Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Red Bull
Se Naoki Jamamoto poteguje za sedež v Toro Rossu?
Nedavna odločitev Red Bulla, da v ekipo pripelje Alexandra Albona namesto Pierra Gaslyja je pokazala še eno hitropotezno odločitev v hlevu bikov, kjer mešajo karte med obema moštvoma.
Milan Klemenc
21. avgust 2019 | 10:12:07

Medtem, ko bo Max Verstappen prihodnje leto ostal pri Red Bullu, njegov moštveni kolega za sezono 2020 še ni znan. Razplet kdo bo v sezoni 2020 v drugem sedežu pri Red Bullu, je odvisen predvsem od uspešnosti Albona.

In prav to bi lahko imelo velike posledice za vozniško zasedbo Toro Rossa za prihodnje leto. Njihovi trenutni vozniki, Danil Kvjat, ki se je v moštvo vrnil zaradi pomanjkanja možnosti Red Bulla (prosili so Ferrari, da jim ga vrne), in Gasly, ki letos nikakor ni mogel parirati Verstappnu, sta edino kar imajo ta trenutek neposredno na razpolago.

Honda z dvigom forme dviga tudi svoj glas in čedalje pogosteje navaja zanimanje, da bi v šport pripeljala japonskega voznika. Zdi se, da je možnost zdaj bližje kot kadarkoli prej.

Japonska je brez voznika v F1, odkar je Kamui Kobajaši zapustil F1 ob koncu sezone 2014, ko je Caterham padel iz igre.

Honda zdaj dobavlja motorje za dve ekipi, in prav to daje več prostora Hondi, da bi skozi to nišo spravila enega od japonskih voznikov. S tem bi Red Bull na zelo spodoben način izkazal spoštovanje do japonskega proizvajalca, ter istočasno požel javne pohvale Honde, ki koleba, ali naj nadaljuje s svojo prisotnostjo tudi po letu 2020. Z japonskim voznikom v dirkalniku bi to le olajšalo njihovo odločitev za sezono po 2020.

Franz Tost je pred kratkim izjavil, da bi bil pripravljen vzeti japonskega voznika, če se bo kdo zdel dovolj dober in na voljo.

In tu vstopi Naoki Jamamoto, ki je sicer star že 31 let, ter od leta 2010 vsako leto tekmuje v prvenstvu Super formule. Prvenstvo pa je osvojil v letih 2013 in 2018. Prav tako dirka v Super GT-ju kjer je leta 2018 v tej seriji zmagal.

Red Bull ima v svojem programu številne mladince, ki dirkajo v nižjih kategorijah, vendar nobeden trenutno nima super licence. Obstaja sicer varianta, da bi si lahko superlicenco zagotovil Juri Vips pod pogojem, če bi na letošnjem prvenstvu F3 končal na tretjem ali višjem mestu (trenutno zaseda 2. mesto).

Super licenca za Jamomota ni problem, saj ima le to zagotovljeno. Obstaja možnost, da bi lahko Jamamoto še v tej sezoni med prostim treningom v domači Suzuki vozil Toro Rosso STR14 ter se predstavil domačemu občinstvu. S tem bi vsekakor dvignili časti željne Japonce.

Nato se zastavlja vprašanje; Kdo bo izgubil sedež v Toro Rossu? Čas bo povedal svoje, vendar tega nimajo ravno na pretek.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija