Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Reportaže
Senna 25 let po smrti še vedno živi!
Dirkališče v Imoli 1. maja vsakoletno obišče na deset tisoče navijačev, ki z molitvijo, posvetili in svojo prisotnostjo dajejo vedeti, da najbolj (pre)drzen voznik F1 zanje ni nikoli resnično odšel.
Marko Pigac
6. maj 2019 | 11:18:05

Pisalo se je leto 1994, prelomnica v zgodovini F1, ko so začela veljati nova pravila. Kljub vsemu pa je nepremagljivi konstruktor v tistem obdobju, Frank Williams, v svojo ekipo uspel pripeljati najboljšega dirkača v karavani, Ayrtona Senno, ki mu Ron Dennis in McLaren nista bila več sposobna nuditi konkurenčnih pogojev za tekmovanje. Čeravno je znal prvakom tj. Nigelu Mansellu v 1992 in Alainu Prostu v 1993 (oba Williams) odščipniti kakšno zmago ter ju s popolnoma nekonkurenčnim McLarnom osramotiti, pa si je Brazilec želel osvojiti željan četrti naslov.

Številni oboževalci so puščali cvetove, sveče in posvetila ter zastave ob bronastem kipu Ayrtona Senne.

Senna je bil bitko z goljufivim Benettonom in varnostjo v F1

Prihod Ayrtona Senne v Williams je pomenil, da bo Brazilec končno imel dober avto, ki mu bo v kombinaciji z njegovim dirkanjem gladko prinesel naslov ali celo dva - tri. Potem pa bi se naj najboljši vseh časov končno preselil v Ferrari, ki si ga je pustil za konec kariere.

Zgodilo pa se je povsem drugače.. Senna je sezono 1994 kljub najboljšim štartnim položajem na obeh dirkah začel z dvema odstopoma (napake na vozilu). Motivirani mladi brezkompromisni Nemec Michael Schumacher pa je brez večjih težav zabeležil uvodni dve zmagi. Sledila je Imola, Velika nagrada San Marina. Ayrtonovo dirkališče, ki ga je poznal kot lasten žep. Senna je v tistem času bil kar dve bitki. Prva je bila opozarjanje na Benettonovo goljufanje z nedovoljeno uporabo sistema proti zdrsu koles in seveda neuporaba filtra za dotok goriva, ki je rumeno-zelenim dala še dodatno hitrost ter najpomembnejša, kot najstarejši voznik v karavani je opozarjal na slabe varnostne razmere za voznike. Poleg tega pa se je moral ukvarjati še s slabo pripravljenim lastnim avtom, ki ga ni in ni hotel ubogati. Imola bi naj končno prinesla preobrat..

Množice so se podale na progo v Imoli, največ do prvega daljšega levega zavoja Tamburello.

Tisti konec tedna v Imoli velja še danes za najbolj črnega v zgodovini F1, saj se je na petkovem treningu huje poškodoval Rubens Barichello, dan pred dirko se je ubil mlad Avstrijec Roland Ratzenberger, na dan tekme pa sta trčila JJ Lehto ter Pedro Lamy. Varnostni avto je vozil kar pet krogov. Takoj v šestem je najhitrejši krog postavil Ayrton Senna. V sedmem pa je v prvem daljšem zavoju v levo, imenovanem Tamburello, izgubil oblast nad vozilom, in pri hitrosti 310km/h močno trčil v zaščitni zid. Odbilo ga je nazaj na progo, kjer je v razbitinah Williamsa FW16 s številko 2 ostal negiben. Profesor Sid Watkins, ki je takrat vodil zdravstveno osebje in oživljanje 34-letnega Brazilca, je dejal, da je ob poravnanju njegovega telesa jasno zaznal, kako je duša zapustila telo.

Spominki s podobo Ayrtona Senne se gibljejo med nekaj deset in tudi nekaj sto evri. Glavnina denarja pa gre v njegov fond za pomoč otrokom.

Pogreba Ayrtona Senne v Sao Paulu v Braziliji so se udeležili vsi, ki v moto športu kaj veljajo ali so veljali. Tudi Alain Prost, s katerim sta bila največje boje. Na koncu sta se precej zbližala. Ayrton mu je pred svojo zadnjo dirko celo dejal po radijski zvezi v neposredni televizijski prenos, da ga na progi pogreša.

Slovenska zastava v Tamburellu je dala vedeti, da je z Ayrtonom tudi Slovenija.

Ulice njegovega rodnega mesta je preplavilo na milijone oboževalcev. Senna je bil poleg voznika v F1 znan kot velik humanitarni delavec. V izboljšanje otroških razmer je vlagal na desetine milijonov dolarjev. Njegov namen je bil ustvanoviti organizacijo, ki bi skrbela zanje.

Ayrtonov dan

Imola je pretekli konec tedna v Italijo privabila številne turiste in oboževalce lika in dela Ayrona Senne. Lokalni časopisi so na naslovnici spomnili, da je minilo že 25 let, odkar so v bolonjski bolnišnici oznanili njegovo smrt. Dirkališče je bilo odprto za vse obiskovalce zastonj. Muzej in Paddock sta imela znižane vstopnine. Več deset tisoč obiskovalcev iz celega sveta, ogromno jih je prišlo tudi iz Slovenije, se je podalo na italijansko dirkališče Enza in Dina Ferrarija, ki ga trenutno ni v koledarju F1.

Na dirkališču Enza in Dina Ferrarija je na vhodu narisana podoba Ayrtona Senne, ob njem pa je bil parkiran slovenski Clio Williams is tistega časa.

Dirkališče na vseh vogalih opozarja na Mojstra dežja z grafiti in napisi. Ayrton Senna je Imolo osvojil 3-krat. Najboljši štartni položaj je dosegel kar 8-krat. To je bila poleg Brazilije in Monaca njegova domača dirka.

25 let po smrti je še vedno kult

Znameniti Tamburello, kjer je Ayrton trčil v zid, je bil pokrit z njegovo podobo ter velikim prostorom za posvetila in podpise. Nasproti zavoja, zunaj dirkališča, v parku, kjer stoji njegov 2-metrski bronast kip, pa so oboževalci izkoristili za polaganje cvetja, sveč, ter obešanja zastav.

Zaščitni zid v Tamburellu, v katerega je Ayrton sunkovito trčil s 310km/h je nosil njegovo podobo in prostor za sporočila.

V muzeju Ayrtona Senne na dirkališču je razstavljen gokard iz otroštva, pa Lotus Renault 98T iz 1986 s katerim je dosegel 4. mesto v skupnem seštevku ter dve zmagi.  Razstavljen je tudi Williams Renault FW 15 D iz 1994 pa njegove čelade, kombinezoni. Predvajajo se filmi z njegovo vsebino…

V Paddocku so bili na ogled postavljeni Williams FW08 iz 1983 s katerim je Senna opravil nekaj testnih krogov, pa rezervni Williams FW16 iz 1994 v katerem je umrl. Razstavljena sta bila tudi dva McLarna MP4/5B iz 1990 ter MP4/7 iz 1992 pa njegov Lotus JPS 97T. Največji oboževalci smo seveda pogrešali znameniti McLaren MP4/4 iz 1988 s katerim sta skupaj s Prostom zabeležila kar 15 zmag od 16. Prost 7, Senna 8. Ušla jima je le Italija (Monza), v Imoli pa sta osvojila Ayrton prvo, Prost pa drugo mesto.

Mansellov Williams FW14 z znamenito rdečo petico ni bil na voljo za fotografiranje.

 

Obiskovalci Paddocka so se množično selfijali z Ayrtonovimi dirkalniki

McLarna MP4/5B in MP4/7

Lotus JPS 98T

Razstavljeni so bili še Minardi M194 iz 1994, ki sta ga vozila Pierluigi Martini in Michele Alboreto ter Toro Rosso STR 03 iz 2008, ki ga je vozil Sebastian Vettel in Ferrari F93A, iz 1993, od Jeana Alesija. Na tovornjak so organizatorji ravno pospravljali Nigel Mansellov Williams FW14 z znamenito rdečo št.5 na nosu, kateremu je Ayrton z nekonkurenčnim MP4/7 vzel tehničarska Monako in Hungaroring ter hitro Monzo.

Williamsov FW15D z znamenito številko 2

Ayrtonov gokart iz otroških dni

 

Znamenite Ayrtonove čelade v brazilskih barvah so veljale za njegov zaščitni znak

Ayrtonov kombinezon iz dobe McLarna

Risbica, kjer Ayrton zapušča razbitine Williamsa v Imoli, so sanje vsakega oboževalca F1

Obiskovalci so se lahko fotografirali v športnem avtu McLaren

Muzej Ayrtona Senne je bil množično obiskan

Lokalni mediji so dali zgodbo o 25 letnici smrti Ayrtona Senne na naslovnico in med osrednje teme

 

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
Elvisa so tudi videli včeraj.
6.5.2019 11:24:44
Aichi
Dej če nisi sposoben inteligentnega komentarja, raje ne piši!
6.5.2019 11:31:00
Fero
No najbolj pre(drzen), verjetno se da debatirati.
6.5.2019 11:45:51
rovokopac
Čisto inteligentno sem napisal o tem, kar se dogaja. Nekega tipa se postavlja med zvezde, čeprav ni bil nič posebnega. Le en od egoistov za lasten užitek oz. to je bila njegova služba. Da se je zakantal, je velika verjetnost v tem poslu. Zelo malo se jih ni. Imel je samo to nesrečo, da kot človek žal ni preživel. Je pa s tem prispeval za prihodnje rodove njemu podobnih, da se bolje izvijejo, če pride do nesreče.
6.5.2019 18:50:57
Senna4Ever
Super reportaža. Kaj bi dal, da bi bilo tako kot na risbi. Tok dogodkov v F1 bi bil verjetno precej drugačen. Povsem možno je, da bi danes imeli štiri 5-kratne prvake. Fangia, Senno, Schumacherja in Hamiltona. Glede na videno bi bilo to še najbolj realno in pošteno. Ampak življenje je dostikrat nepravično, statistika pa ne odraža dejanskega stanja. Tisti, ki to vemo in ki poznamo okoliščine, slavimo take dirkače kot so bili Senna, G. Villeneuve, Clark, tudi de Angelis ali pa Bellof in še kdo, ki so pokazali precej več kot to obelodanja suhoparna statistika.
7.5.2019 8:15:02
Fero
Če bi takrat preživel, bi se tok dogodkov spremenil vse do danes bi bilo drugače. Tako pač je. Mogoče Merca sploh ne bi bilo v F1...
7.5.2019 8:20:58
v10power
Ja, verjetno bi bil še kakšen mrtev več v tem času - (ne samo Bianchi), ker se ne bi s tako vnemo spravili na varnost dirkalnikov in stez kot po tem dogodku.
7.5.2019 9:49:36
Aichi
Že v Monaku je Wendlinger kasiral za celo sezono naprej, je bilo tudi na knap.
7.5.2019 13:22:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija