Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Haas, Williams, Renault
Nekončani dirkalniki, kaj se dogaja?
Ekipe Haas, Williams in Renault so se predstavile na klasičen način, a pokazale so stare dirkalnike. Na spletu krožijo fotografije dirkalnikov 2019, toda postavlja se vprašanje, kaj se pri teh ekipah dogaja?
Bojan Vrbnjak
13. februar 2019 | 9:55:46

Pred nekaj leti se je v F1 spremenil trend predstavitve novih dirkalnikov. Čudoviti šovi kot je bil na primer od ekipe Jordan v znamenitem londonskem Royal Albert Hall, vključno z artisti Cirque du Soleil, spadajo medtem že v preteklost. In to nima le finančnih razlogov. Ferrari se je dolga leta predstavil v Maranellu, kjer so na predstavitev povabili medije in ugledne goste.

A Scuderia se je potem odločila, da koristi le še splet kot platformo za predstavitev novega dirkalnika. Nekdanji šef ekipe Maurizio Arrivabene je to pojasnil na sledeč način: "Mi novi dirkalnik predstavljamo le še na spletu. Razlog za to je zelo enostaven, kajti tehniki smo mi nenehno pojasnjevali, da izgubimo tri dni, če bi načrtovali klasično predstavitev. Te tri dni si ne moremo privoščiti."

In ta trend se medtem s strani ekip spravlja do samega vrha. Ekipa Haas je poslala vabila na predstavitev v Londonu, prisotnim pa so pokazali le dirkalnik sezone 2018, ki je imel na sebi krilca sezone 2019. Vzporedno s to predstavitvijo so Američani na spletu predstavili računalniške fotografije novega dirkalnika Romaina Grosjeana in Kevina Magnussena. Pravi, torej novi dirkalnik sezone 2019, še ni gotov.

Ekipa Williams je goste povabila v svojo tovarno v mestecu Grove in pokazala le novo zunanjo podobo dirkalnika, s katerim bosta letos dirkala Robert Kubica in George Russel. O novem dirkalniku ne duha ne sluha.

Tudi Renault je vabil v svojo tovarno v Enstonu. In kaj so lahko gostje videli? Da, uganili ste: zopet je šlo za dirkalnik sezone 2018 s krilci letnika 2019. Tudi Francozi so na spletu pokazali računalniške fotografije novega dirkalnika – no, če smo natančni, tudi tukaj ni šlo za novo zadevo, kajti njihov dirkalnik prav tako še ni gotov. Vendar je bil njihov šef Cyril Abiteboul toliko pošten, da je k temu povedal: "Imamo neverjetno tesen časovni načrt. Pravzaprav smo želeli v soboto opraviti funkcionalni test dirkalnika v okviru filmskega dne. Ampak vse to visi v zraku, kajti ne vemo, če bomo gotovi. Danes lahko zagotovim le eno in sicer to, da bosta oba naša dirkača prisotna v ponedeljek zjutraj, 18. februarja, ko se pričnejo prva zimska testiranja v Barceloni. Naš bivalnik bo odprt za vse, avtomat za kavo bo pripravljen. Toda, ali bosta naša dirkača ob deveti uri zjutraj zapeljala na stezo, tega vam ne morem zagotoviti." Se pravi, tudi tukaj dirkalnik še ni gotov.

Abiteboul še pojasni, da ima ta zamuda opravka s prehodom na nova pravila aerodinamike 2019. "Želeli smo kar se da dolgo, kolikor je pač mogoče, delati v vetrovniku. In verjamem, da pri tem nismo edini. V tem primeru smo zares na udarcu, kar se tiče časovnega termina. Mogoče smo tokrat celo nekoliko pretiravali. Želim si, da za leto 2020 k temu pristopimo bolj konzervativno."

Pri Williamsu pa ima zamuda domnevno povsem drug razlog. Tudi pri njih je bilo prvotno načrtovano, da bi Britanci v soboto opravili krstno vožnjo dirkalnika v okviru filmskega dne. A sedaj je celo govora o tem, da tretja najbolj uspešna ekipa zgodovine F1 v ponedeljek, 18. februarja, v Barceloni sploh ne bo zapeljala na stezo. Do otežujoče zamude naj bi vodile težave z dobavitelji. Williams se glede tega ni želel opredeliti.

Zato ne čudi, da se vse pogosteje postavljajo vprašanja o smiselnosti teh spletnih predstavitev dirkalnikov. Kaj imajo mediji, navijači in tudi strokovnjaki od tega, če jim moštva pod nos porinejo staro robo, okrašeno z dodatki novega letnika. Kajti zares nove dirkalnike videvamo šele na uvodni dirki sezone, kjer so vsi primorani, da dokončno slečejo svoje hlače. Na zimskih testiranjih pa se v veliki meri skrbi, da se določene zadeve skrivajo ali prikrivajo v obliki nekih maskirnih znanjih podob dirkalnikov.         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Žal je sedaj tako ja,... čeprav je logično; z opustitvijo klasičnih predstavitev ekipe prihranijo dragocen čas in denar v brutalni razvojni borbi pred lovljenjem testiranj, skrivanje aero sprememb do zadnjega momenta je pa tudi ključnega pomena. Včasih šele na prvem petkovem treningu vidimo prave aero posodobitve.
13.2.2019 11:25:56
matt0
Čisto logično - za predstavitev porabijo manj časa, pokažejo pa ne radi vseh cak, ki so jih čez zimo nagruntali. Če bi danes Mercedes splovil pravi avto, bi na testiranju imeli 5 enakih, v avstraliji pa 10
13.2.2019 11:27:17
dbench
Ko sem bral članek, sem se spomnil pompozne predstavitve takrat Vodafone McLarna, leta 2007 v Valenciji, ko je v ekipo prišel Alonso... prav neverjetno kakšen triler se je zgodil v ekipi tistega leta, če upoštevam kako se je sezona začela in kako končala.
13.2.2019 13:16:17
ripmork
Meni je od vseh predstavitev najbolj v spominu ostala Jordanova iz leta 2001; revolucionaren nos z nosilci pod kotom in divja poslikava morskega psa, tisto je bilo za videt
13.2.2019 16:21:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija