Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Zak Brown
Careyeva zamenjava mora biti brez prtljage
Direktor McLarna, Zak Brown, pravi, da morebitna zamenjava Chasa Careya na mestu izvršnega direktorja formule ena ne sme prinesti s seboj nobene prtljage.
Milan Klemenc
7. avgust 2019 | 13:49:20

Govori se, da se Carey v naslednjih letih umika iz svoje vloge. Pri tem pa se omenja kar nekaj imen, ki  naj bi predstavljale njegovo možno zamenjavo. Po poročanju kolegov iz Gptoday.net sta omenjena dva šefa ekip, Mercedesove, Toto Wolff, in direktor ekipe Red Bull, Christian Horner.

Brown pravi, da tistemu, ki bo stopil v Careyeve čevlje, ne bo lahko in, da ni nujno, da prihaja iz ekipe F1, vendar meni, da bi bilo pozitivno, če bi bil to kdo, ki pozna in ve veliko o F1.

»Temu nisem posvečal pretirane pozornosti,« je o govoricah glede prihodnosti vloge izvršnega direktorja F1 dejal Brown. »Mislim pa, da če bo prišel nekdo iz moštva F1, je v redu le, če nima prtljage, ki bi prišla z njim«.

»Mislim, da nekdo, ki šport pozna navznoter, zato ni treba, da je nekdo iz moštva, lahko je to nekdo iz dirkalnih avtomobilov. Ampak mislim, da se je veliko spremenilo, ko je Bernie odšel, je odšel en človek, prišla pa je ekipa in ne zgolj ena oseba«.

»Kako izgleda celotna vodstvena ekipa? Moje mnenje je, da nihče nima spretnosti in sposobnosti, da bi vse naredil sam in vse, kar je treba storiti v F1. Gre bolj zato, da zgradijo strukturo okoli ekipe, ki bo vodila Formulo 1 in to je bistvo«.

Brown zanika, da bi ga ta vloga zanimala, in vztraja, da je prav zdaj njegova osredotočenost na delo v ekipi, saj je po peščici slabih let  McLaren spet uspešen in na pravi poti do slave.

»Ne, tukaj mi je všeč. Uživam v tem. Vprašajte me čez pet ali deset let, toda trenutno ne želim ničesar drugega, kot da McLaren vrnemo tja, kamor sodi, da zmaguje«.

»Zelo uživam v tem in zdaj začenjam okusiti nekaj postopnih korakov naprej, zaradi česar sem še bolj lačen, da še naprej pritiskam«.

McLaren po polovici sezone 2019 uživa na četrtem mestu lestvice konstruktorjev, saj ima udobnih 39 točkami prednosti pred zasledovalcem Toro Rosso na petem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija