Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Alfa Romeo Racing
Samostojna ekipa ali satelit?
Pot k obuditvi ekipe Alfa Romeo Racing, je kot vemo tlakoval Sergio Marchionne, ki pa je imel drzen, velikopotezni načrt. Eksperiment z obubožano ekipo Sauber, v katerega je FCA uradno vstopil kot sponzor, je pod milanskim grbom skrival veliko več, kot je to izgledalo na prvi pogled.
Peter Žmak
15. februar 2019 | 11:04:11

Sergio Marchionne, je v svojem krogu namreč večkrat omenil, da je razvoj dogodkov precej odvisen od rezultatov. Znal je povedati, da če bodo le ti slabi, se bo ekipa še naprej imenovala Sauber, v nasprotnem primeru pa jo bo preimenoval v Alfa Romeo. Glede na rezultate v lanski krstni sezoni, ki so bili mnogo boljši od pričakovanih, spremenjeno ime ekipe ni nobeno presenečenje. Marchionnejevi nasledniki namreč v popolnosti sledijo načrtom svojega bivšega sodelavca, ki vključujejo  »bildanje« ekipe iz Hinwilla, tako kadrovsko kot materialno. Nobena skrivnost ni, da se odpuščeni Maurizio Arrivabene ni strinjal z vsemi potezami na relaciji Ferrari-Sauber, kot se tudi ni povsem dobro razumel s Fredericom Vasseurjem, medtem ko ima Mattia Binotto, s Francozom odličen poslovni odnos. Prestop enega najmočnejših inženirjev, Simonea Reste sredi lanske sezone iz Ferrarija k Sauberju, po Marchionnejevem ukazu, je prav gotovo do neke mere oslabil Ferrari in ravno toliko okrepil Sauber oziroma Alfo. Alfa Romeo Racing, je namreč nekaj povsem drugega kot satelitski Haas, ki je bolj ali manj posrečena kopija Ferrarija in kjer gre za način kako obstati v F1, gre za strogi biznis, denar če hočete. Pri Alfi je to drugače. Pri Italijanih, poleg biznisa seveda, močno vlogo igrajo emocije. Kako tudi ne, saj brez Alfe ne bi bi bilo Ferrarija. Ali kot se je plastično izrazil nekdanji italijanski dirkač F1, Arturo Merzario: »Alfa Romeo je znamka, ki je vse ostale naučila kako se naredi dirkalni avto.«  Je torej Alfa Romeo Racing povsem samostojna ekipa ali »Junior Ferrari«? Odgovor na to vprašanje ni ravno preprost in enoplasten. Sezone, ki so pred nami nam bodo prav gotovo odgovore servirale na stezah po vsem svetu. Razvoj dogodkov pa nam pravi, da je Alfa Romeo Racing do neke mere prav gotovo samostojna ekipa, ki bo imela proste roke pri razvijanju rešitev in upajmo tudi pri doseganju rezultatov.

Dejstvo je, da iz Maranella dobijo motor, menjalnik in zadnje obese, vse ostalo pa je v rokah Simone Resta, lastnega vetrovnika in tehnične ekipe, ki pa se resnici na ljubo krepi predvsem s Ferrarijevimi kadri. To trditev potrjuje tudi včerajšnji filmski dan ekipe  na stezi v Fioranu, ko smo lahko prvič videli letošnji Alfin dirkalnik. Z razliko od Haasa, je postregel z nekaj zanimivimi detajli, ki potrjujejo naše domneve. Že po stranicah dirkalnika se vidi, da ne sledijo Ferrarijevi filozofiji, največ novosti pa odkriva nos dirkalnika, s kar štirimi odprtinami za pretok zraka pod prednji del in ki je nekakšna mešanica in nadgradnja McLarnovega in Red Bullovega nosu iz lanske sezone. Upam si trditi, da se bo tudi v tem delu razlikoval od Ferrarijevega. Največ debat, pa je sprožilo sprednje krilce, ki izgleda kot bi pred sprednjo gumo manjkalo nekaj usmerjevalnikov zraka. Podobno rešitev je pokazal tudi Torro Rosso, kar nakazuje, da inženirji iščejo načine za pretok zraka okrog prednjih koles, ki bi v čimvečji meri nadomestili prepovedana kompleksna krilca iz lanske sezone. Če je ekipa okrog Simonea Reste na tem področju odkrila kakšen zanimiv trik in če k temu prištejemo še močan Ferrarijev motor, potem imajo tekmeci v zgornji sredini polja upravičen razlog za skrb.

Ima pa Ferrari odločilen vpliv pri izbiri dirkačev. Giovinazzi je dobil še eno priložnost in če želi ostati aktiven dirkač F1, je nikakor ne sme zapraviti. Skozi to prizmo, je Alfa Romeo Racing ekipa za kaljenje mladih talentov. Ni nemogoče, da bomo prav v tej ekipi videli tudi Micka Schumacherja.

Kimi pa je seveda poglavje zase. Pri Alfi ne dirka zaradi denarja, ampak iz lastnega veselja in po njegovih prvih izjavah mu je vzdušje v ekipi, kjer je manj politike in več sproščenosti, povsem po godu. Pravo delo se sicer začne v ponedeljek na stezi v Montmelu, toda včeraj je brez težav odpeljal 32 krogov v Fioranu in dober začetek vsekakor pusti tudi tak občutek. Konec koncev, ne smemo pozabiti, da je Kimi zadnji Ferrarijev prvak in tudi zadnji dirkač, ki je zmagal za volanom Lotusa, še ene legendarne znamke. Kako lepo darilo zanj in navijače bi bilo, če bi bil prvi, ki bi po ponovni obuditvi dirkalne ekipe, zmago pripeljal tudi Alfi. Ne pozabite, v F1 ni nič nemogoče.             

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
etilometer
Alfa bo visoko, ferrari motor menjalnik vzmetenje in aerodinamika poskusni zajček.
15.2.2019 14:30:42
hubertfast
Ej, pa še dno si pozabil omenit 😂🤣
15.2.2019 19:07:39
2fast4y
Alfa ima močan paket je pa res,da je veliko novih inženirjev iz vrst FCA ter Ferrarija...
15.2.2019 20:30:58
hubertfast
Letos bodo najbolj fake testiranja v zgodovini.
15.2.2019 20:33:37
hubertfast
Jutri Formula E v Mehiki, mislim da ob 19 na eurosportu.
15.2.2019 20:37:57

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija