Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Sezona 2019
Pirelli se bori proti pregrevanju
Pirelli je za letošnjo sezono opravil nekaj sprememb na svojih produktih. Določili so nove temperature, tlake in izdelali nove gume za dež.
Bojan Vrbnjak
19. februar 2019 | 9:27:44

Pirelli je že v sezoni 2018 pričel z izboljšavami na ponudbi gum za naslednjo sezono. Na prvem letošnjem uradnem zimskem testu za sezono 2019 je italijanski proizvajalec podal še pregled o nadaljnjih spremembah. Le-te naj bi vodile do tega, da bodo težave, nastale v lanski sezoni, bolje obvladljive. Na seznamu težav se je med drugim nahajalo sledeče: premočno pregrevanje zadnjih gum, preveč hladne prednje gume in ne vedno optimalno delovanje gum za močan dež in intermediates. Z novimi zmesmi, obliko, določitvijo temperatur in tlakov gum, naj bi se Pirelli zoperstavil lanskim težavam.

Eden izmed ukrepov za prvi teden testiranj v Barceloni je ta, da so znižali maksimalno temperaturo za grelce zadnjih gum. Predlog za 2019 se glasi: Temperatura zadaj lahko sedaj znaša le še 80 stopinj Celzija. Spredaj ostaja nespremenjeno pri 100 stopinjah Celzija. "V Abu Dabiju smo testirali 80 stopinj spredaj in zadaj, da bi razumeli, ali je ogrevanje še vedno sprejemljivo," je pojasnil športni šef Pirellija Mario Isola. "Ko smo potem govorili z ekipami, so bili odgovorni zaskrbljeni, sploh v pogledu ogrevanja spredaj, ker je to nekoliko bolj delikatno."

Zato je bila sprejeta odločitev, da se predlog zniža le za zadnje gume. To naj bi pomenilo konec ekstremno počasnega ogrevanja, kar je bil v lanski sezoni zelo pogosti pojav. Takrat so mnogi dirkači izražali bojazen, da bi lahko filigranske zadnje gume uničili že pred štartom. Ker se gume sedaj ne pregrevajo več tako močno, lahko Pirelli za zadnje gume zniža tudi predpisane tlake. Nižji tlak v zadnjih gumah izboljša položaj. Ekipa imajo s tem več igralnega prostora, težave s pregrevanjem ali mehurji pa naj bi se s tem reducirale.

S spremenjeno uravnoteženostjo naj bi tudi postalo lažje, da se prednje gume spravijo na delovno temperaturo. "Na nekaterih stezah, kot je na primer Baku z 2,2 kilometra dolgo ravnino, se ti prednje gume ohladijo in potem jih težko znova ogreješ na pravo temperaturo," pojasni Isola. V Bakuju lanskega leta so se dirkači ubadali s težavo hladnih prednjih gum, prevelikim podkramrjenjem in tako imenovanim grainingom.

Prav tako je nova sama konstrukcija Pirellijevih gum za sezono 2019. Pri čem pa te gume s tanjšo kotalno površino niso povsem nove. Kajti uporabljene so bile že v lanskem letu in sicer na dirkah v Barceloni, Silverstoneu in Le Castelletu in so se dobro obnesle. Zahvaljujoč tanjši kotalni površini je pregrevanje bistveno manjše. Zaradi tega se je Pirelli odločil, da bo gume s tanjšo kotalno površino uporabil na vseh dirkah sezone 2019.

Z novo obliko gum pa sovpadajo tudi nova temperaturna oziroma delovna okna črnega zlata F1. Pirelli se je na podlagi tega odločil, da poviša ta temperaturna okna. Tudi to naj bi reduciralo težave s pregrevanjem, saj so gume manj občutljive.

Tip gume / od °C / do °C

C1/110/140

C2/110/135

C3/105/135

C4/90/120

C5/85/115

Pri C1 gre za najtršo gumo, pri C5 pa za najmehkejšo. Za vsak dirkaški konec tedna bo Pirelli izbral tri od teh pet navedenih zmesi, ki se bodo potem  - v okviru posameznega dirkaškega konca tedna – imenovale trda, srednja in mehka zmes. Katere od teh petih zmesi bodo uporabljene na dirkaškem koncu tedna, bo Pirelli objavil vnaprej.

Nazadnje so bile velika tema tudi nove gume za dež. Obe Pirellijevi zmesi za mokro stezo sta bili v celoti predelani. Tako Intermediates kot tudi gume za močan dež naj bi nudile veliko večje temperaturno delovno okno. S tem na bi bil prehod iz gum za suho stezo na gume za dež veliko bolj enostaven in blag.

Povrhu so gume za dež dobile novi profil, ki naj bi se bolje spoprijel z akvaplaningom. "Ideja je bila, da pri močnejšem dežju dobimo z gumami za dež boljšo voznost dirkalnika," pojasni še Isola. Pred tem so Pirellijeve gume za dež v primeru stoječe vode na stezi povzročale nemalo težav.

S temi novostmi so pri Pirelliju prepričani, da so dobro pripravljeni na letošnjo sezono. Dela za naslednje nove gume, pa se prav tako že izvajajo. Leta 2020 bomo namreč spet priča spremembam in od septembra 2019 naj bi že potekali prvi testi novih 18 palčnih gum. Da bo temu tako, pa mora Pirelli opraviti še nekaj razvojnega dela.                      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija