Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Kimi Raikkonen izdaja
S Ferrarijem podpisal že leta 2005
Priznanje Kimija Raikkonena meče novo luč na zgodovino njegovega prestopa v ekipo Ferrari po odstopu Michaela Schumacherja.
Bojan Vrbnjak
20. marec 2019 | 8:23:56

Kimi Raikkonen je tačas zadnji dirkač Ferrarija, ki je osvojil naslov prvaka. Leta 2007 je iz McLarna prišel v Maranello in s točko prednosti pred Lewisom Hamiltonom in Fernandom Alonsom že v prvi sezoni za Scuderio osvojil naslov prvaka. Samo leto dni i en mesec po uradni potrditvi kot dirkač Ferrarija v Monzi leta 2006 je Finec izpolnil svojo najbolj pomembno nalogo.

Nekaj pa doslej ni bilo znano. Čeprav je Ferrari podpis pogodbe z Raikkonenom uradno objavil po veliki napovedi odstopa Michaela Schumacherja na domači dirki Ferrarija v Monzi leta 2006, so Italijani s popularnim Icemanom zavezujočo pogodbo podpisali že poleti leta 2005, kar je sedaj Raikkonen izdal v podcastu "Beyond the Grid".

V tem podcastu je Raikkonen povedal: "Pogodba s Ferrarijem je nastala kar tako. Podpisal sem jo leta 2005, torej veliko prej, preden sem odšel v Maranello. Presenečen sem, da je to ostalo tako dolgo skrito. Pri Ferrariju včasih več prebereš v medijih kot pa slišiš v tovarni." To pa je zanimivo iz dveh razlogov.

Kot prvo to krepi tezo, da je Schumacher sicer prostovoljno odstopil, kar pa za Ferrari sploh ni bilo narobe, ker v ekipi niso želeli imeti dva alfa samca. Povrhu pa so prej videli prihodnost v takrat 37-letnem Raikkonenu kot pa v 38-letnem Schumacherju. Kot drugo pa to dokazuje, da je Raikkonenov menedžer David Robertson zavestno zavajal medije. 15. julija 2006 je bil v časniku Guardian citiran s sledečimi besedami: "Tačas še ni nobenega suhega črnila na katerikoli pogodbi med Raikkonenom in katerokoli ekipo za prihodnje leto. Prav tako ni nobenega podpisa s svinčnikom."

Kakorkoli že, medeni tedni med Raikkonenom in Ferrarijem niso trajali dolgo. Konec leta 2009 je imel Finec sicer še pogodbo s Ferrarijem za sezono 2010, toda ker kemija ni več ustrezala in ker Ferrari ni bil zadovoljen s predstavami Raikkonena, so se želeli Finca znebiti in ga zamenjati s Fernandom Alonsom.

In Alonso, tako se govori, je že leta 2008 podpisal predpogodbo, da se leta 2011 seli v Maranello. Zaradi napetosti z Raikkonenom pa so želeli Španca v ekipo pripeljati že prej. Zato so, tako se je tedaj poročalo, Fincu domnevno ponudili 17 milijonov evrov, da leta 2010 ne bi več dirkal v F1. Če bi se Iceman odločil prestopiti v drugo ekipo, bi se ta znesek znižal na deset milijonov evrov.

Menedžer Raikkonena se je pogajal z McLarnom in Brawnom (leta 2010 je iz Brawna nastal Mercedes) o morebitnem prestopu. A na koncu je odločitev padla v korist reli prvenstva. Kimi Raikkonen pravi: "Obstanek v F1 ne bi imel smisla, ker bi me stal določene vsote denarja. In nisem tako neumen, da podpišem pogodbo za manj denarja."

Finec dodaja, da bi za leto 2010 zagotovo dobil pogodbo v neki drugi ekipi. "Ampak takrat nisem imel nobenega interesa. Dovolj sem imel vse te politike in tega sranja. Imel sem pogodbo, za katero so me izplačali." Danes je vesel, da je sprejel takšno odločitev. "Zadovoljen sem bil s tem, da se je takrat vse to končalo. Kajti drugače danes najverjetneje ne bi bil tukaj."    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RUNC
Saj Alonso je tudi leta 2005 podpisal za Mclaren in če se prav spomnim so to, za razliko od Kimija, tudu uradno oznanili konec leta 2005. Edino vprašanje je, kdo od niju je prvi zavrtel vrtiljak prestopov takrat.
20.3.2019 9:55:40
andrej
luca di montezemolo
20.3.2019 17:04:36
hubertfast
Se vprašam, je Schumi to vedel takoj? Po moje ja. In? Se je ustrašil pravega šoferja? Samo razmišljam...
28.3.2019 17:16:04

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija