Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Prestopi
Kdo bi se še lahko selil? Kje so še prosti sedeži?
Kateri dirkači bi se lahko v prihodnjem letu še zamenjali ali poslovili?
Milan Klemenc
10. avgust 2019 | 10:03:34

Bo Haas imel prosto delovno mesto leta 2020? Nedavni spopadi med Kevinom Magnussnom in Romainom Grosjeanom so zagotovo preizkusili potrpljenje moštva. Guenther Steiner, je potrdil, da bo odmor uporabil tudi za oceno načrtov za prihodnjo sezono.

»Upam, da z bova Genejem (Haas) sprejela odločitev med poletnim oddihom. Ko se vrnemo, bomo vedeli, kako bomo z vozniki v prihodnjem letu,« je za Sky F1 povedal Steiner.

»Povpraševanje voznikov je, a premikov še ni veliko. Vsi sprašujejo/mo, vsi postavljamo svoje ponudbe, da vidimo, kaj se dogaja, a zaenkrat se ni premaknilo še nič. Ko pade prva domina, se bo trg začel premikati.«

Hulkenberg je povezan s Haasom - vendar bi lahko ostal pri Renaultu še eno sezono. Nemec je na Madžarskem za Sky F1 povedal, da je odločitev za sezono 2020 v njegovih rokah.

V Racing Pointu je veteran ekipe Sergio Perez nakazal, da se bliža v ekipi še ena prenova, ki bi ga skoraj zagotovo držala poleg Lancea Strola. »Ekipa me želeli obdržati, jaz pa bi rad ostal, zato upam, da je le vprašanje časa, da bomo lahko prišli do zaključka,« je potrdil Mehičan.

George Russell ostaja pri Williamsu, medtem, ko se bo morala odločitev o drugem vozniku za 2020 še sprejeti. Možnosti je sicer kar nekaj in odločitev ali nadaljevati z Robertom Kubico ali poiskati eno izmed možnih alternativ. Pri tem se omenja rezervni voznik Nicholas Latifi, ki je drugi na v točkovanju voznikov v seriji F2.

Pri Alfa Romeu je Kimi Raikkonen z dvoletno pogodbo, Antonio Giovinazzi pa je v bistvu izbran s strani partnerja Ferrari. Italijan je pokazal par svetlih trenutkov, vendar niti približno ne more slediti Raikkonenu. Je pa bistveno bolj izkušen, kot kateri koli od Ferrarijevih trenutnih mladih voznikov v mladinski seriji, kot sta Mick Schumacher in Callum Ilott.

Sebastian Vettel in Leclerc bosta po izjavah Mattia Binotta ostala v postavi Ferrarija do leta 2020, navkljub dvomljivi prihodnosti štirikratnega svetovnega prvaka F1. Pogodba Vettela je sicer veljavna do konca prihodnje sezone. Pa vendarle vemo, da pri rdečih ni nič dokončnega. Samo če se spomnimo usode Kimija, ki so mu predčasno pokazali vrata.

In McLaren? V času Alonsa je bil v središču pozornosti, predvsem zaradi njegovega negodovanja in forme dirkalnika, ki je deloval po principu »bo, ali ne bo?«. Ko so se razšli z Alonsom se je pričel preporod ekipe, ki letos kaže odlično formo. Zelo hitro so se znebili dvomov o zasedbi za naslednjo sezono, tako da so julija potrdili nadaljevanje Sainza in Norrisa za leto 2020.

Karun Chandhok iz Sky F1 je povzel: »Mercedes, Red Bull, Renault, Haas, Alfa, Toro Rosso in Williams imajo na videz še proste sedeže za leto 2020. To pomeni, da ne bo šlo za posebno sproščene poletne počitnice za nekaterih voznikov, njihovih vodij in šefov ekip.«

A četudi prihajajoči meseci ne bodo povzročili pretresov, kot leta 2018 in obstoječa štartna vrsta v sezoni 2020 ostaja dokaj podobna letošnji, se bo bil boj, da bi dosegli najboljše ali napovedano najboljše sedeže po prenovi pravil F1 leta 2021, kar nekaj.

Nobeden od največjih igralcev v polju - Hamilton, Vettel in Verstappen - se še ni odločil pri komu bo po 2020. V njihov prid govori dejstvo, da so predpisi še vedno v fazi priprave. Kljub temu pa je Brundle, kot poznavalec, med VN Madžarske na Sky F1 pripomnil: "Ljudje v formuli 1 razmišljajo daleč naprej."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija