Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Štiri dni pred njegovo smrtjo
Skrivno srečanje med Senno in Ferrarijem
Luca di Montezemolo prvič izda, kako blizu je bil Ayrton Senna pogodbi s Ferrarijem, poleg tega pa govori o skrivnem sestanku z brazilsko legendo pred dirko v Imoli leta 1994.
Bojan Vrbnjak
28. marec 2019 | 7:18:47

Ni nobena skrivnost, da si je želel Ayrton Senna svojo uspešno kariero zaključiti pri Ferrariju. Prav tako ni skrivnost, da so pred njegovo smrtjo na dirki v Imoli leta 1994 obstajali tudi konkretni pogovori. O podrobnih detajlih teh pogovorov pa še nihče nikoli ni govoril. Do danes.

V podcastu "Beyond the Grid", uradnem kanalu skupine F1, je nekdanji predsednik Ferrarija prvič konkretno spregovoril o zadnjem osebnem srečanju s Senno, ki je potekalo štiri dni pred njegovo tragično nesrečo na dirki v Imoli. "Povabil sem ga, da me v sredo obišče na mojem domu v Bologni. Moja hiša je od dirkališča v Imoli oddaljena dobre po ure vožnje z avtomobilom. Mogoče 40 minut. Sestala sva se okrog 19. ure na večerji. Zatem pa se je vrnil nazaj v Imolo," opiše Montezemolo. "Rekel sem mu: 'Želim najti možnost, da vas po koncu sezone pripeljem v našo ekipo.' On je odgovoril: 'Podpisal sem za Williams. Ampak če bi imel možnost, da pridem v ekipo Ferrari, bi mi to bilo ljubše.'"

Senna je leta 1994 dirkal za Franka Williamsa in je sedel v najboljšem dirkalniku F1, za katerega se je leto dni prej trdo boril. Očitno je imel pogodbo z Williamsom tudi za sezono 1995, kajti Montezemolo je povedal: "Rekel mi je, da bo to vzel na znanje, če bodo obstajale pravne možnosti, da pride k nam. V skrajnem primeru pa sezono pozneje." Torej leta 1996 in namesto Michaela Schumacherja, ki je bil v Ferrari pripeljan kot novi zvezdnik ekipe.

Če izjava Montezemola drži, bi kokpit Ferrarija dejansko predali v roke Senni. Italijan podčrta: "Rekel mi je: 'Svojo kariero bi želel končati pri Ferrariju in s Ferrarijem postati svetovni prvak.'" Montezemolo še razkrije, da je do sestankov med Ferrarijem in Senno prišlo tudi pred 27. aprilom leta 1994. Predsednik Ferrarija je svojemu novemu šefu ekipe Jeanu Todtu že leta 1993 naročil, da v Maranelo pripelje Senno. "Ampak v tem trenutku smo ravno podpisali pogodbo z Gerhardom Bergerjem." Zaradi tega ni bilo mogoče, da bi s Senno podpisali pogodbo za sezono 1994. Verjetno tudi Brazilec tega ne bi želel, saj je hotel na vsak način prevzeti Williamsov dirkalnik Alaina Prosta. Kljub temu pa je prišlo vsaj do enega osebnega pogovora. "Todt se je s Senno sestal pred dirko v Monzi leta 1993 in sicer na večerji v vili d'Este ob jezeru Como."

Senna je bil, kljub športni perspektivi, nad Ferrarijem navdušen predvsem zaradi dejstva, ker so Italijani imeli odklonilno držo do elektronskih pomagal v F1. Leta 1993 je bil v tem pogledu s sistemom proti zdrsu in aktivnimi obesami dosežen višek. Ferrari je bil striktno proti tem novim tehnologijam, verjetno tudi iz razloga, ker jih niso obvladovali. Ampak Senni je bilo to všeč.

Ampak žal nikoli ni prišlo do rumene čelade v rdečem dirkalniku. Slika, katero še danes sanjajo mnogi zgodovinarji F1. Namesto tega je Ferrari angažiral Michaela Schumacherja. Nemec se je že ob svojem prvem testu z dirkalnikom Ferrarija letnika 1995 čudil, kako Alesi in Berger s tem dirkalnikom nista mogla osvojiti naslova. In od leta 2000 naprej je za Maranello osvojil pet naslovov zapored. 

Vprašanje v podcastu, namenjeno Montezemolu: Ali bi bili ti uspehi mogoči tudi z drugim dirkačem? "Ne verjamem," odgovori Italijan in podčrta, da je celo prepričan v to, da Ferrari z nobenim drugim dirkačem ne bi bil tako uspešen. "Celo leta 2002, ko smo naslov osvojili že v Magny-Coursu. Takrat je bil naš dirkalnik tako dober, da bi mogoče naslov osvojil tudi nek drugi dirkač. Da pa smo sploh dosegli to točko, pa je bil v glavnem zaslužen Michael. Zato se moj odgovor glasi: Bilo bi zelo težko, da bi te uspehe dosegli brez Michaela," še doda Montezemolo.       

        

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Če se spomni kdo tega leta, je že takrat "mladec" Schumacher "peljal scat" celotno karavano. Tudi s Senno vred, ki je bil takrat že kar v letih za dirkaške pojme. Pa ne govorim slabo o mrtvih ljudih, da me boste drugi bralci razumeli, ampak takšna so pač dejstva.
28.3.2019 11:23:23
Cosword99
Res je
28.3.2019 13:10:42
hubertfast
Opa, tisto leto je Senna na vseh začetnih dirkal imel pole, vendar nikoli ni prišel do konca, eno dirko je nekam udaril, drugo se nekam zavrtel. . Glede tretje vemo. Tako, da Schumi glih ni peljal nekoga "scat", se pa strinjam, da je v dani situaciji naredil svoje delo tako kot se za šoferja njegovega spodobi.
28.3.2019 13:27:51
Aichi
HJa, malo čez palec... williams ni bil tako hitr kot pred sezono, ker so tik pred zdajci ukinli aktivno in preden so ga porihtali je minlo par dirk. Na 1. dirki v Braziliji se je zavrtel, ko je probo ujet MS-ja, ker ni bil dovolj hiter, v Aidi na 2. ga je pa Hakkinen torpediral, ni bil sam kriv. V Imoli je že bil občutno hitrejši, sam vemo kako so šle reči
28.3.2019 13:43:38
hubertfast
@Aichi, no potem se me spomin še kar drži 😂😎
28.3.2019 14:05:15
duss
Ce se nebi ponesrecil bi znala biti vsaj 94 njegov naslov. V naslov s Ferrarijem pa ne verjamem. Ce ne drugega bo mu zmanjkalo let.
28.3.2019 17:32:41
duss
*bi mu
28.3.2019 17:32:56
RUNC
Kaj pa tista o koncu njegove kariere pri Minardiju iz čiste kolegialnosti. Tale članek sem bral že pred leti: http://www.minardi.it/international/news/minardi-senna-a-pair-broken-too-son/
28.3.2019 18:29:20
RUNC
Aja pa sam bi verjetno prej verjel Minardiju kot Montezemolu. Kaj je bilo pa dejansko v resnici, pa ne bomo nikoli vedeli.
28.3.2019 18:30:41
Senna4Ever
Vedno mi je smešno, ko pride ven neka zgodba, ki po četrt stoletja kao razrije neko udarno skrivnost, ki naj je ne bi še nikoli slišali. To, da je Senna želel končati kariero pri Ferrariju ter da se je večkrat pogovarjal z Montezemolom so že dolgo znana dejstva. Vendar pogovor še ne pomeni tudi "dogovor" kar mediji ob takih zgodbah vedno radi napihnejo, navsezadnje se je Senna rad pogovarjal z marsikom. Tudi to, da je z Williamsom podpisal 2-letno pogodbo z možnostjo podaljšanja, je eno izmed precej znanih dejstev. Samo pač po tolikem času se take "podrobnosti" pozabijo in nato čez xy let na vsake kvatre pridejo ven kvazi ekskluzivni članki o še nikoli slišanih zgodbah. Japajade. Smešna mi je tudi trditev, da s Senno niso mogli podpisati pogodbe za l. 1994, ker da so jo že pred tem podpisali z Bergerjem, tu sem se pa samo nasmejal...
28.3.2019 21:51:21
Senna4Ever
Se pa strinjam, da Senna s Ferrarijem ne bi naredil tega, kar je uspelo Schumacherju. Razlog je preprost in to so leta. Sem pa na drugi strani tudi prepričan, da bi z Williamsom osvojil vsaj 2 naslova, če se ne bi zgodila Imola. Ob tem razpletu bi danes po vsej verjetnosti imeli 4 dirkače s po 5 naslovi prvaka: Fangio, Senna, Schumacher in Hamilton. Po prikazanem vseh naštetih, seveda vsakega v svojem obdobju, bi bilo to tudi nekako najbolj pravično. Ampak usoda je hotela drugače...
28.3.2019 22:10:35
2fast4y
Če ne bi bilo če...
29.3.2019 8:28:47

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija