Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Helmut Marko
Vettel naj zapusti Ferrari
Šef Red Bulla, Helmut Marko, meni, da bi moral Vettel zamenjati okolje, čeprav njegove opcije za 2020 niso ravno blesteče.
Artur Švarc
21. julij 2019 | 11:12:44

Letošnja sezona se je za Ferrari in Vettla začela zelo obetavno na testiranjih v Barceloni, potem pa je z izjemo Avstrije sledila ena najhujših dominanc s strani Mercedesa v zgodovini F1. Ob nemočnem Ferrariju je tu še Vettel s svojimi napakami, ki smo jih lahko videli v Silverstonu. Zato bi bilo dobro, da si Vettel najdem nanj obremenjujočo sredino, meni Helmut Marko.

»Ko nisi več pravi, delaš napake, to se dogaja podzavestno. Sebastian bi moral zamenjati okolje ali z drugimi besedami, iti v drugo ekipo. A za 2020 kaj veliko možnosti ni.

Svoje je dodal tudi Verstappen, ki je bil v Silverstonu žrtev Vettla.

»Pri Red Bullu ni delal veliko napak, enostavno ne pozabiš kako se vozi, zakaj se potem to vedno bolj in bolj dogaja pri Ferrariju?«

Tudi mnenje športnega direktorja pri Red Bullu, Jonathana Wheatlyja, ki je delal s Vettlom v njegovih najboljših letih pri ekipi, verjame, da Nemec ne dobi dovolj podpore v Maranellu.

»Sebastian je zelo inteligentna, topla in rahločutna oseba. To vidiš tudi v njegovem odnosu do žene in otrok in tudi v govoru, ki ga je v Silverstonu namenil na ceremoniji v spomin na Charliea Whitinga. Ni tako grob človek kot sta Schumacher in Alonso, ki sta vedno lahko dala vse od sebe. Sebastian je voznik, ki rabi brezpogojno podporo. To je imel pri Red Bullu, verjetno pa je pri Ferrariju nima.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
serpent
Vettel v Alfo, Kimi nazaj v Ferrari.
21.7.2019 11:24:41
rovokopac
Če voziš na limitu, je jasno, da se bodo zgodile tudi napake. Če bi ga posedli v Mercedes, teh problemov ne bi bilo več, ker bi se odpeljal naprej.
21.7.2019 12:23:34
Dynisco
Marko pameten, kot vedno. Konec sezone bo imel Vettel več pik, kot oba Bullarja skupaj.
21.7.2019 14:57:02
macolar
Ne, ne bo. Še srečen bo lahko če bo za las prehitel Maxa.
21.7.2019 15:29:06
tadejkrze
Maxa in FIA, popravek
21.7.2019 19:36:57
zoran13
Tudi Helmut Marko ima svojo računico, saj še vedno posega v druge ekipe in na tak način snubi kandidate za svoje moštvo. Takšne psihološke igre se je šel tudi ko sta bila v ekipi Red Bull Sebastian Vettel in Daniel Ricciardo, da o Maxu Verstappnu niti ne govorimo. Še vedno pa ne gre pozabiti odslovitev Danilla Kvyata iz Red Bulla ter ponovno ustoličenje v ekipi Toro Rosso. Enostavno hoče povedati, da bi Sebastian Vettel v ekipi Red Bull imel brezpogojno podporo.
25.7.2019 12:15:44
hubertfast
@zoran13, sicer ne vem kaj za tebe pomeni brezpogojna podpora, vendar dvomim, da bi ob povratku Vettla tam vsi noreli in pa bili par dni mačkasti. Max jim je sedaj stopil pod kožo, dela točno tisto, kar se od njega zahteva. Ne rečem, pa da so stara prijateljstva z Vettlom pretrgana, vendar se bo moral Vettel ob morebitnem povratku najprej ponovno dokazati. Tukaj bo pa rabil podporo ekipe, da mu dajo vsaj enake možnosti.
25.7.2019 12:48:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija