Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Lewis Hamilton
Kritike na račun Pirellija
Aktualni svetovni prvak je na testiranjih pred sezono 2019 v Barceloni ostro kritiziral nove gume Pirellija, o katerih ne more nič dobrega povedati. Italijani mu seveda ugovarjajo. Je Britanec zašel na krivo pot?
Bojan Vrbnjak
4. marec 2019 | 14:29:32

Lewis Hamilton je bil na testiranjih v Barceloni vse prej kot navdušen nad novimi gumami Pirellija sezone 2019. Aktualni prvak Italijanom očita, da so kljub lanskim opozorilom in zahtevam s strani dirkačev, ekip in vodstva F1 ubrali napačno pot. Šef Pirellija Mario Isola je to kritiko sprejel sproščeno in dodaja, da je Lewis tisti, ki je zašel na krivo pot.

"O novih gumah nima nič dobrega za povedati," tako Hamilton, ki je še pred tem pojasnil, da njegov pes Roscoe ni pristaš teh gum. "Najboljše bi bilo, da ničesar ne izjavim. Za vse nas bo to pravi izziv. Sicer smo vsi v isti ladji, ampak je težje kot v lanskem letu."

V lanski sezoni so se gume Pirellija znašle na udaru kritik zaradi tako imenovanega Graininga in Blisteringa. Slednje nastopi pri temperaturnih razlikah. Da bi ta fenomen obvladali, je Pirelli v lanski sezoni za določene dirke izbral gume z 0,4 milimetra tanjšo naležno površino. "V lanskem letu smo imeli gume, ki so bile v redu in povrhu smo imeli v Franciji in Angliji še gume s tanjšo naležno površino. To je bila zares dobra guma," tako Hamilton, ki je kritičen do Pirellija, ker ni obdržal tega koncepta. "Najbolj enostavno, kar bi morali storiti je to, da te gume obdržijo tudi v letošnji sezoni. Ampak oni so naredili nekaj povsem drugega."

Gre za dokaj čudno spoznanje Britanca, kajti dejansko je imel Pirelli že od samega začetka namen, da te gume, ki jih zahteva Hamilton, standardizirajo za letošnjo sezono. Načrt, ki je bil tudi izveden. "Lahko zatrdim, da so letošnje gume izdelane s tanjšo naležno površino. Gre za enako rešitev, ki smo jo v lanskem letu uporabili na treh dirkah," pojasni Mario Isola.

Zato Italijan ne more dojeti Hamiltonove negativne povratne informacije. "To prednost bi morali dejansko čutiti vsi dirkači," pravi Isola, ki si lahko Hamiltonove izjave pojasni le s tem, da aktualnemu svetovnemu prvaku nekatere nove zmesi ne odgovarjajo. "C3 in C4 so mehka in ultra mehka zmes," doda Isola. Ker pa Hamilton v svojih izjavah ni precizno navedel zmes gume, je toliko bolj začuden: "Razumel bi, če se bi njegov pogled navezoval na eno izmed zmesi."

Razlog za ponovno vrnitev prej omenjenih Blisteringa in Graininga, pa Isola pojasni z različnimi pogoji pri dvotedenskih testiranjih. Ker so dirkači vozili od jutra do večera, so bile gume izpostavljene različnim temperaturam. "Tanjša naležna površina ščiti pred Blisteringom, saj je zmanjšano pregrevanje gume. To pa lahko generira nekoliko več Graininga, še posebej v hladnih okoliščinah zgodaj zjutraj ali pozno popoldan. V tem času so opazili to težavo. Ampak okrog poldneva je bilo veliko boljše in takrat so se ekipe osredotočale na primerjave med različnimi zmesmi."

Isola sumi tudi novi pravilnik aerodinamike. "Dirkalniki so sedaj drugačni. To je nekaj, kar moramo upoštevati, če govorimo o uravnoteženosti dirkalnika." Italijan je teko testiranj v Barceloni pri ekipah opazil dobre napredke, sploh v pogledu ujemanja nove spremenjene aerodinamike in novih gum. Časi krogov to samo potrjujejo. "Če mi nekdo reče, da je nivo oprijema nizek, je to težko razumeti, kajti časi krogov tega ne kažejo. Če so dirkalniki hitri, to pomeni, da imajo oprijem. Drugače bi bilo težko doseči čase 1:16 minute, z dirkalnikom, ki je težji in ima manj podtlaka."

Kljub temu pa se bo Isola posvetil kritikam Hamiltona. "Vedno je zanimivo, da se zberejo povratne informacije dirkačev. Za nas je pomembno, da dojamemo njihova menja in da na podlagi tega razvijemo boljše gume. Seveda sem bom z njim pogovoril, da bi boljše razumel, za kaj sploh gre v detajlu in zakaj ni srečen z novimi gumami."            

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
dbench
Ah to malo flancajo, podobno kot za Halo.. vsako leto pred začetkom sezone o nečem nergajo, potem pa čez 3 dirke vse potihne ker se vsi privadijo.
4.3.2019 14:56:19
newsman
@dbench - koliko je meni znano, je sedaj to edina resnejša kritika na račun Pirellija. Drugje nič ne nergajo...
4.3.2019 15:02:51
donleon
gume so za vse enake in zakaj bi morali pri pirellijun sedaj delat gumo da bo ustrezala njemu in njegovemu stilu vožnje, zato da bo lažje prvak, nazaj več opremljevalcev pa naj se potem osredotočajo na ekipe ki jih določen proizvajalec opremlja
4.3.2019 15:37:31
dbench
Želim reči, da je vsakič nekaj, tokrat so gume na tapeti.. Je pa dejstvo da imajo vsi enake gume, zdaj pa je od moštev oz. morda še bolje rečeno, od dirkačev in njihovega stila vožnje odvisno, komu bodo spremembe koristile ali škodile. In Lujo se lahko edino sprijazni s tem dejstvom...
4.3.2019 18:52:05
mojsterjaka
Lani so seveda poslušali Mercedes, drugač jim kljub korupciji nebi uspelo!
4.3.2019 21:12:31
pobunjenik
Enega je treba določit za krivca.
4.3.2019 22:04:17
Gazibo2
Ja, ker se Vettel ni nič zaletaval in vrtel sem ter tja.
4.3.2019 22:18:45
ripmork
Jaz rečem - naj pripeljejo Gaston Mazzacane-ja in Fisichello na testiranje, pa naj onadva testirata in odločita, kar se razvoja gum tiče. Inženirji bi se držali za glavo in jokali ob gledanju telemetrije, dirkači bi jamrali, mi gledalci bi gledali pa eno najbolj razburljivih sezon vseh časov.
4.3.2019 22:23:18
RUNC
Haha, Gaston Mazzacane, iz katerega naftalina si pa tega dobil Še boljša izbira bi bil po moje dvojec Alex Yoong in Yuji Ide
4.3.2019 22:58:36
Macolar
Kaj pa Ricardo Rosset in Taki Inue? :-D
5.3.2019 6:02:19
Fero
Lujo je znan po tem da vedno joka kako kaj ni v redu, da si zagarantira opravičilo v primeru neuspeha ali če naredi potem dober krog da izgleda bolj fascinanten.
5.3.2019 8:26:41
ripmork
@RUNC, @Macolar: hehe, še boljši kandidati
5.3.2019 9:32:38
RUNC
@ripmork; pa saj Fisichella je bil na konkretno višjem nivoju kot Mazzacane. Jaz sem mu vedno privoščil dober rezultat.
5.3.2019 9:49:15
matjazh
Js pa mislim da bi moral testirat Esteban Tuero
5.3.2019 10:24:09

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija