Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Testiranja 2019
Statistike in številke iz Barcelone
Testiranja pred sezono 2019 so končana. Preden se karavana F1 odpravi v Avstralijo, je prav, da pogledamo, kaj so storile ekipe v Barceloni.
Bojan Vrbnjak
5. marec 2019 | 11:58:02

Številke kažejo sledeče stanje:

40.844 kilometrov je v dveh tednih testiranj skupaj odpeljalo vseh deset ekip.

12.987 kilometrov je bilo odpeljanih s Ferrarijevimi motorji. S tem je bil Maranello pred Brixworthom (11.088), Viry-Chatillonom (8.537) in Sakuro (8.230). Torej pred Mercedesom, Renaultom in Hondo.

8.774 krogov so dirkači odpeljali na 4,655 kilometra dolgi stezi Circuit de Barcelona-Catalunya.

3.696 kilometrov v povprečju so odpeljali dirkalniki z motorji Mercedesa. In sedaj presenečenje: ostali trije proizvajalci so bili bistveno boljši. Ferrari je v tem primeru prišel na 4.329, Renault na 4.268,5 in Honda na 4.115 kilometrov na dirkalnik. Vendar pa je tukaj potrebno upoštevati občutne težave obeh Mercedesovih partnerjev, ekip Racing Point in predvsem Williams.

2.970 kilometrov je odpeljal sam Lewis Hamilton. Čeprav ni ravno naklonjen testiranjem, je bil v Barceloni najbolj marljiv dirkač.

800 kompletov aktualnih gum za suho stezo so imele ekipe na razpolago v dveh tednih testiranj.

25 rdečih zastav je poskrbelo za prekinitve testiranj. Za največ rdečih zastav sta poskrbeli ekipi Haas in McLaren – vsaka po pet. Edino moštvo, zaradi katerega ni prišlo do prekinitve, je Williams, vendar so Britanci imeli dva dni testiranj manj od ostalih.

21 dirkačev smo videli v Barceloni. Ekipa Haas je poleg stalnih dirkačev testirala še s Pietrom Fittipaldijem, razvojnim dirkačem ameriškega moštva.

8 testnih dni je potekalo brez težav. V lanskem letu je bil večji del prvega tedna testiranj žrtev hladnega in slabega vremena.

6 dirkačev si je zagotovilo najhitrejši čas posameznega dneva. Sebastian Vettel (2), Charles Leclerc (2), Daniil Kvjat (1), Nico Hülkenberg (1), Lando Norris (1) in Carlos Sainz (1).

5 različnih zmesi gum, toda le tri barve. Pirelli je na letošnja testiranja pripeljal le še tri barve svojih produktov. Vendar so dirkači uporabili vseh pet zmesi.

3 nesreče so si privoščili dirkači in sicer Sebastian Vettel, dvakrat pa se je to zgodilo Pierru Gaslyu.

2,5 dneva je na testiranjih zamudila ekipa Williams. Šele v popoldanskem času tretjega dne je ekipa odpeljala svoje prve kilometre z novim dirkalnikom.

1 je lahko zmagovalec testiranj in to je bil Sebastian Vettel z najhitrejšim časom kroga.

0,01 sekunde je bil Charles Leclerc počasnejši od moštvenega kolega Sebastiana Vettla. Interni moštveni dvoboj obeta veliko napetosti.

0,003 sekunde pa je za najhitrejšim časom testiranj, ki ga je postavil Sebastian Vettel, zaostajal aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton. Naj se tako tesno nadaljuje tudi v prvenstvu.             

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija