Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Bernie Ecclestone
Kako bi on prenovil F1
Nekdanji šef F1 Bernie Ecclestone je izdal, kako bi on sam poskušal, da izboljša šov v kraljevem razredu motošporta. In to brez zgornje meje proračuna in ostalih zadev.
Bojan Vrbnjak
28. junij 2019 | 8:15:09

Leta 2021 se bo v F1 marsikaj spremenilo – vsaj tako kaže trenutni načrt. Novi pravilnik sicer še ni uradno potrjen oziroma sprejet, toda med drugim naj bi v kraljevem razredu v bodoče imeli zgornjo mejo proračuna in novo porazdelitev prejemkov. Nekdanji šef F1 Bernie Ecclestone pa je sedaj izdal, da bi se prenove F1 lotil povsem drugače.

"Najprej naj povem, da se ne bi pogovarjal z ekipami," tako Ecclestone za kolege iz ESPN in pojasni, da bi uvedel novo prvenstvo. Poleg konstruktorskega prvenstva bi v prihodnje imeli tudi ekipno prvenstvo. Slednje bi bilo za vse ekipe, ki v nasprotju od Mercedesa, Ferrarija ali Renaulta, ne bi želele nastopiti kot proizvajalci.  

Vsi udeleženci ekipnega prvenstva bi po besedah Ecclestonea dirkali z enotnimi dirkalniki, v katerih bi bili enotni motorji – kot zelo visoko razvita F2. "Motorji bi bili zelo podobni tem, ki jih imamo danes. Toda en motor bi moral zdržati celotno sezono," pojasni Bernie, ki verjame, da bi bil takšen koncept zanimiv tudi za nove ekipe.

"Ekipe bi dobile kompleten dirkalnik in en rezervni motor. In dobile bi 30 milijonov dolarjev na leto. Tako bi lahko pozabili vso to neumnost z zgornjo mejo proračuna," doda Ecclestone. Omenjenih 30 milijonov dolarjev bi predstavljalo začetni kapital, povrhu pa bi imela vsaka ekipa možnost, da si najde dodatne sponzorje. "Ekipe bi lahko nastopile le z enim dirkalnikom, če bi to želele," dopolni Britanec.

Ekipe bi svoboščine prejele tudi pri pravilniku, da bi s tem imele možnosti v boju proti proizvajalcem. Ecclestone bi tukaj na primer, na prostovoljni bazi, dovolil dolivanje goriva in menjavo gum. "Mogoče bi morali potem prilagoditi tudi težo dirkalnika," meni nekdanji šef F1.

"Če ekipni dirkalniki ne bodo dovolj hitri, potem moramo dirkalnike proizvajalcev narediti nekoliko težje," pove Ecclestone, ki je prepričan, da bi lahko na ta način z lahkoto našli dve sekundi. Za proizvajalce pa naj bi, neodvisno od teže, veljal enak pravilnik, kot doslej. "Tako se ne bi mogli pritoževati," verjame 88-letnik.

"Tako bi pomagali manjšim ekipam, medtem pa bi lahko proizvajalci še naprej dirkali tako, kot bi želeli," zatrdi Ecclestone, ki verjame, da bi takšen koncept nudil boljši šov tudi za navijače. "Gledalec na tribuni ne bi rekel: 'To ni pošteno, ker ta ekipa na leto porabi 350 milijonov dolarjev in druga samo 70 milijonov.' Gledalec želi videti le dobro dirkanje. In to bi tudi imeli," je prepričan Bernie.

"Ideja je ta, da se oba tipa dirkalnikov tako uravnotežita, da ekipe, ki na sezono porabijo 70 milijonov dolarjev, lahko tu in tam dobijo priložnost za uvrstitev na stopničke," doda Ecclestone. Že več kot leto dni smo na dirkah F1 na odru za zmagovalce videli le dirkače ekip Mercedes, Ferrari in Red Bull. Zadnja uvrstitev  druge ekipe na stopničke je uspela nekdanjemu moštvu Force India na dirki za VN Azerbajdžana leta 2018.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Bernie Bernie....ti si že imel svojo priložnost.
28.6.2019 12:27:24
trzo
Ou jes! A mate algoritem, ki ban-a, al je blo ročno?
28.6.2019 15:55:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija