Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   V zraku nad Spielbergom
Pierre Gasly žrtev Šonkinih akrobacij
Pierre Gasly v svojem dirkalniku čuti kar precej g-jev obremenitev, ni pa to nič v primerjavi z akrobatskim letalom.
Artur Švarc
28. junij 2019 | 17:30:55

Drugi voznik Red Bulla je preletaval dirkališče Red Bull ring v akrobatskem letalu, ki ga je pilotiral prvak Red Bull Air Race, Martin Šonka. Gasly je predstavo užival na sprednjem sedežu akrobatskega letala z 8,9-litrskim šestvaljnim motorjem, ki ga požene do 400 km/h.

Šonka je z letalom izvedel nekaj osnovnih akrobacij in Gasly je po poletu povedal: »Bil sem v tem ljubkem letalu z Martinom, moje prvo doživetje v takem letalu pa je dobsedno neverjetno. Letela sva nad dirakliščem in naredila nekaj akrobacij in večino časa nisem imel pojma, kaj se dogaja.«

»Bil sem tudi malo omotičen, saj ne maram, da nimam nadzora. G-ji nad ovinki nad stezo so neverjetni, v enem trenutko sva odpeljala tudi 6G in to se čutu kot huda klofuta. Največ, kar sem izkusil v dirkalniku, je 5,4 G pri zaviranju, tu pa sva odpeljala 6,7, 6,8... Kako hitro in ostro lahko odpelješ ovinek, prav neverjetno.

41-letni Čeh Šonka je nekdanji vojaški pilot. Po poletu je povedal: »Pierre je navajen na G-sile, ampak to, kar je doživel, je še nivo vipje. Mislim, da je bilo kar naporni zanj, saj so G-ji prihajali iz drugih smeri kot je navajen. A on je bil izjemen potnik. Ni lahko uživati že prvič – mislim pa, da Pierre je.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
serpent
Sem mel to sreco da sem enkrat opravil tak polet z bivsim pilotom Red Bull Air Race-a. Tudi sva dosegla 6,8G in je bilo noro. Potnike naceloma ne vozijo vec kot 5-6 G ampak bi si vsekakor zelel probat 9G. Obcutek takih sil je enostavno nor. Kri ti tece iz glave, utrip se sunkovito dvigne, prekrvavljen je tudi samo spodnji del pljuc, ti pa stiskas misice v nogah in trupu da ustavis prodiranju krvi iz glave v trup in noge. Ce preracunam sem tehtal v zavoju skoraj 550 kg. Vsak dan bi letet ce bi blo mozno, je pa treba met odlicno kondicijo, sam sem bil kar uturjen po 15ih minutah. Vsekakor priporocam vsakemu ki je nor na adrenalin, hitrost in g sile.
28.6.2019 18:16:40
alfafil
Nismo vsi te sreče, da prenašamo let. Mene so po polurni panoramski vožnji s Cessno, peljali v bolnico. Tako mi je postalo slabo, da mi je roke skup potegnilo, nisem imel nadzor nad njimi, ostal sem pri zavesti in za čuda, nisem bruhal. No, šele po tem, ko me je reševalec v vozičku peljal zdravniku, pa sem mu lepo rekel; počasi, ne tako sunkovito.
28.6.2019 18:52:45
alfafil
Aja, adrenalin sproščam na motorju, 4 sec do 100 z zverinico vredno 4 jurje.
28.6.2019 18:54:14
serpent
Pod srečo sem imel v mislih to, da sem sploh uspel dobiti let. Meni je glavna privlačnost pri tem poletu G-sila, ki dosega precej višje vrednosti od katerihkoli prevoznih sredstev za na cesto. In to je nekaj kar ne moreš dosečt z nobenim motorjem ali dirkalnikom.
28.6.2019 20:23:59
Alfafil
Razumem, želel sem povedat, da mi telo ne dovoli, da bi sploh to poskusil doživet.
28.6.2019 23:21:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija