Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   John Watson
Današnji dirkači nimajo pojma o nevarnosti
Nekdanji dirkač F1 John Watson meni, da je bil dirkaški šport prej bistveno bolj nevaren kot danes.
Bojan Vrbnjak
5. junij 2019 | 14:12:24

John Watson izhaja iz časa, ko so bile grozljive novice nekaj vsakdanjega. Leta 1973, v letu njegovega debija v F1, sta v nesrečah umrla kar dva dirkača. In motošport je še dolga leta ostal zelo nevaren posel. Vendar pa dirkači v tistih časih tega niso želeli verjeti, kar je Watson pojasnil tudi v podcastu Beyond the Grid. "Verjeli smo, da so bili naši dirkalniki in steze najboljše, kar je bilo mogoče." Ampak to je bilo le napačno razmišljanje o varnosti.

Več kot tri desetletja po koncu svoje aktivne kariere je Watson povedal: "Šele ob pogledu nazaj spoznavamo, kako velika je bila takrat nevarnost, če to primerjamo z današnjimi modernimi F1 dirkalniki. Nesreče, ki so se dogajale v 70-ih letih, se danes skorajda ne morejo pojaviti." To se je treba zahvaliti današnji varnostnim standardom, še doda petkratni zmagovalec F1 dirk.

V njegovem času je bila nevarnost hude nesreče – tudi s smrtnim izidom – nenehni spremljevalec dirkačev. "Obstajale so le steze in potem trava. Takrat nismo imeli izletnih con," pojasni Watson in s Silverstoneom imenuje primer, kako se je od takrat spremenil motošport. "Takrat smo dirkali s petstopenjskim menjalnikom v tretji prestavi skozi ovinek Copse. Danes ta ovinek prevozijo dirkači s polnim plinom."

V neposredni primerjavi je moderna F1 enostavno neverjetna, doda Watson. "Vendar imaš danes na zunanji strani ovinkov tudi prostor, da rešiš napako, če ti ovinek ne uspe prevoziti kot treba. Ne verjamem, da imajo današnji dirkači sploh pojma o tem, kakšnim nevarnostim so bili izpostavljeni moji kolegi v preteklem času." Do 80-ih let so dirkači F1 zavestno štartali v dirko z mislijo, da morajo veliko tvegati. "Verjetno je takrat vladalo tudi večje spoštovanje med dirkači," meni Watson.

In ravno to spoštovanje je bilo nujno potrebno, da se dirkači na stezi niso med seboj spravljali v nevarnosti. In zakaj je tega spoštovanja vse manj? Watson pove: "Aktualni dirkači pač nikoli niso bili v dirkalnikih, ki so ob trčenjih z drugimi ali pa z zaščitno ograjo povzročali težke poškodbe."

Nekdanji dirkač McLarna pa postane čustven, ko se spomni na te čase in na svoj vstop v profesionalen motošport, ki ga je na začetku financirala njegova družina. "Moji starši so se takrat spraševali, ali so s tem podpisali mojo smrtno obsodbo. Tako nevarno je bilo takrat. Na srečo sem vse to preživel." Watson doda, da je dvakrat pošteno občutil nevarnost, ampak je največje nesreče svoje kariere prestal brez večjih poškodb. On in njegovi dirkaški kolegi iz 70-ih in 80-ih let pa so se med drugim držali tudi posebnih pravil. "Natančno kalkuliraš, koliko boš tvegal. In ne zapelješ v neko luknjo, če za njo ni nobenega izhoda."

"In to je nekaj, kar bi želel svetovati vsakemu mlademu dirkaču, sploh ko vidim, v kakšne vratolomne zadeve se spuščajo, samo ker verjamejo, da so neranljivi. To verovanje je zelo velika napaka," pove Watson, ki je s tem kritičen do vihravih in nerazumnih manevrov dirkačev. "Nekega dne, naj bo to še tako tragično, se za nekoga ne bo dobro končalo."             

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Itak, da je bilo drugače. Je pa ja bila tehnika 40 let nazaj. A naj zdajšnji piloti furajo potnike z letali stari 40 let? Kar si imel, to si dal. Tudi vojaki, ki so se izkrcali v Normandiji so imeli slabšo opremo kot danes. A naj sedaj rečejo, da sedanji vojaki niso hrabri?
5.6.2019 16:07:10
kendzija
takratni dirkači so bili dirkači danes pa dirkaču veliko pripomore tehnika oziroma pomagal tko da zame so bolj pol dirkači da pa se razume še vedno so to fantje ki znajo več kot mi navadni ljudje.do predzadnjeg leta senne je blo še to to v zadnji seziniu sennine smrti pa že ne več(benetton).daj današnjemu vojaku čas normandije ma pogori je to vojak.lp.
5.6.2019 17:50:08
hubertfast
Današnji vojak trenira v osnovi vsaj par let, večina tistih ko so šli v Normandijo je pa šla na pot po par mesecih osnove. Skratka sedaj tudi več trenirajo, kot so tisti šoferji prej. Težko je primerjati, ker so to drugi časi.
5.6.2019 17:56:09
kendzija
to se strinjam je pa zame blo tisto vojak vojak oz voznik voznik to danes pa nevem kaj nej rečem.glede pripreve pa ni debate da je to danes drug svet.
5.6.2019 17:59:13
kendzija
me zanima kako bi današnji f1 vozniki četrt dirke vozili brez prestav kot senna takrat pa ročno prestavljal no najbrž bi pa zdržal bi več ker so bolje pripravljeni tud pokal bi laže dvignil potem ne kot senna samo kaj ko nebi sploh do pokala prišli ampak do prvega ovinka pa konec.lahko se pa motim.
5.6.2019 18:05:28
hubertfast
Nima veze, drži pa, da so tisti časi bili dosti bolj gladiatorski. Če bi bili medijsko podprti kot sedaj bi pa sploh bilo zanimivo.
5.6.2019 18:39:30
Falcon
mislim, da ste šli prav v kontra smer, kot jo watson izpostavlja. če bi bila tehnika in varnost na nivoju 40 let nazaj, bi še vedno imeli dirkače. in edino prav, da se zadeve razvijajo, tako v tehniki kot varnosti. če imate pa potrebo po gledanju gladiatorjev v smislu, ki ga tu opisujete nekateri, potem imate te dni na voljo isle of man TT. ultimativno nevarna dirka, veliko nevarnejša kot f1 v obilo katerem obdobju. zame, in mislim da tudi za watsona, je poanta v zadnjem odstavku. dirkači danes delajo kakšne zadeve, ki so res kar nekaj-npr max in magnussen sta prva na seznamu. ne samo za vsako ceno, tudi pri obilo kakšni hitrost grejo zapirat. pa niti ne za naslov, ampak za par točk. ko bo počilo, bo počilo konkretno. max kimija ni šel zapirat v belgiji pri 'borih' 200km/h, ravno tako magnussen ne lani charlesa na japonskem. no, na tisti dirki je tudi max mel svoje fore, ko je odsekal kimija, potem ko ni mogel zvozit šikane. tako da-komentar watsona je povsem na mestu. še takšna varnost ne bo rešila fajn pokanja, ki bo posledica premalo spoštovanja...in ne pomanjkanja gladiatorstva.
5.6.2019 21:52:02
Vannito
"In to je nekaj, kar bi želel svetovati vsakemu mlademu dirkaču, sploh ko vidim, v kakšne vratolomne zadeve se spuščajo, samo ker verjamejo, da so neranljivi. " ..... mislim da tole ni res. Seveda se zavedajo tveganja...se pa tudi zavedajo da je varnost izboljsana in ravno zato lahko tudi vec tvegajo. Nevem kaj je sploh njegov nasvet? A da naj manj tvegajo? Da bo potem F1 se bolj dolgocasna....
5.6.2019 21:52:19
Falcon
Torej so manevri, ki sem jih prej omenil, v tvojem vidiku samo zdravo povecanje tveganja, ker je varnost napredovala ipd?
6.6.2019 9:24:38
Macolar
Včasih so bili brez serva in z srednjeveškim vzmetenjem, ter z skoraj nič oprijema sposobni vozit kkolo ob kolo. Zdaj z vsemi pripomočki brunkajo med seboj in si predirajo gume. Dirkači so včasih spoštovali med seboj, spoštovali so tudi steze, kajti ni blo asfaltiranih con kjer bi lahko iskali potuho.
6.6.2019 9:37:50
Macolar
Je pa malo smešno da so najstniki v kartingu večji heroji kot pa dirkači v "kraljici" motošporta.
6.6.2019 9:39:04
dbench
Ja Macolar res je to kar si prej napisal. So bili sposobni vozit kolo ob kolesu. Ampak se je za vprašat zakaj je takrat bilo tako in zakaj je danes drugače. Ne smemo namreč pozabit, da so včasih zaradi nižje hitrosti, nivoja oprijema in daljših zavornih poti, tudi imeli precej več časa za ustrezno reakcijo. Pa še karbon ni štrlel na vseh koncih naokoli. Sploh pa, ker so vedeli da ni prostora za napake, če želiš prideti živ skozi, je bilo pri takih dvobojih malo več spoštovanja. Normalno da je vse skupaj drugače izpadlo. Danes so pa brzine neverjetne, zavorna pot tako kratka, da če želiš mimo, skoraj ne gre brez vratolomnih manevrov. In če imaš tipa kalibra Max, ki ne pomisli 2x, potem poči.
6.6.2019 9:55:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija