Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Honda
Kdo bo naslednji samuraj?
Pri Hondi so po prvi zmagi v novi dobi zdaj dobili apetite tudi po japonskem dirkaču v F1.
Artur Švarc
26. julij 2019 | 9:59:41

Zadnji Japonec, ki je dirkal v F1, je bil Kamui Kobajaši, ki je kariero v F1 končal 2014 pri propadlem Caterhamu, medtem ko je leto poprej na domači dirki s Sauberjem v Suzuki osvojil presenetljivo tretje mesto.

No, Japoncev, ki dirkajo v serijah blizu F1, ne manjka. Tu je Macušita, ki je dobil dirko F2 v Spielbergu, v F3 vozita Cunoda in Natori, v japonski Super Formuli pa nekdanja dirkača iz F2, Fukuzumi in Makino. A nihče od njih ni blizu superlicence, ki je potreba za F1 in jo ima le Naoki Jamamoto, ki trenutno vodi v japonski seriji, naslov pa je osvojil že 2013 ter lani in je tudi aktualni prvak Super GT. A Jamamoto nikoli ni pomolil nosu iz japonskih serij.

Dolgoletni varovanec Honde bi naj tako že letos dobil priložnost na petkovem treningu pri Toro Rossu v domači Suzuki, za 2020 pa dobil status rezervnega voznika. Apetiti Honde so tako jasni, le da ima Jamamoto en majčken problem – star je že 31 let.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija