Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Fernando Alonso
Verjamem, da sem najboljši dirkač na svetu
Testni dirkač McLarna Fernando Alonso je v okviru testiranj v Bahrajnu filozofiral o svojih dosežkih in predstavah v F1.
Bojan Vrbnjak
3. april 2019 | 10:47:58

128 dni po svojem uradnem koncu kariere v F1, je Fernando Alonso znova vstopil v dirkalnik kraljevega razreda motošporta in sicer v McLaren. Na testiranjih v Bahrajnu je prvi dan z dirkalnikom MCL34 služboval za Pirelli. Pri tem pa 37-letnik ni občutil nobene draži. "Dejansko nisem," je na kratko odgovoril Španec in dodal, da je dejansko v F1 dosegel vse in se sedaj osredotoča na druge izzive. Ne nazadnje mu ni treba nikomur dokazovati, saj je že najboljši dirkač na svetu.

"Kar sem moral doseči v F1, sem to dosegel že v preteklosti. Ničesar ne obžalujem. Če bi se nekega dne znova vrnil v F1, v kar pa dvomim, potem le, da osvojim naslov prvaka," je pojasnil Španec. Sicer si vrata za morebiten povratek v F1 še ni povsem zaprl, vendar pa se ne želi vrniti, da bi bil sedmi, šesti ali celo četrti. Alonso je prepričan, da mu ni treba, da se vrne v kraljevi razred motošporta. Navsezadnje sam trdi: "Želim postati najboljši dirkač na svetu. Menim, da to tudi sem." V F1 je osvojil dva naslova, 32 zmag, 22 najboljših štartnih mest in 97 uvrstitev na stopničke. Vendar pa je Španec v zadnjih letih vedno bolj tonil v sredino polja.

A tega ne pripisuje lastnim sposobnostim, temveč materialu, ki ga je imel na razpolago. "Vsakdo misli, da smo najboljši. Ampak težko je to dokazati, še posebej v F1. Skozi celotno sezono moraš imeti pravi paket." Pri McLarnu ni prejel zmagoviti dirkalnik in že pred tem pri Ferrariju in Renaultu ni vedno sedel v najboljšem dirkalniku.

"Dolga leta sem bil v F1 zelo konkurenčen. Imel sem srečo z dvema osvojenima naslovoma. Moja zadnja sezona je bila celo najmočnejša, saj sem moštvenega kolega premagal z 21:0. To mi pred tem še ni uspelo." Spomnimo se, da je Alonso dominiral nad moštvenim kolegom Stoffelom Vandoorneom, vendar pa s svojimi predstavami ni mogel blesteti, saj je bil njegov McLaren preslab. Eno peto mesto je bil njegov najboljši rezultat.

Potem ko je Alonso zaenkrat zaključil poglavje F1, je nove izzive poiskal v drugi dirkalnih serijah. Uspelo mu je zmagati na legendarni dirki 24 ur Le Mansa in na klasičnih vztrajnostnih dirkah v Daytoni in Sebringu. Tudi letos bo nastopil na legendarni dirki  Indy 500, da bi končno osvojil tako imenovani Triple Crown. "Že sedaj se veselim teh izzivov. Ampak to ni nobena zabava," poudari Španec.

Alonso pri tem pojasni, da vsak novi izziv jemlje zelo resno in tega ne razume kot zapravljanje časa. "Če nekaj poskusim, mi morajo natančno povedati, kaj moram storiti. Vse se moram naučiti iz ničle. Zagotovo porabim veliko napora za vsak izziv. Tega ne opravljam zaradi zabave, temveč zaradi težavnosti in izziva," opiše Asturijec svojo motivacijo za novimi izzivi.

In kako dolgo ga bodo lahko njegovi navijači še videvali na dirkalnih stezah? "Dokler bom imel moč in se bom počutil konkurenčnega. Mogoče bom nekega dne še enkrat vstopil v dirkalnik F1 ali pa nek drugi dirkalnik in potem bo nek drugi možakar v enakem dirkalniku hitrejši. Ampak kolikor vem, se to še ni zgodilo, zaradi tega bom nadaljeval z dirkanjem."   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dynisco
Ampak tale pa je poln sebe!! Dirkat hodi izključno samo v serije, kjer dobi zic v dominantni ekipi. Najboljši na svetu, ever pa, da ne dobi sedeža v vrhunski ekipi je skregano z vsakim smislom.
3.4.2019 12:17:31
Hamertime
Mislim halo poln sebe .Zato pa ga noče nihče v top moštvo ker je vse uničil in naredil stalo kjer koli je bil . Najboljši si bil ampak Vitaly Petrov je boljši haha
3.4.2019 14:47:39
duss
Verjame da verjame v to
3.4.2019 17:27:54
duss
Vse je relativno 😊
3.4.2019 17:29:29
2fast4y
V to lahko verjame samo on...v F1 ga nihče niti ne povoha...
3.4.2019 17:34:22
ewzkgx
Ma grajajte ga kolikor hočete, je takšna osebnost kot pač je, ampak če realno pogledamo je med najboljšimi dirkači vseh časov, to je lepo dokazoval pri Ferrariju s precej nekonkurenčnim dirkalnikom, konec koncev to dokazuje tudi sedaj, ko zmaguje v vseh mogočih serijah in vozi, kot da bi bil tam že 10+ let...
3.4.2019 18:52:44
tadejkrze
To o nekonkurenčnem dirkalniku je zrastlo na zelniku Alonsovih navijačev. Če ne bi bil konkurenčen, bi se boril tam za točko, dve...Za vse te serije pa vemo, da izbira samo dominantne ekipe. Mislim, res je bil problem zmagovati s Toyoto v WECu
3.4.2019 22:47:16
etilometer
V formulo bi se vrnil za mercedes ali ferrari druga ga ne zanima tak je rekel 😂
3.4.2019 22:57:10
Fero
Dynisco: sedeža ne dobi samo zaradi njegovega karakterja. Glede na vozniške sposobnosti, je sigurno primeren za v F1. Če bi bil v vrhunski ekipi bi krojil vrh. Je pač kaliber najboljših. Sigurno bi imel več naslovov, če bi imel večkrat konkurenčnejši dirkalnik. Takrat Petrova ni prehitel, ker ni bilo DRSa na katerega smo tako navajeni in sedaj vidimo kako velik pomen ima. Z njim bi takrat opravil na hitro.
4.4.2019 6:36:33
v10power
Takrat bi Petrova prehitel, že če bi zadnja prestava bila daljša, tako pa je v njegovem zavetrju prišel do limiterja in je bila hitrostna razlika premajhna za napad.
4.4.2019 8:33:08
Dynisco
Tole s tem karakterjem je tudi ena za pasja jajca privlečena floskula. Kaj naj bi to pomenilo...?? ..da se moštva raje odpovejo naslovu, kot, da bi potrpeli sodelovanje z najboljšim voznikom na svetu?? Daj ne ga srat!? Okrog tega, da pa bi imel več naslovov, če bi imel boljši dirkalnik pa težko rečem kaj drugega kot "a bejž no, a res"?!
4.4.2019 8:34:05
Fero
Najboljša moštva imajo urejeno, menijo da je njihova zasedba ok. In kot smo videli je bilo nekaj viharja v moštvih kjer je bil on, tega si pa nočejo očitno več privoščiti. A misliš da sta oba dirkača pri Red Bullu boljša od njega ali pri drugih moštvih?
4.4.2019 10:42:27
ripmork
@tadejkrze: Še Stefano Domenicalli in Luca di Montezemolo sta sama povedala, da takratni rdeč dirkalnik enostavno ni bil konkurečen material za zmage in brez dirkača kalibra Alonso nikoli ne bi bili niti v borbi za naslov. Moram reči, da tudi meni ta Alonsova samohvala ni všeč, je pa tip izjemen dirkač in je to pokazal v prav vsakem dirkalniku, v katerem je sedel. Vedno hitrejši od sotekmovalcev v istem moštvu, konsistentno hiter v vseh pogojih, mentalno čvrst in brez neumnih napak na stezi. A dirkaška kvaliteta sama že dolgo ni več edini kriterij v današnji f1 - še obetavni mladi hitri dirkači ala Ocon ostajajo brez sedeža (kaj šele konkurenčnega dirkalnika). Taka je žal realnost tega športa.
4.4.2019 12:27:04
hubertfast
@ripmork, strinjam se s tabo. Ferrari je takrat bil 2x v igri za naslov in to predvsem na račun Alonsa. Če bi mu uspelo, bi ga sedaj itak nekateri dajali v sedma nebesa. Čeprav ga sam ne čislam najbolj, mu priznavam kar nekaj dirkaških veščin. Ima pa pač neke svoje muhe, prvi šofer, moštvo za seboj, kar jih je imel recimo tudi Schumi, ki jih je pa na koncu tudi vnovčil.
4.4.2019 12:58:48
Hamertime
Petrova sploh ni niti enkrat poskusil prehiteti ,zdaj drugi ki niste gledali te dirke na pamet govorite .Pa da ni imel pri Ferariju dobrega dirkalnika zato pa so ga vzeli in on bi moral povedati kaj mu odgovarja tu pa nima znanja.Hamilton ga je v prvi sezoni pri McLarnu čisto do konca ponižal .Pri Ferariju v petih sezonah 13 zmag sramota pa vse je bilo znjemu podrejeno .Pa zdaj isto na testiranju ga je Sainz premagal za sekundo .
4.4.2019 14:14:03
dbench
Ta primerjava s Sainzem nima nobene veze sploh. Alonso je testiral za Preperell, na popolnoma drugačnem programu.
4.4.2019 15:13:54
v10power
Na žalost nikjer ne najdem celotnega posnetka, ko sta bila en za drugim, ampak že v tistih 16s posnetka, ki je na voljo na tubi, se vidi poskus prehitevanja, ki ni uspel iz tistega razloga, ki sem ga prej napisal.
4.4.2019 15:21:55
Hamertime
Včeraj je testiral za Pirelli danes ne
4.4.2019 21:34:27
QuickNick
Če bi bil najboljši ga ne bi Hamlet v krstni sezoni 2007 "pošolal" pri McLarenu. Je pa škoda, da 2010 in 2012 ni bil Ferrari malo boljši, ker bi si Nande takrat zaslužil naslov prvaka.
9.4.2019 10:37:36

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija