Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Mercedes
Kdo bo drugi voznik? Bottas ali Ocon?
Kot pravi Martin Brundle iz Sky Sports F1, zaenkrat še ne bo velikea pretresa, toda Vallteri Bottas bi lahko bil prva domina, ki bo zagnala trg prestopov. Po dveh glavobolih na VN Nemčije in VN Madžarske je Finčeva prihodnost vse prej kot jasna in predmet vse večjih špekulacij.
Milan Klemenc
10. avgust 2019 | 9:48:32

Medtem ko je Mercedes leta 2018 že imel novo pogodbo z Lewisom Hamiltonom (za dve leti) in Bottasom (za eno, z možnostjo), ki so jo podpisali in zapečatili julija, je letos prihodnost zasedbe srebrnih vse prej kot jasna. Toto Wolffa in njegove sodelavce te počitnice ne bodo nič kaj sproščujoče, saj se bodo morali odločiti kaj storiti z zasedbo drugega sedeža za 2020.

Odločitev ali se bo Mercedes držal izkušenega Finca, ki poleg Hamiltona tvori homogeno ekipo ali pa bo vzel Totovega varovanca Estebana Ocona, ki je v Force India pokazal kar nekaj dobrih predstav, je vse prej kot lahka.

»Gre za vprašanje med Estebanom in Valtterijem,« je na Madžarskem potrdil Wolff. »Odločanje med stabilnostjo, odlični osebnosti in zelo dobremu vozniku, na eni strani, in na drugi strani mlademu in uspehov željnem mladeniču, ki želi priložnost po dokazovanju v zmagovalnem dirkalniku, je lahko za nas tveganje lahko pa tudi prednost.«

Čeprav bo Bottas šele konec avgusta dopolni 30 let, je Ocon sedem let mlajši in pripadnik mlade, navdušujoče generacije rojene konca devetdesetih, ki vključuje Max Verstappna, Charlesa Leclerca in Landa Norrisa. 

»Nagrada« za Mercedes bi bila, da imajo eno od tistih vzhajajočih zvezd na sedežu poleg Hamiltona, ki je uveljavljen nosilec v ekipi. Toda, ali je izguba kombinacije Hamilton-Bottas, ki kaže uspeh harmoničnega partnerstva v ekipi, ki je navkljub nedavnim težavam (VN Nemčije in VN Madžarske) precej napredovala na lestvici konstruktorjev, vredna "tveganja"?

Odvisno je od odločitve Mercedesa. Niti Bottas, niti Ocon najbrž ne bosta imeli primerljivih nadomestnih rešitev, če ne bosta dovolj hitra.

Za Ocona je Wolff dejal: »Mislim, da če mladim voznikom ne morete ponuditi priložnosti, potem morate narediti kompromise. Zagotovo ne bi sabotiral Estebanove kariere, tako da bi ga blokiral in mu nebi pustil, da bi vozil v formuli 1.«

Hulkenbergu letos poteče pogodba pri Renaultu in bi bil lahko premik v smeri francoskega proizvajalca za Francoza Ocona smiseln.

Medtem, če Bottas izpade iz igre pri srebrnih, mu je zagotovljeno »mehko pristajanje«, kar je Wolff potrdil za Sky F1 in povedal, da je za Bottasa »zanimanje za trgu«. Sam Bottas je pred tem že povedal, da je moraš imeti v F1 vedno načrtu B - in tudi C, če bi ga potreboval.

Je to lahko Renault? Je to lahko Red Bull? Kot eden izmed sedmih zmagovalcev dirk v štartni vrsti, ter drugi najmlajši med njimi, bi bil Bottas za eno od teh ekip zagotovo dobra poteza.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija