Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Brazilija
Brazilsko letalstvo z Ayrtonom Senno
Mirage 2000C brazilske vojske je ob 30-letnici posebnega dogodka dobil podobo v barvah Ayrtona Senne.
Miran Švarc
13. maj 2019 | 23:45:05

Pred 30 leti, 29. marca, je Ayrton Senna v Anapolisu v Goini poletel z Mirageom III in dosegel hitrost 1700 km/h. Še dve leti poprej je prav tako letel v vojaškem letalu v Riu, vendar mediji o tem niso nikoli poročali.

Na dogodku, ko so predstavili francoskega lovca v znanih barvah, je sodeloval Ayrtonov brat Leonardo in med poletom je nosil pilotsko čelado v barvah čelade Ayrtona Senne.

»Ayrton je bil precej pogumnejši od mene, letel je zelo blizu tlom, sam si tega nisem upal prositi.«

Poročnik Antonio Mioni, poveljnik baze v Annapolisu, je prav tako omenil relacijo, ki jo ima brazilsko letalstvo s pokojnim trikratnim svetovnim prvakom.

»Za letalstvo je Ayrton Senna velik vzornik, kot je večini Brazilcev. Veliko nam pomeni.«

Pri poslikavi Miragea je sodeloval Alan Mosca, sin Sida Mosce, ki je avtor dizajna Sennove čelade.

»V čast mi je združiti več pomembnih dogodkov in datumov v spomin Ayrtonu. Njegova dediščina je stara 25 let, baza Jaguar v Annapolisu ima 40 let, Senna je letel z Mirageom pred 30 leti,« je dodal Alan Mosca.

Avtor dizajna letala je Rai Caldato, ki je tudi dizajner čelade Lewisa Hamiltona: »Ta projekt ima zame poseben pomen, saj združuje dve moji strasti: letala in obsedenost z Ayrtonom. Hvala letalstvu Brazilije in Ayrton Senna Institutu za sodelovanje v projektu.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija