portala Motorsport.it, naj bi bil sin rekorderja v naslovih prvaka Michaela Schumacherja pred podpisom pogodbe s Ferrarijem.

Po osvojitvi naslova v evropski F3 lanskega leta, je 19-letnik konec novembra sprva objavil prestop v višjo serijo F2, kjer bo nadaljeval dirkanje za ekipo Prema, s katero je nastopal v F4 in F3. Z vstopom v to serijo, ki tekmuje v okvirju F1, je mladi Nemec nedvomno postal najbolj vroč kandidat za kraljevi razred motošporta. Predvsem zaradi tega, ker doslej ne obstaja nobena neposredna povezava med njim in neko ekipo F1 ali pa s kakšnim proizvajalcem.

Medtem ko drugi dirkači od gokarta ali prvih korakov v svetu formule uživajo podporo Ferrarija, Mercedesa ali Red Bulla, je bil mladi Schumacher nenehno brez takšne povezave. Določene povezave s Ferrarijem in Mercedeosm pa so bile nenehno omenjane le zaradi preteklosti njegovega očeta Michaela. Še kot dirkač F4 je bil Mick Schumacher leta 2015 prisoten na Mercedesovi prireditvi Stars&Cars. Z motorjem Mercedesa si le lanskega leta privozil tudi naslov prvaka v F3 in s tem doslej največji uspeh svoje kariere. Poleg tega je v okviru dirkaškega konca tedna nemške serije DTM na Nürburgringu odpeljal nekaj krogov za blagovno znamko z zvezdo.

V Ferrariju pa mladega Schumacherja do tega trenutka še nismo videli. Zato pa je bil leta 2016 na dirki za VN Nemčije v Hockenheimu gost v Ferrarijevi garaži, kjer ga je takratni šef ekipe Maurizio Arrivabene zasul s pohvalami. "Kako bi lahko v Maranellu rekli ne k takšnemu imenu," je dejal Italijan.

Glede Red Bulla pa nikoli ni obstajala nobena povezava. Za kratek čas so se v lanskem letu pojavile le govorice, da bi lahko prišel v njihov tabor mladih dirkačev. Schumacherjeva dominanca v F3 in istočasno iskanje dirkača za mlado ekipi Red Bulla Toro Rosso, je v igro prinesla tudi njegovo ime. A po besedah Helmuta Marka Nemec nikoli ni bil tema za rdeče bike. "Nikoli nismo razmišljali o njem. On je v svojem okolju najbolje oskrbovan, zaradi tega se nikoli nismo vmešavali ali kazali našega interesa."

Medtem ko Red Bull pri delu z naraščajniki stavi na Dana Ticktuma, pri Toro Rossu pa v letošnji sezoni na povratnika Daniila Kvjata in Alexandra Albona, pa je položaj z naraščajniki oziroma mladimi dirkači pri Mercedesu in Ferrariju povsem drugačen.

Pri srebrnih puščicah je bilo po letu 2018 konec za Pascala Wehrleina, konec lanske sezone pa je za zdaj kariero v F1 končal Esteban Ocon. Sicer bo George Russel, še en mladinec Mercedesa, letos dirkal za Williams, toda njegovima obema predhodnikoma je vsakič po dveh letih spodletelo, čeprav bi si na podlagi svojih predstav zaslužila obstanek v F1.

Na drugi strani pa Ferrari obupano išče nove obraze za svojo dirkaško akademijo. V lanskem letu so Charlesa Leclerca spravili v F1 in sicer v ekipo Sauber, samo leto dni pozneje pa bo mladi Monačan že sedel v Ferrariju. Njihov drugi dragulj Antonio Giovinazzi pa letos dirkal za ekipo Alfa Romeo Sauber in tako kot Leclerc ne bo več na razpolago. Slednji seveda za delo v Ferrarijevem simulatorju.

Spričo tesne povezanosti z ekipami Haas in Sauber, lahko rečemo, da Ferrari tačas v F1 nudi najboljšo perspektivo za mladega dirkača. Tako Leclerc kot tudi Giovinazzi sta, poleg testiranj za Ferrari, redno dobivala nastope na testiranjih kot tudi na petkovi prostih treningih za ekipi Haas in Sauber, preden sta napredovala v stalna dirkača.

Sedaj naj bi se tik pred vstopom v Ferrarijev podmladek nahajal Mick Schumacher. V primeru, da bo do tega zares prišlo, bi lahko sodeč po navedbah medijev naših zahodnih sosedov kot mladi dirkač Ferrarija že letos opravil prva testiranja v F1. Poleg mladega Schumacherja naj bi bil kandidat za to vlogo tudi Marcus Armstrong, ki že od leta 2017 spada v Ferrarijevo dirkaško akademijo.

Za svet motošporta bi bilo angažiranje Micka Schumacherja s strani Ferrarija sanjska nova izdaja povezave dveh imen, ki sta v preteklosti v F1 pustili globok pečat. Navsezadnje je Michael Schumacher med letoma 1996 in 2006 skupaj s Scuderio pisal neverjetno zgodbo uspeha.

Na testiranjih F2 v Abu Dabiju je bil Mick Schumacher v pogovoru s kolegi iz Motorsport-Magazin.com, glede podpisa pogodbe z moštvom iz F1, še zelo skrivnosten. "Prihodnost bo pokazala, ali si lahko kaj takšnega predstavljamo ali ne. A v tem trenutku se stoodstotno osredotočam le na F2."                   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matjazh
Pametna poeza....imel bo dobre okoliščine za razvoj, pri mercedesu in njegovih ekipah je pa itak gneča za stalni sedež.
15.1.2019 11:56:45
hubertfast
Ferrari ga itak lahko za prvo leto da v svoje satelite. Če se bo tam izkazal so mu vrata v prvo ekipo odprta na stežaj.
15.1.2019 12:02:06
Fero
Mislim da bo kmalu v Ferrariju.
15.1.2019 12:07:13
matjazh
saj to...ferrari ima več prostora v svojih satelitskih ekipah. Pri Hassu sicer vedno zatrjujejo kako sami izbirajo svoje dirkače, a takšen magnet za sponzorje bi obrnil situacijo. Vendar mislim da ga bodo raje k sauberju oz alfi poslali za začetek.
15.1.2019 13:01:38
matjazh
*Haasu, ne Hassu
15.1.2019 13:34:23
tadejkrze
Se je že joinal
19.1.2019 16:49:51

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija