Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   McLaren
McLarnova polomija za zgodovino
Kako so se oranžni lotili letošnjega podviga Indy 500 in kako so osmešili sami sebe.
Artur Švarc
21. maj 2019 | 10:40:39

V nedeljo zvečer po našem času je bilo jasno, da iz Alonsovega drugega lova na zmago na dirki za 500 milj Indianapolisa in trojno krono, ne bo nič. Španec je z McLarnom izpadel tudi iz dodatnih kvalifikacij za tri zadnja mesta na štartni vrsti, pravzaprav je bil celo predzadnji skupno.

Samo dve uri pozneje je dobil nogo Bob Fernley, ki je skrbel za projekt Indy 500. Kaj je šlo narobe? Vse, kar je lahko. Kot bi se projekta lotevali nekje v državah tretjega sveta. Za začetek, če omenimo, da so teden dni pred prvimi testi ugotovili, da nimajo volana za dirkalnik, bo dovolj.

Šef McLarna, Zak Brown, je v ponedeljek priznal, da je bila ekipa povsem nepripravljena in prve težave so povzročile efekt snežne kepe, rezultat pa je znan. Zak Brown se je iz ZDA osramočen vrnil na Otok in potem v ponedeljek stopil pred medije.

»Ne morem reči, da smo bili preveč arogantni, bili pa smo strašansko nepripravljeni. Nismo si zaslužili biti na dirki in to je naša napaka. Nismo dali vsega od sebe, premagali smo se sami.«

Težave so se začele že aprila, ko se je Texas Motor Speedway odprl za testiranja. Zak Brown je moral osebno poskrbeti, da so od Coswortha dobili volan za testiranja in to je bil šele začetek.

»Nismo prišli na progo do poldneva, volan še ni bil končan, to je bil rezultat slabih priprav in pomanjkanja organizacijskih sposobnosti,« je povedal Brown. »Tu so stvar začele iti navzdol zaradi slabega vodenja. Zak Brown ni tisti, ki bi hodil okrog in prosil za volan.«

Druga polomija je kozmetične narave, ki se je vlekla vse do konca. McLaren je avto kupil pri tehničnem partnerju Carlinu in čeprav je bil avto oranžne barve, ni bil McLarnove Papaya oranžne. Po testiranjih so ga morali prebarvati in čeprav je Alonso na treningih razbil dirkalnik, je bil rezervni še vedno na barvanju. En mesec! In to v delavnici 30 minut od slavnega dirkališča. Da so ga dobili od tam, sta minila še dva dneva. Ostale ekipe so usposobile rezervne dirkalnike v nekaj urah.

»Pokazalo se je, da pri Carlinu niso sposobni opremljati še tretjega avtomobila in pomagati še nam.«

Tudi Max Chilton in Patricio O'Ward, ki sta njihova dirkača, sta izpadla v dodatnih kvalifikacijah. To je eden največjih fiaskov v zgodovini Indy 500. Leta 1994 je Penske team dobil dirko, leto pozneje se Al Unser Jr. in Emerson Fittipaldi sploh nista uvrstila na dirko.

McLaren je imel za letošnjo dirko velik proračun, avto so zapolnili tudi sponzorji, projekt je pomenil komercialni uspeh. Brown je zaupal Fernleyu in se posvečal prenovi ekipe v F1 in zdaj obžaluje, da je spustil stvari iz rok in se vključil šele, ko so stvari šle že zelo narobe.

»Moral bi biti bližje Indy 500, a nisem smel zanemariti F1. Prvi dan ob 9:01, ko nismo bili na stezi na prvih testiranjih, takrat se nismo kvalificirali na Indy 500. Nismo odreagirali na prve alarme. Jezen sem nase, ker sem čutil, da reči ne gredo v pravo smer, pa se nisem vmešal vse do prvih testiranj.«

Na veliko težav niso imeli niti vpliva. Avto je imel prejšnji mesec na testiranjih na ovalu v Indianapolisu električne težave, zaradi česar je letel eden od članov ekipe. Tudi prvi dan uradnih treningov so morali zamenjati alternator. Drugi dan je Alonso pribil v steno, tretji dan pa so manjkali, ker so morali sestaviti avto iz rezervnega, ki pa je bil vsaj končno prave barve.

Hitri petek je dal jasno vedeti, da je avto počasen. Alonso je šel na kvalifikacije poln dvomov. V prvem poskusu je guma imela prenizek tlak, kar pa niso opazili, ker v ekipi niso kupili pravih senzorjev za tlak v gumah.

Alonso je končal kot eden od šestih dirkačev, ki se morajo pomeriti za zadnja mesta od 31 do 33. V ekipi jih je v nedeljo zajela panika in so po paddocku prosili za pomoč. Pri Penskeju so dobili nastavitve, ki so rezultirale v drsanju dirkalnika po tleh, saj so – saj ni res pa je – narobe preračunali ameriške enote v metrični sistem. Ko so to uredili, je Alonso naredil le še pet krogov, preden je začelo deževati.

Gil de Ferran in Zak Brown sta pred Last row shootoutom zvečer v nedeljo po našem času govoril z Alonsom in mu povedala, da lahko uspe, da pa zna iti zelo narobe. Alonso se je odločil, da bo vseeno poskusil.

»Na progo smo šli z eksperimentom, ki smo ga naredili čez noč. Na avtu smo spremenili vse, ker smo mislili, da bomo s tem dobili nekaj tudi na zaupanju do dirkalnika,« je povedal Alonso. »Šli smo ven, brez da bi vedeli, kako se bo avto obnašal v prvem ovinku. Vseeno pa greš na polno in zato smo poskusili.«

Pomoč ostalih ekip in nov setup sta avto dejansko naredila hitrejšega, a Alonsa je s 33. mesta potisnil 23-letni Kyle Kaiser iz garažne ekipe Juncos Racing. Šele po kvalifikacijah so ugotovili, da so imeli napačna prestavna razmerja.

»Avto bi šel 229 mph, a smo imeli prestavo za 227,5 in tako smo se premagali praktično sami,« je povedal Brown. »Dali so vse od sebe in čutiti je bilo napetost in zadovoljstvo. Ne morem reči, da ni bilo požrtvovalnosti. Nočem, da bi svet mislil, da je McLaren skupina idiotov. Čeprav nismo blesteli, smo imeli svetle trenutke.«

Ekipa bi lahko kupila mesto od enega od boljših dirkačev in v njegov dirkalnik posadila Alonsa, kar se je v preteklosti že dogajalo, a je bil dvakratni svetovni prvak proti temu.

Kaj to pomeni za McLarnov program v IndyCar, je ta hip še prezgodaj govoriti. Brown še ne ve, kako bo letošnji polom vplival na željo, da čez dve leti sodelujejo v prvenstvu z ekipo in dvema dirkalnikoma.

»Vem, da imamo dolg do navijačev in sponzorjev, ki smo jih razočarali. Nismo izpolnili obljub in menim, da potrebujejo več kot le opravičilo. Seveda bodo sledili ukrepi za tiste, ki si ne zaslužijo biti delati pri tako veliki ekipi kot je McLaren. Stvari bomo preučili in se iz njih marsikaj naučili. Seznam je dolg. Nismo zgube, Fernando je zvezda, vrnili se bomo.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dynisco
Dobro leto po prihodu Alonsa je moštvo na kolenih. A je možno, da je to spet samo naključje? 😉
21.5.2019 11:12:36
Aichi
Kake oslarije pa pišeš? Alonso je pri McLarnu že zadnja 4 leta.
21.5.2019 11:29:33
Dynisco
Kje, a v Indyju? Očitno sem falil tole. Sem mislil, da je bil lani prvič, ko je potem crknilo vse skupaj. Ajde, pol pa po štirih. Uglavnem, tip je baksuz, da bi v lekarni na drek nagazil.
21.5.2019 12:06:03
Aichi
To je blo že 2017 Ampak pr McLarnu je alfonz že od 2015!
21.5.2019 12:28:37
dbench
Počasi bom prav zares začel verjeti, da je Alonso pod voodoo vplivom, nekaj ga je začaralo, kajti kamor se usede, je obsojeno na smolo in zablodo...hec Ne ampak res, če vse to drži kar je naložil Brown, potem res lahko Fernleya vprašajo po zdravju... Če ne drugo, se bodo sedaj zavedali kaj tak projekt prinaša in se ga bodo resneje lotili. Ampak, kar se mene tiče, naj se raje F1 posvečajo.
21.5.2019 12:42:59
Aichi
Ja točno to, ne moreš vsega naenkrat počet na pol... Fernley očitno ni mel nobene pametne ideje kako to peljat, Brown se je prepočasi odzval, Alonso pa ni pri tem nič kriv, nenazadnje je dve leti skoraj zmagal že
21.5.2019 12:47:39
marcipan
Samo 2017 ni dirkal z McLarnom na Indy 500.. Letos pač...
21.5.2019 12:57:58
AMGf1
Nočem, da bi svet mislil, da je McLaren skupina idiotov. A ta tip misli resno?? Vse skupaj je nič tako F1 kot Indy res si delajo sramoto nekoč vrhunska ekipa danes pa res skupina…. sami izgovori Honda pa nevem kaj še vse, pa naj sedaj pogledajo kje je Honda in kje so sami
21.5.2019 13:11:20
AMGf1
So res na dobri poti Williamsa. Propadla ekipa
21.5.2019 13:12:14
dbench
No no, glih tako pa ni. Ne mi jih žalit Poglej letošnje rezultate in lestvico. Zaenkrat perejo Renojevo moštvo, torej se je ekipa zelo izboljšala, ne glede na pogonski sklop. Honda pa ja, je napredovala, a na 3. mestu je zgolj zaradi Red Bulla, če bi bilo toliko od Honde odvisno, bi letos videli kvantni preskok Red Bulla. Tako je pa le kakšna okvara manj napram Renojevem motorju. Ja, drugače se pa strinjam, sodeč po Brownovem opravičevanju, so izpadli točno to.
21.5.2019 13:43:10
AMGf1
@dbench res ni moj namen jih žalit ampak izgovarjali so se izključno samo na hondo in če bi sami opravili vsaj v F1 programu svoje delo se nebi tako končalo tudi letos se honda ni tako močno izboljšala, če pa se je se je pa zaradi Redbulla ampak tudi pri mclarnu bi lahko bolje sodelovali. Glede točk pa ja razlika 10ih točk med 4im in 8im mestom za takšno ekipo??? Ne vem res so vsaj zame razočaranje. Upam res, da jim uspe vendar res močno dvomim, mislim pa tudi, da se iz leta v leto možnosti zelo manjšajo oz. večajo za izstop iz F1
21.5.2019 14:04:31
Aichi
Saj so imeli problem lani tudi z Renaultom... Lepo se je pokazalo, da je Honda imela kaj malo z njihovimi težavami.
21.5.2019 14:24:59
dbench
Razočaranje je vsekakor bilo velikansko tako pri navijačih, sponzorjih kot sami ekipi. Največje v 2017, ko se je računalo na končni preskok po vsaj malo obetavnejši sezoni 2016, v resnici pa se je izkazalo, da morajo najprej pomesti pred svojim pragom. Se pravi, da so v veliki meri tudi sami bili krivi. Vendar upam in verjamem, da so čez največjo kalvarijo šli, vsaj letos se kažejo v precej boljši luči. Ja, razlika pa menda ne more biti večja, itak vse poberejo prve tri ekipe, ostale pa se borijo za nič drugega kot drobiž. Ampak če pobiraš drobiž konstantno, se tudi nekaj nabere.
21.5.2019 14:38:20
dbench
Govorim o razliki v točkah, seveda.
21.5.2019 14:39:22
hubertfast
Vprašanje je sicer malo mimo, vendar ima še kdo težavo z odpiranjem danes te strani z chromom na androidu?
21.5.2019 14:40:31
Aichi
Pozabil si dodat glavni parameter : na wifi pri telekomu!
21.5.2019 14:53:15
Dynisco
A to je tista težava, ki so jo že prejšnji ponedeljek odpravili.
21.5.2019 15:35:13
ripmork
Uf, tole pa je bila polomija,... burleska Dve leti nazaj pa tip v svojem prvem poskusu suvereno vodil Indy 500 in madona da ne bi zmagal, če mu ne bi Hondin motor zakuhal,...
21.5.2019 18:17:14
duss
Mr. Wrong place at the wrong time .. od leta 2007 naprej dejansko ne more sprejet prave odločitve. Najprej kreg in beg iz Mclarna .. potem zamujena oz. odklonjena priložnost za Red Bull 2008, nato vrnitev k Mclarnu..
21.5.2019 19:23:34
hubertfast
@Aichi, finta je v temu, ko chroma downgrejdam na osnovno tovarniško verzijo pridem na f1 avtomanijo, takoj ko pa mu dam oziroma dovolim posodobitev na zadnjo verzijo pridem sicer na osnovno stran avtomanije, ko pa kliknem na F1 mi pa vrže ven prazno stran z nekimi kao errorji. Je mogoče kaj narobe z mano
21.5.2019 19:54:22
Jon
Sj men tud ne dela...ne preko omrezja,ne preko wi fi...tk da ne vem zakaj aichi tako vztrajno krivi wi fi? Zj se prijavljam preko facebooka,tam dela...ni pa to normalno za eno stran...in dvomim da je tezava v telekomu,ce mi pa ostalih 1500 strani dela normalno...tu pa skiz neke tezave in bugi...
21.5.2019 20:49:59
tadejkrze
Meni normalno dela na Android, Chrome
21.5.2019 21:30:57
hubertfast
Ok, zadeva je jasna. Aichi se bo sedaj zakopal v problem in bo nas, redne stranke rešil nadloge. 😎
21.5.2019 21:52:08
hubertfast
Mi pa dela normalno preko firefoxa.
21.5.2019 21:53:29
Aichi
Nič se ne bo zakopal, ker problem ni pri nas...
22.5.2019 0:20:55
Aichi
Maš pa vedno seveda alternativo vpisat v url www.f1magazin.com
22.5.2019 10:37:44
tadejkrze
Aja, možno da men dela, ker še iz stare navade vedno tipkam f1magazin.com, tudi bookmarke na telefonu.
22.5.2019 11:14:39
hubertfast
Danes pa dela tudi z najnovejšo verzijo chroma.
22.5.2019 11:36:13
delfy
Verjamem da je ta stric Bob Fernley kriv kar precej pri tej polomiji, vendar verjamem tud, da ni vse njegova krivda. Je pa vsekakor on tisti, ki je nasanku. Tak da ni vse tako kot tale "manager" Zak pravi. "Jezen sem nase, ker sem čutil, ..." - mah zdaj si lahk general. Če si čutil pa nisi nič naredu, pol si ti glih tako za nagnat.
22.5.2019 13:15:48
2fast4y
Tega nesposobnega Zaka bi bilo treba nagnat že pred leti....
22.5.2019 22:29:45
Macolar
Si že poslal svoj življenjepis? Z teboj na čelu jim naslova v F1 in Indyu ne uideta.
23.5.2019 6:00:35
dbench
Sam osebno precej računam na Seidla, da bo s svojim pristopom porihtal kar še fali... naj bi bil kar sposoben za funkcijo uspešnega vodje. Bomo videli.
23.5.2019 9:11:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija