Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Zak Brown kritizira
B-ekipe kot Alfa Romeo niso zdrave za F1
Šef McLarna Zak Brown pojasni, zakaj B-ekipe škodujejo F1 in od varuhov pravil zahteva in upa, da bodo to s pravilnikom 2021 izboljšali.
Bojan Vrbnjak
15. februar 2019 | 8:34:05

Trend v F1 gre v zadnjih letih vse bolj v smeri tako imenovanih B-ekip. Torej moštev, ki sicer uradno stojijo na lastnih nogah, v zakulisju pa tesno sodelujejo z nekim proizvajalcem. Najbolj prominentni primeri so tukaj na primer Ferrari s svojima strankama Haas in Alfa Romeo ter seveda tudi Toro Rosso kot sestrska ekipa Red Bulla. Tudi Mercedesu pripisujejo veliki vpliv pri Williamsu in Racing Pointu (nekdaj Force India).

V lanskem letu se je najbolj izplačalo in pokazalo tesno sodelovanje s Ferrarijem pri ekipi Haas. Ameriško moštvo je v sezoni 2018 osvojilo peto mesto konstruktorskega prvenstva in s tem so pristali mesto pred McLarnom. Moštvo iz Wokinga je odvisno le od sebe, kar trenutno v kraljevem razredu motošporta predstavlja slabši položaj. "Težko je, kajti F1 se je pod aktualnim pravilnikom razvila prav v to smer, torej B-ekip," pojasni šef McLarna Zak Brown.

"Imamo nekatere proizvajalce, ki potrošijo veliko denarja. Tukaj finančno ne moremo držati koraka z njimi. In potem imajo še povezave s temu B-ekipami, od katerih imajo koristi tudi A-ekipe," tako Brown. Posledica je jasna: Za McLaren ne bo le vedno težje, da zakrpa luknjo do ekip pred seboj, kajti tudi od zadaj vse bolj pritiskajo tako imenovane B-ekipe.

"V sredini polja je vse bolj tesno," pojasni Brown in poda konkretne primere. "Ogledati si moramo samo zadnja leta. Zadnje ekipe v prvenstvu so bile vedno slabe. Če pa si te ekipa pogledamo sedaj, je stanje drugače. Sauber-Alfa Romeo je zelo močna ekipa, prav tako Toro Rosso. In to so ekipe, ki so bile v preteklosti v ozadju polja."

Njegova ekipa McLaren, kot na primer tudi Williams ali Renault, ostajajo zveste športu, poudarja Brown. Nobena od teh treh ekip, ki so v preteklosti že osvojile mnoge naslove, tačas nima pod seboj neke B-ekipe. Vendar pa Brown poudari, da to nikakor ni kritika na račun drugih moštev. "Vse so znotraj pravilnika," pojasni Brown in doda, da so na potezi varuhi pravil.

"Menim, da so pravila dovolila, da je ta dinamika sploh nastala," pojasni Američan in zastopa stališče: "To za naš šport ni zdravo. In to se bo spremenilo. Na tem je Chase Carey delal z vsemi ekipami. Menim, da leta 2021 veliko tega, kar se je zgodilo danes, ne bo več dovoljeno." Za prihodnja leta si je vrh F1 okrog šefa Chase Careya zadal cilj, da šport postane znova bolj pošten in plačljiv.

Tudi novi dirkač McLarna Carlos Sainz v pogledu na B-ekipe zastopa mnenje svojega šefa. "Spoštujem to, ker so pravila takšna in le-ta se izkoriščajo do maksimuma. Ampak kot dirkača me dejansko zanima le to, da se odpravim v dirkaški konec tedna in da imam možnost, da se borim za stopničke in zmage. Ne zanima me, kaj počnejo druga moštva, da si pridobijo ta status B-ekip."

Tudi Španec goji svoja upanja na prihodnji pravilnik od sezone 2021. Želi si, da bi s perfektnim dirkaškim koncem tedna imel možnost, da se bori tudi za višja mesta. "Tega trenutno v F1 nimamo. Obožujem F1, ampak ne dopade se mi, da se, kot v lanskem letu pri Renaultu, na dirko kvalificiram dve sekundi za najboljšim časom kvalifikacij in da nikoli nimam možnosti za stopničke."

Seveda je povsem jasno, da bodo te spremembe potrebovale svoj čas. "V naslednjih dveh letih bo za vse nas še naprej težko, da bi dohiteli prve tri ekipe," razglablja Brown in dopolni: "Veseli pa smo zaradi smeri, v katero naš šport vodita Chase in Ross. Menimo, da bo vse skupaj bolj izenačeno, ne samo za McLaren, temveč za celotno F1. Prav tako pa tudi menim, da bodo navijači s tem pridobili boljši šov."           

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
https://pics.me.me/hes-right-you-know-32644779.png
15.2.2019 9:52:12
KobolM
Prav ima.... Sam, kaj ko se ne bo nic spremenilo...
15.2.2019 10:38:28
etilometer
Bla bla bla zakaj že ne ???
15.2.2019 14:23:16
macolar
Zato ker imajo glavne ekipe zaradi tega nepošteno in ogromno prednost. Kot da bi imel pri testu matematike dovoljenje za uporabo plonk ceglca, na katerim bi blo vsaj za 60% testa odgovorov, potem bi se pa hvalil da si bolje pisal od nekoga ki se je učil za cel test. Mclaren je leta 2014 kiksnil, ker bi takrat morali prepričat Hondo da vzame še Manor pod njihovo okrilje in bi bili skoraj gotovo v tem času kontenderji za naslov. Williams na drugi strani ni nikoli imel sredstev za kaj takega, zato so pa Ferrari, Mercedes in Redbull navadne mevže ki prek tega "legalnega" goljufanja žanjejo uspehe. Ljudje kot si ti etilometer, pa to podpirate iz lastnega egoizma, samo da so tvoji med boljšimi, pa ni važno kako. Ko sta bla Ferrari in Mercedes bolj solo igralca nista mela za burek proti Redbullu z dvema moštvoma, pravtako nista bila nič kaj boljša od Mclarna. Odkar pa sta si pokupila pol grida, pa kar naenkrat skok v performansi - a ni to zanimivo?
15.2.2019 20:10:47
macolar
Ti pa cel srečen ker se bo pikolo Ferrari narejen za Ferrari pod Alfinem imenom na stezi umikal matični ekipi in testiral za njih, kot se to že zdaj lep čas dogaja, pravtako pri Mercedesu in pri Redbullu...
15.2.2019 20:13:01
hubertfast
Hm, tako očitno kot je sedaj Alfa B, ekipa Ferrarija, še TR ni bil pri RB, kaj šele RP ali Williams? Roko na srce. Alfa je piccolo Ferrari in to je dejstvo.
15.2.2019 20:26:53
Jon
Ti pa si en macolar...ferrari je naredil preskok v gridu?? Ferrari je v F1 ze od zacetka,torej "100" let...in so bolj ali manj skoz pri vrhu...o kakem preskoku govoris? Ko so bli samostojni so imeli vecje uspehe kot zdaj,tak da mal slepe naboje streljas. Ce kdo,potem je to uvedel RBR...in ocitno imel koristi od tega...Se hondo je dal testirat v torrorosso...ferrari je pac prevelik player da bi to samo gledal...lol
15.2.2019 20:27:29
hubertfast
V glavnem to je samo dokaz, da znižanja stroškov ne bo. Skratka Mercedes ostaja in bo number one.
15.2.2019 20:31:50
macolar
@Jon - 2014 v samem vrhu? 2009 - uvedba KERSa - v samem vrhu? Predno se vžgeš najprej pomisli kaj govorim. Poleg tega poglejmo 2010, 2011, 2012 in 2013 - dovolj dobri za 2. ali 3. mesto, ampak daleč pa od naslova. 2016 prpelejo HAAS in hop 2017 kar naenkrat glavni kontenderji za naslov z konkretnim preskokom v formi. Poleg tega sem govoril v tem obdobju, ko so privat testiranja prepovedana. Zdaj se pa zelo pozna če ima nekdo B. ekipo. Pred 15, 20, 40 leti pa je bilo vseeno ker so vsi lahko testirali kolikor so želeli.
15.2.2019 23:26:03
Jon
Kakorkoli tumbas...ce si ferrari zmisli da zapusti ta sov,bos lahko gledal se samo risanke...ker Ferrari je F1,pa ce se ti zdaj vzges...pravila so pa pred leti morali spremeniti,zarad dominance rdecih...in tudi prevlada srebrnih se bo kmalu koncala...silom ili milom
15.2.2019 23:42:41
tadejkrze
Zakaj nekateri krivite ekipe, če so krivi odgovorni, ki take stvari dopuščajo? Če je neka stvar legalna, potem seveda ne boš idiot, da je ne boš izkoristil...
16.2.2019 0:02:13
ripmork
Zahvala za tole situacijo gre pretežno Ecclestone-u in njegovemu konstantnemu popuščanju proizvajalcem ($$$). Dokler traja Concorde (2021) imajo pri Liberty Media precej zvezane roke kar se sprememb tiče. Bomo videli, kaj se bo potem dogajalo. Do takrat bodo morale pa pristne f1 ekipe (Mclaren, Williams) ekstra trud vložit, da obstanejo.
16.2.2019 8:32:45
matt0
Ne spomnim se, da bi bilo toliko debat o tem zadnjih 10 let, ko je to delal red bull. In pa Mercedes zadnjih par let... Tudi Force India skače iz proge ko pride zadaj Mercedes, pač prevlada proizvajalcev.. Naj bo Mclaren proizvajalec, če jih tako moti ta ne fer prednost
16.2.2019 9:48:17

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija