Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Pogovor: Daniel Ricciardo
Dve kazni sta preveč
Včeraj smo pri Renaultu sedeli s simpatičnim Avstralcem, ki vse reči v življenju, tudi kazen na zadnji dirki, jemlje z nasmehom na obrazu.
Artur Švarc
28. junij 2019 | 10:54:00

Ricciardo in Renault je kombinacija, ki je Daniju omogočila precej več sproščenosti kot jo je imel pri Red Bullu. Ekipa Renaulta ni na vrhu, imajo pa jasno vizijo in želje in tudi debate z njim so končno pokazale, da mu da Renault precej več svobode, tako da je Ricciardo zdaj z naskokom najbolj simpatičen in priljuden dirkač v paddocku.

»Menim, da sta dve kazni pač preveč,« je povedal Ricciardo na vprašanje o zaključku dirke v Franciji, saj sam meni, da je bil to le en povezan dogodek in bi ga tako morali obravnavati tudi komisarji.

»Da sem izpadel iz točk, je bilo precej kruto. Z eno kaznijo bi padel na 10. Mesto, z dvema pa sem ostal brez točk. Ena točka bi bila nagrada, da sem sploh poskusil prehitevati.«

S kaznijo je največ pridobil Gasly, ki je prišel do ene točke.

»Nič nimam proti Gaslyju, ampak on ni bil del našega boja in na koncu je ukradel eno točko,« je z nasmeškom povedal Dani.

Kar pa se tiče kazni Vettla v Kanadi, je Ricciardo dodal, da je bilo slej ko prej jasno, da bo Vettel za to, kar je storil, moral dobiti neko kazen.

»Razumem, zakaj so ga morali kaznovati. Drugače bi to počeli vsi in vsi bi se pritoževali, zakaj sploh imamo pravila.«

»Kar pa se tiče moje kazni, vem, da sem bil izven steze in o tem se ne rabimo pregovarjati. A sam bi to ocenil kot le en incident, ne dva ločena.«

Ricciardo je povedal, da pri tem, ko je zapeljal izven proge s prehitevanjem Norrisa, ni dobil nobene prednosti.

»Predvsem se ne strinjam z Landovim delom kazni. Vse nas je upočasnil in dvomim, da sem pridobil prednost s tem, kar sem storil. Pri Kimiju je vse jasno, zapeljal sem s steze, a pri Landu ne vem, če je bilo ravno tako. Enostavno ne razumem, zakaj so to obravnavali kot dva ločena dogodka, edino to me moti. Pravila so pravila, ampak...«

Ricciardo je dodal, da je problem današnjih dirkališč, kot je na primer Paul Ricard, da ne kaznujejo dirkača, če zapelje s proge, kot so to počele steze s peščenimi izletnimi stezami.

»Pesek nas je vedno upočasnil ali ustavil. Tu pa kazen pride po dirki in zato nisem ljubitelj teh novih dirkališč. A tudi če bi bil tam pesek, bi vseeno poskusil,« se je pridušal.

Ricciardo je za konec omenil, da si želi več izenačenih dirkačev in več dirkanja na nož.

»Včasih, ko osamljen vozim nekje v sredini, pomislim, če se sploh dogaja kaj zanimivega na stezi in upam, da je vsaj kaj zanimivega za gledalce.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija